• maalesef izmir basmane'de faaliyet gösteren bir esnaf. utandım...

    [http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29603820.asp
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29603820.asp]

    zorunlu edit : yahu arkadaşlar küçücük çocuk o. uzaklaştırmak için başka bir yol seçebilirdi o esnaf. yere yatırıp tokatlamak insanlık mı sizce? şiddeti haklı çıkaranları gördükçe daha da çok utanıyor insan.
  • çocuğa öylemi davranılır amk piçi.
  • içim acıdı izlerken. yahu küçücük bir çocuk karşındaki o ister mi bu duruma düşmeyi. istemez mi yaşıtları gibi okula gitmeyi, koşup oynamayı. küçücük çocuğa mı yetiyor gücünüz. asıl sorunun,asıl suçlunun kim olduğu ortada ancak vatandaş ona ses çıkaramıyor belli ki çocuktan alıyor hırsını. yazık bu insanlara orda savaşa kurban gideceklerdi kaçtılar,şimdi farklı bir coğrafya da açlığa,kimliksizliğe,vicdansızlığa kurban gidiyorlar.
  • zor bir durum. çocuğa yazık, ailesine yazık. mülteci olmak kolay birşey değil. esnaf^ta kendince haklı. suriye'yi bu duruma düşürenler utansın. daha 4 sene önce herkes halinden memnundu.
  • şu şerefsizdir..

    yolum düşerse ağzına çakacam iki tane.

    edit: çocuğa üzüldük diye bizi ılık yapan mı ararsın, dayak atan esnafa değil de izmir yazmama takılanı mı ararsın.. ekşisözlük islam gibi hoşgörüye dayalı dedilerdi. yalan demişler. ipneler.
  • (bkz: suriyeli vatandaş)
    mülteci değil miydi bunlar amk?
  • soz konusu çocuklar olunca içime garip bir huzun cokuyor. klasik olacak ama baba olunca daha da uzuluyorsun cocuklara.

    bu çocuğun varlıklı yaşdaşları dünyanın medeni ülkelerinde oyun hamurları, legolar ile oynuyor, iyi arabalara biniyor, guzel okullarda okuyor.

    bu çocuğun günahı yok. suclu onu bu duruma dusurenlerde..

    eğer ki cehennem diye bir yer var ise ateşle yanmasin buna sebep olanlar, senin gozyaslarinda bogulsunlar.
  • çocuk lan adı üstünde ço-cuk amk gücün ona yeter gahpecocuu
  • gayet normal. ben markete gittiğimde bunların anaları babaları falan oluyor kapının önünde, çocukları salıveriyorlar koş yapış diye.

    mesai yapıyor arkadaşlar bunlar. aynı yerde, aynı saat aralığında arabalarla gelip bu tür yerlerin önünde millete sarıyorlar. esnaf artık kontrolünü kaybetmiştir. olabilir. çocuğa yazık olduğunun farkındayım ama yapacak bir şey yok. senin polisin sik gibi bakar bunlara göz yumarsa, o esnaf da ekmeğini kaybetmemek için cinnet geçirir amına koyim.

    gerçi ben çocuktan ziyade bunları arabayla getirip başlarında bekleyen orospu evlatlarını tartaklamayı tercih ediyorum ama adam çileden çıktıysa demek ki.
  • izmir esnafı uzun zamandır basmane'de iş yapamıyor, nedeni ise suriyeli dilenciler ve suriyeli diğer esnaflar. (lokantalar vb dükkanları mevcut) basmane'ye gittiğiniz zaman duydugunuz ilk dil arapça oluyor artık, zaten iyi bir üne sahip bir yer değildir basmane semti izmir'de şu an hiç uğramadan geçilen bir yer olarak master yapma yolunda ilerliyor emin adımlarla. kısacası basmane'de artık suriyeli nüfus çok daha fazla ve yerli esnaf bu durumdan oldukça şikayetçi. bu insanları karşı karşıya getirenler ve küçük bir çocuğun şiddet görmesine neden olanlar saraylarında zevki sefa sürerken insanlar aç ve geçim derdinde.

    izmir esnafı diye belirtince izmirliler ayrımcı pislik olmuyor kuzum onu da unutmayalım. bu suriyeli dilenciler ve sığınmacılar bu ülke için ciddi bir sorundur ve kısa zamanda çözüme kavuşması gerekiyor. trafik lambalarında dilenen 18 yaşında gencecik ve kucaklarında bebek olan kızlar var, nerede yaşar ne yer ne içer kimse bilmiyor, ilgilenmiyor da. ülkene alıyorsan adam gibi yaşam koşullarını da sağlamalısın.

    işin kötüsü bu tip durumlarda hep olan çocuklara olur, bayraklı trafik lambalarında akşam saatlerinde dilenen çocuklar görüyorum. abileri ya da babaları artık her kimse onlarla geliyorlar, ve lambalarda başlıyorlar her gelen arabaya yanaşmaya. bu abi ya da baba sandığım adamlar da ileride bir banka oturup çocuklarının dilenmesini izliyor saatlerce.
hesabın var mı? giriş yap