• mercedes'in yeni model isimlendirme mantığı neticesinde mercedes glk serisi'nin yerini alacak olan suv modeli.
  • servise giden mercedes için 3 günlük geldi bize. çok fırsat olmasa da 250d 4matic amg versiyonunu kullandık.

    iç kalite falan standart yeni amg paketli merdeces. hepsi diğerleri ile aynı.

    sanırım yaklasık 200ps'lik bir motoru vardı ve gayet yeterliydi bu araç icin. otobana cıkıp gaza bastığınız zaman yeteri kadar hızlanıp gidebiliyor ve bunu düşük yakıtla yapıyor.

    sonuçta bu arac bize diğeri serviste olduğu için verildi ve bizden önce onlarca insan kullandı. ama uzun yakıt ortalaması 6.3lt idi ve bu ağırlıkta bir suv icin gayet iyi bir değer.

    amg paket olması normalden daha da güzelleştirmiş aracı. ama amg'siz halini de görmüştüm o da güzeldi.

    kullanım olarak da çok çok rahat bir araç. audi sq5 de olmasına rağmen ondan daha bile rahat diyebilirim aslında. ama çok kısa kullandığım için bir şey diyemem tabi glc için. uzun süre sonra ne olur bilinmez. ama sanki ok hafif bir araç kullanıyor hissi veriyor insana.

    bu araçla ilgili en dikkatimi çeken ise çok kısa dönüş alanında çok rahat donebiliyordu. araç büyük olmasına rağmen dar sokaklarda, kısa alanlarda dönüş çok rahattı.
  • avustralya melbourne'de yaklasik bir aydir 2021 glc300 amg 4 matic kullaniyorum, 2 lt benzinli motoru var, arac bana geldiginde sifir km idi ben de 1400km'ye yakin yol yaptim. cogunlukla sehir icinde kullaniyorum, ara sira trafige girdigim de oluyor istanbul ile kiyaslanacak kadar cok trafik yok tabi ki burada, bu 1400km'de 3 depoya yakin benzin tukettim. arac sirketin, yakitida sirket karsiliyor o sebeple cok da ekonomik kullanmaya ozen gostermedim acikcasi.
    konfor ve kullanim konusuna gelecek olursak; yaptigim ise sebebiyle mercedes benz araclar konusunda epey bilgi sahibiyim, amg modelleri genel olarak cok konforlu bulmuyorum suspansiyonlarindan oturu, bu aracin ici malzeme kalitesi ve konforu iyi, rahat kullanim imkani sagliyor, biz iki kisilik bir aileyiz bu sebeple genisligi bizim icin fazla bile sayilir, panoramik cam tavan yerine sunroof her zaman tercihimdir ama bu aracin cam tavani hosuma gitti, camlardaki karartma gunesli havada rahatlik sagliyor, bu aracin yuksek olmasi gorus acisi acisindan fayda sagliyor, multimedya sistemi kullanisli, mb arayuzu kullanici icin pratik, navigasyon sistemi son derece iyi performans veriyor, aracin motoru 2 litre turbo benzinli bir motor, 8 ileri otomatik sanzimanli, eco-konfor-spor-spor+ surus modlarindan genelde spor olani tercih ediyorum kalkislarda rahat etmek icin, fakat konfor da idare eder. agirligi ve motoru dikkate alinirsa seri bir arac fakat bu aractan bir spor sedan performansi beklememek gerekir, amg 43 ve amg63 modelleri ile kiyaslanamaz serilik bakimindan. bu araci para verip alir miydim, bilmiyorum acikcasi avustralya'da 100.000aud civari bir fiyati var, turkiye'de ne kadar konusuna girmiyorum. suv veya crossover araclar pek tercihim degil, mercedes benz alacak olsam c veya e dusunebilirim, lakin yuksek arac olmasi ve gorus rahatligi acisindan dusunulebilir.
  • bir ustteki yazarin 2019 amg versiyonu ile 2020 duz versiyonunu kiyasladigi suv. guncel duz versiyon ile kiyaslaninca arada pek fark olmadigi gorulecektir.
  • bir araba modeliyle ilgili entry yazarken sık sık yaptığım gibi, zevkler ve renkler tartışılır, parantezi açarak sözüme başlamak istiyorum.

    mercedes'in, glk'yı piyasadan kaldırarak yerine sürdüğü suv modeli.

    ben glk'yı çok sevmiştim halbuki. suv veya crossover tipli araçlara biraz köşeli maskülen hatlar yakışıyor. şimdi glc'ye bakıyorum dev bir el sabunu gibi görünüyor.

    90'lı yıllarda doruğa çıkan "en yuvarlak arabayı biz yapacağız" anlayışı ile üretilmiş gibi duruyor.

    biraz daha düz çizgiler, araya yerleşmiş köşeli hatlar olsa çok güzel olabilirdi.
  • bir milyon ikiyüz altmış bin lira. sanırım boş hali bu da. bugünkü (üç hafta önce sorduğum zamanki) fiyatı bu glc ‘nin. 2016’da türkiye piyasasına girmiş, makyaj da görmüş hafiften. bu kadar para bir otomobile verilir mi?
    paran varsa verirsin, aksi takdirde:
    (bkz: zenginin malı züğürdün çenesini yorar)

    ama d segmentinde bir suv aranıyorsa ise bana göre en iyisi bu…
  • c serisinin suv tarzına uyarlanmış hali. aslında tam da suv değil crossover tarzı bir şey.

    eskiden mercedes denilince ağırlığı olan araçlar aklımıza gelirdi. sadece bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama yeni e sınıfı eski yuvarlak farlı modelini aratıyor.

    belki 10 yıl sonra bugünkü arabaları ararız.
  • mercedes'in güncel modellerinde kullanmaya başladığı büyük ve çıkık bir ızgara, yuvarlak hatlar ile şekillendirilmiş karoseri ile bmw x3, audi q5, porsche macan gibi rakipleri ile mücadele edecek olan suv.

    fabrika kodu x253.

    bu arada glk'ya göre çok daha yuvarlak ve arka kısma doğru alçalan bir tasarımı bulunsa da, abisi gle coupe gibi, d sütunu iyice uzatılmış, daha basık tavanlı bir coupe modeli de çıkacak.

    aracın genel tasarım hatları, platformunu ve mercedes'in güncel isimlendirme politikası nedeniyle model isminin son harfini aldığı c serisi* ile uyumlu.

    arka kısım da, gle serisi coupe*, s serisi coupe* ve önümüzdeki aylarda tanıtılacak olan c serisi coupe* ile örtüşmekte.

    selefi glk'nın* düşük omuz çizgili, yüksek tavanlı ve fazlaca düz-keskin hatlı tasarımından sonra çok radikal bir değişim oldu. glk'nın tasarımını daha oturaklı ve mercedes'in ağır abisi g serisi* ile paralel olduğunu söylemek mümkün iken, glc kanımca daha zarif ve şık bir gövde sunuyor. bu noktada da bu tasarım değişikliğinin pazar payını artırmaya yönelik bir hamle olduğu şeklinde yorumlayabiliriz. belki de sadece "ismini glc yaptık, tasarımı da c serisi gibi olsun" şeklinde alman sistematiğine uygun bir sebep de söz konusu olmuş olabilir.*

    iç mekan da c serisi'nin yükseltilmiş bir kopyası olmuş. w205 c serisi'nin malzeme ve işçilik seviyesi oldukça yukarıda. glc'de de haliyle aynı seviyede olacağı düşünülebilir. bu noktada da glk'ya göre iç mekanda sunduğu konfor ve kalite seviyesinin artacağı şüphesiz.

    giriş seviyesi motorlarda, benzinli olarak 2,0 lt. turbo 211 ps'lik motor olacak (glc 250). dizel cephesinde de mercedes'in kendisini ispatlamış uzun ömürlü om-651 serisinin (220 d) model adı ile satılan, 2,1 lt. hacme sahip 170 ps2lik motoru yer alacak. 1,6 lt. hacimli aşırı beslemeli başka motorlar olur mu göreceğiz. yoksa ülkemizde özellikle 1,6 lt. 170 ps'lik motorla satılmaya başladığından beri iyice satışları artan bmw x3 ile rekabet etme şansı malesef yok. dizel konusunda zaten hepten dezavantajlı, 2,1 lt. %145 ötv'ye takıldığından uçuk rakamlara çıkıyor satış fiyatları...
  • glc 250 (2,0 lt. turbo benzinli 211 ps motor ve 9 ileri otomatik şanzıman ile) 194.000-tl (giriş seviyesi, style donanım),
    glc 220d (2,1 lt. turbo dizel 170 ps motor ve 9 ileri otomatik şanzıman ile) 248.000-tl (giriş seviyesi, style donanım),
    glc 250d (2,1 lt. turbo dizel 204 ps motor ve 9 ileri otomatik şanzıman ile) 269.000-tl (style'ın üstü, premium donanım),

    fiyatlarla ülkemizde de satışa sunulan, d segment premium suv'lar arasında yer alan araç.

    1,6 lt. 156 ps turbo motor + otomatik şanzıman kombinasyonlu "glc 180" falan yapmadıkları sürece ülkemizde x3 satış rakamlarını yakalaması zor görünüyor. zira x3; 320i ed ve 520i'den tanıdığımız 1,6 lt. 170 ps'lik motor ile gerçekten iyi satış rakamlarına ulaştı. ülkemiz gibi pazarlara yönelik e 180'i satışa sunan mercedes bunu da yapar diye düşünüyorum.
  • mercedes c serisi şasisi üzerine geliştirmiş suv. genel olarak satışta olan mevcut mercedes ciplerinin dizaynları beğenmekteyim, ama güçlü motor isteyenlere mercedes glc'nin mercedes gla ile mercedes glb'den çok daha fazla hitap edeceği bir gerçek.

    ülkemiz şartlarında ise 2.0 litreye uygulanan %150 ötv oranı ve mevcut euro kuru ile ulaşılması maalesef oldukça zor bir mercedes modeli olduğu kesin. ayrıca bu aracı satın almayı düşününlerin kafasını tahminimce en çok volvo xc60 kurcalar diye düşünüyorum.
hesabın var mı? giriş yap