• --- spoiler ---

    valla tebrik ediyorum bu dizinin senaristlerini.nasıl sabırsa 5. sezon finaline kadar sakladılar merlinin sırrını.keşke dizi boş bölümlerle bu kadar uzamasaydı da arthur adam akıllı öğrenebilseydi bu sırrı.yine de colin morgan ve bradley james izlettirdi bu diziyi.
    neyse bölümden haberim yok sadece merlin arthur sahnelerine sardım. bre merlin yani göle gitmem lazım diyosun .atlarla falan olmadı sürüklüyosun adamı.ya çağır ejderhayı o taşısın sizi 2 dk.
    yalnız en son kısımda kamyon falan geçti yanlış görmediysem.sherlock gibi merlin de 2000 li yıllara mı uyarlanıyor yoksa?* diyemeden ben yatayım.
    --- spoiler ---
  • --- dizi finali spoiler---

    eminim ki "nihayet" dedi herkes bu bölümün başlarında; merlin sırrını arthur'a açıkladığında. ama geç kalındı sonuçta. yani arthur merlin'in büyü yapabildiğini öğrendikten sonra asıl olaylar olmalıydı. merlin ve arthur güçlerini birleştirmelilerdi.

    ayrıca bu konseptte bir dizide arthur'u öldürmek saçma olmuş. zira sevdiklerimiz, en azından seyirci ile bayağı bir bağ kurdurtulup sevdirilen kimse ölmedi dizide. yani beklenen de bir şeydi zaten bu ölüm, o yüzden kimse "aa ne çarpıcı son" da demedi. merlin dragon'ı çağırmayı başta akıl edebilseydi de kurtarsaydı arthur'u. ama yoook, morgana "high" priestess'ımızın onlara yetişmesi lazımdı.

    o araba konusunda yorum yapmak istemiyorum, gözlerimin orada bana oyun oynadığını düşünüyorum; şu güzel fantastik ortamı niye mahvetmek için çabalıyorlarsa...

    netice olarak camelot'a huzur ve barış geldi. ama arthur sadece "bir tane" idi.

    --- dizi finali spoiler---
  • guinevere rolü için "angel coulby'den daha güzel bir oyuncu bulamamışlar mı?" diye sordurtan dizi.
  • bu ne arkadaş daha kötü bir dizi finali yapamazlardı heralde te allam ya insanı delirtirler.

    --- spoiler ---

    merlin ölücek arthur yaşayacak diye düşünmüştüm, kısmet merlin evsiz olarak 2000 li yıllarda gezmesiymiş bu ne lan ! yazıklar olsun hevesim kursağımda kaldı resmen

    --- spoiler ---
  • bittiği için sevindiğim dizidir. bu kadar boktan biçimde bitirdikleri için ayrıca senaristlerini tebrik(!) ettiğim dizidir.
  • --- final spoiler ---

    benim anlamadigim; ellerine ne geciyor simdi bu yapimcilarin, senaristlerin? gercekcilik mi katmis oluyorlar sevilen karakter olunce? "hayat iste boyle kuzum, her zaman her sey mukemmel bitmiyor. gercek hayatta kotu seyler de oluyor" mesaji mi veriyorsunuz? eger oyleyse bana vermis oldugunuz bu cok onemli dersten oturu tesekkur ederim, bizim hic haberimiz yoktu.

    ulan kac senedir guzel guzel izlemisiz, kuyruguna gelmisiz. sahsen surada benim istedigim bitince soyle rahat bir oh cekmekti. uzmek istiyorsan ille, gaius'u falan oldurseydin arkadasim. o da mis gibi huzun, dram olurdu. son dakikada en sevilen karakteri oldurup 'hadi bitti, simdi dagilin" yapmalari tadimi kacirdi. gideyim pixar filmi falan izleyeyim ben en iyisi.

    --- final spoiler ---
  • --- spoiler ---
    finali ingiliz milliyetçiliğine bağlayan dizidir. efsaneden bile böyle bir ingiliz kibiri çıkardılar ya helal olsun.
    --- spoiler ---
  • kaç zamandır sırf lan acaba nasıl ırzına geçecekler hikayenin diye izliyordum da bu kadar bok edilebilirdi ancak.

    camelot, kral arthur, yuvarlak masa şovalyeleri, merlin, avalon gölü vs. bir çok varyasyonunu duydum bu hikayenin de böyle kolpasını görmemiştim.

    tamam anlıyorum halk hikayesi sonuçta. sözlü kültürde çok fazla dezenformasyona uğrayıp çeşitlenmiş. farklı başlangıçları ve finalleri var.

    hayır hata bende. sen kalk nimue yi ilk sezonda öldür sonra ben o rezalet yetmezmiş gibi izlemeye devam edeyim.
  • cnbce'de ne zaman açsam tekrar bölümlerini gördüğüm bitmiş dizidir.
  • --- spoiler ---

    çok iyi bir sezon değildi bu sezon zaten artık bitmesinin zamanı geldi diye izliyorduk ama dizinin genelde başarması gerekenler hiç gerçekleşmedi.

    bi yandan merlin sonunda sırrını söyledi bir rahatladık diğer yandan geç kaldınız yani bunun için. bir bölümden öte bir sezon da bunu işleselerdi ya sonra bir de büyünün de serbest olduğu camelotu görseydik. asıl altın çağ bu olmaz mıydı.

    bir de once and future king arthurun efsanevi krallığı 3-5 yıl mı sürdü? hadi tamam ondan sonra guivenevere devam ettirdi desek bile bu kadar mıydı yani altın çağı albionun. boğuna mı dedik yani senin gibi bir kral olmadı ve olmayacak arthur diye.

    ayrıca merlin'in yollardır büyü de yerini bulacak bu krallıkta diye uğraşması da boşuna mıydı yani? arthurun krallığında hiç bir zaman büyü serbest olmadı sonuçta. gwen ne yaptı bilemiyoruz ama kral arthur'un camelotu hiç merlinin hayaline ulaşamadı.

    tabi yine de merlinin büyücü olduğunu öğrendikten sonraki arthur merlin konuşmaları beni duygulandırdı itiraf ediyorum. o kadar senedir ısrar ettik izliyoruz sonuçta bunu bekliyorduk. keşke diğer her şey problemli olmasaydı da mutlu olarak ayrılsaydık diziden.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap