• paraları götür götür kariyer sonlarında atar yap * yemezler mesut bey.
  • twitter hesabından yaptığı açıklamanın ardından türk basını,

    + aloo, fatih?
    - buyrun efendim.
    + mesut özil övülecek, övün!
  • türkiye'deki muhalif kesimden neden bi sik olmadığının bir kanıtı daha olmuş futbolcu. sanki yeterince kanıt yokmuş gibi...

    kendisi ve ilkay gündoğan ile ilgili düşüncelerim evvelden beri bellidir. türk hissedip alman milli takımında oynamak diye bir şey bence yoktur hele ki "hayallerimi başarmak için" sözünü asla kabul ettiremem kendime.

    az önce özil'in ayşe arman ile yaptığı mülakatı okudum, ayrılık açıklamasını da okudum anladığım anlamadığım, farklı baktığım noktalar var elbet ama bu kararını destekliyor ve hak veriyorum.

    bu konuda tek bir haklı zaten olamaz aynısı bizim ülkede olsa yine o futbolcuya aynı haksızlık yapılırdı eminim ama bu yapılan linç girişiminin, ırkçılığın hafiflemesini sağlamaz.

    türkiye'deki hükümeti beğenmeyip bu durumu bile %100 almanlar gözüyle yorumlamak, hayalleri için alman milli takımını seçmekten ve almanların yaptığı ırkçılıktan farklı değil hepsi ayrı ayrı ikiyüzlülük.

    mesut, ilkay ve seçimleri onlar gibi olanlarla tümüyle aynı yerden bakamam büyük bir futbol ve kendince ülke sevdalısı olarak onlara kızgınım ve umarım bu bir ders olur bireysel başarı için milli takın seçimi yapanlara.

    çünkü messi olup dünya kupası kazanamayabilir, nuri şahin olup real madrid'e transfer olabilirler.
  • evet evet çok ırkçılık.adam gidiyor almanlar hakkında nazi ve almanlar bizi kıskanıyor diyen birinin yanında fotoğraf çekiliyor.almanlarda dogal olarak bu olaya sinirleniyorlar.şimdi size sorarım türk milli takımında oynayan yabancı bir futbolcu gidip herfırsatta türkiyeye laf atan birinin yanına gidip fotograf çekilse ne düşünürdünüz?
  • hakkında almanya milli takımına çağrılmayacağı için bırakıp şov yapmıştır denilen dünyanın en elit orta sahalarından birisi. yahu siz kafayı mı yediniz? adam daha 29 yaşında, futbolcular eskisi gibi 32-33 de bitmiyorlar, bu yaşlarda futbolu bırakan görünce millet şaşırıyor. sizin çağrılmayacak dediğiniz adam rahat 2 büyük turnuva daha görürdü ki mesut fiziğinden ziyade aklıyla futbol oynayan bir orta saha olsa da maç içinde kanatta da oynayabilen gayet atletik bir futbolcu. lütfen 10 yıl önceki futbol kafasıyla futbolcu yorumlamayın. yaşadığı olaya gelecek olursak, aynısı bizim ülkede olsa o futbolcunun yerden yere vurulacağı gerçeği yaşanan olayın yanlışlığını değiştirmiyor. mesut özil buz gibi ırkçalığa uğramıştır ve kupa faciasının faturası başta kendisi olmak göçmen oyunculara kesilmiştir. mesut da bundan kendine düşen payı almış ve milli takımı bırakmıştır, bırakırken de içinden geçenleri söylemiştir, şov yapmak istese kupa faciasının ardından bu formayı giymeyi haketmiyorum der şovun allahını yapardı, kafadan 5-6 yıl daha elit seviyede futbol oynayacak adam şimdiden türkiye'de kendine siyasi bir zemin hazırlamaz aptal olmayın.
  • inşallah bundan sonra almanya milli takımına türk göçmen oyuncuların cagirilmamasini sağlayacak diktatör sevici topçu.
  • alman milli takımı seçimi,
    "abi adam kariyerini düşünerek profesyonelce davrandı." denilerek anlayışla karşılanmıştı.

    aynı zihniyetin;
    türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanı'yla fotoğrafına, "yine olsa yine yaparım" diyerek sahip çıkışının da,
    "abi adam futbol kariyeri sonrasına profesyonelce yaklaştı" diyerek anlayışla karşılanması gereken stratejist.
  • fikirlerine katılmasanızda, sevmeseniz de, nefret etseniz de adam türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanı ve o makamın bugünkü temsilcisi.

    türk asıllı alman vatandaşı bir futbolcunun kendisiyle biraraya gelmesi akpli olduğu anlamına gelmediği gibi, durumdan vazife çıkarıp olayı siyasete çeken alman medyasının ve alman futbol federasyonu’nun verdiği ultimatom en hafif tabirle yavşaklık ve şerefsizliktir.

    dünya’nın hiçbiryerinde de kendine demokrat diyen adam böyle bir ilkelliğe ve seviyesizliğe prim vermez.
  • #79459998

    --spoiler--

    (#79457494)

    anafikre katılmakla birlikte mesut'un yaşadığını ırkçılıktan çok mahalle baskısı olarak görüyorum. oksimoron bir örnek ama mesut'un yaptığını schweinsteiger yapsaydı, bence daha büyük tepkiyle karşılaşırdı.

    mesut'un yaşadığının, trump'ın avrupa'da karşılaştığı tepkilerden çok farklı olduğunu düşünmüyorum, almanya'da sayıca olmasa da yaygaraca kuvvetli kitlenin duruşu net. (ki erdoğan'ı sağcısı da solcusu da sevmiyor)

    mesut bu tepkiyi verirken, alman futbol milli takımının başarısızlığını da federasyon başkanına adresleyerek tam bir şark kurnazlığı gösteriyor. arda turan da erdoğan'a destek verdi ve aforoz edildi, (beşiktaş'a da, galatasaray'a da bu tepkiler nedeniyle gelemedi), hakan şükür de cemaat kuvvetli olduğu için resmen dışlanmadı belki ama sürekli hedefte oldu, 15 temmuz olmasa bile, kariyeriyle camiadaki yeri bu nedenle paralel değildi -en azından hakan bunlar gibi ağlamadı, tercihinin getirdiklerini kabullendi-.

    bunlar (mesut, arda) hem karnım doysun, hem kekim bitmesin derdinde, yok öyle.

    üstelik mesut, başka örnekler gibi (lichtsteiner, vida) uluslararası bir politik çekişmede taraf olmadı, ki o da tepki görürdü muhakkak, doğrudan bir başka ülkenin iç siyasetinde taraf oldu, bence daha iddialı.

    mesut'un şanssızlığı zamanlama oldu, turnuvada başarılı olup gündeme bununla gelseydi, sempati yanında olacaktı. ama rezil bir turnuva geçirince, her defterin açılacağını bilmeliydi, aksiyonlarının sorumluluğunu alamayacaksa boyundan büyük işlere kalkmayacak.

    -- spoiler--
  • kazanırken alman, kaybederken göçmen.

    -faşistlik hangi ırktan olursa olsun çekilecek çile değil
hesabın var mı? giriş yap