• dün gece, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 65 yaşında hayatını kaybeden, onkoloji alanında önemli çalışmalarda bulunmuş prof. dr.

    istanbul üniversitesi onkoloji enstitüsü öğretim üyesi ve türk radyasyon onkolojisi derneği kurucularından olan, yeri doldurulamaz, kıymetli hoca mehmet emin darendeliler, 3 aralık 1955 amasya doğumluymuş ve ilkokulu amasya atatürk ilkokulunda, ortaöğretimi ise galatasaray lisesi'nde tamamlamış.

    daha sonraki süreçte ise;
    1980 yılında i.ü. istanbul tıp fakültesi'nden mezun oldu.
    1986 yılında i.ü. istanbul tıp fakültesi radyoloji (radyasyon onkolojisi ve radiodiagnostik) anabilim dalında uzman oldu.
    1989 yılında i.ü. onkoloji enstitüsü klinik onkoloji anabilim dalında yardımcı doçent oldu.
    1992 yılında i.ü. tıp fakültesi radyasyon onkolojisi anabilim dalında doçent unvanı aldı.
    1998 yılında ise yine i.ü. tıp fakültesi radyasyon onkolojisi anabilim dalında profesör unvanını elde etti.
    1988-1989 yılları arasında royal marsden hospital londra, charing cross hospital londra, radyasyon onkolojisi bölümlerinde gözlemlerde bulundu.

    ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanan birçok makalesi ve 5 kitabı bulunuyor.

    prof. dr. mehmet emin darendeliler'in mesleki açıdan uluslararası estro, esmo, sıop, asco gibi dernek üyeliklerinin yanı sıra türk onkoloji grubu derneği'nde yönetim kurulu üyeliği, türk radyasyon onkolojisi derneği'nde kurucu üyelik, aids derneği ve galatasaray derneği'nde de üyelikleri bulunuyordu.
  • dun vefat eden istanbul tıp fakültesi onkoloji öğretim üyesi hocamız. aynı zamanda kendisi çocuk sağlığı ve hastalıkları öğretim üyesi feyza darendelilerin de eşi.

    enver dayıoğlu hoca, kendisinin covid-19 nedeniyle vefat ettiğini söyledi, ama çoğu kişi ölüm nedeninin kalp krizi olduğunu söylüyor.

    bu sene, capanin hocaları için çok enteresan oldu. birer birer, peş peşe ayrıldılar aramızdan çok kıymetli hocalarımız. hepsinin ruhu huzur bulsun.
  • istanbul üniversitesi onkoloji enstitüsünün en sevilen hocalarından biriydi. ben de çok sever ve saygı duyardım. ölümü çok erken oldu. mekânı cennet olsun
  • rengarenk papyonların, ceketlerin ve güleryüzünüzle hatırlayacağız seni hocam.

    allah rahmet eylesin.
  • istanbul üniversitesi onkoloji enstitüsü klinik onkoloji profesörüdür.

    hayatını kaybettiğini bugün öğrendiğim doktorlarımdan biri. üzerimde emeği olan çok değerli bir doktordu. iyi bir hekim olmasının yanında iyi bir insandı. gerçek bir vatanseverdi. hastalara yardımcı olur, moral verirdi. çoğu hastasına telefonunu vermiş, istediğiniz zaman arayın diye de tembih etmiştir. farklı giyim tarzıyla hastaneye güneş açtırır, her zaman gülen yüzüyle hastalara umut olurdu. kapısına geleni geri çevirmez, terslemezdi.
    çok vakit geçiremesem de çok kaliteli bir insan olduğu belliydi. bilgilerinden daha fazla istifade etmeliydik. ne yazık ki 2020' nin götürdüklerinden yeri dolmayacak bir değeri daha kaybettik.
  • yıllar önce, eşimin rahatsızlığı esnasında, tıkandığım(ız) bir an olmuştu. doğrudan da kendisini ilgilendirmeyen bir konuydu, pazar gününün orta yerinde, kendisine mesaj atıp yardım istedim, durumu özetleyip "arayabilir miyim" dedim, "hemen arayabilirsin" diye yanıtladı.

    aradım, başladım anlatmaya... ben derdimi anlatıp, tabiri caizse "konunun zeminini doldurmaya" çalışırken "ben anladım, hemen yardımcı olacağım" dedi ve yardımcı oldu.

    sağolasın, çok değerli, kaliteli, karizmatik bir hocamızdı...
hesabın var mı? giriş yap