• bizzat hideo kojima tarafından az önce açıklanmış bir sonraki mgs oyunu. xbox 360'a (da) çıkacakmış. ana kahramanı raiden olacak.

    http://en.wikipedia.org/…ki/metal_gear_solid_rising

    (bkz: başlık parsellemek)
  • her şekilde kojima iyi oyun yapıyor, yine yapacaktır ama bir solid hadisesi daha vuku bulursa mgs adına çok üzüleceğim oyundur bu. mgs bitti, snake mükemmel bir son oyunla huzura erdi, daha burayı kaşımak kojima'ya hiç yakışmıyor doğrusu. tamam para her şeyi yaptırıyor ama hayatının 20 yılını verdiği bir şeyi bok etmez diye düşünüyorum hala. oyunun lightining bolt action olarak lanse edilmesi ise bambaşka bir boyut, o ne lan. snake'in tactical espionage'ına karşılık yeni bir splinter cell olma çabası gibi bir şey çağrıştırıyor.
  • mgs4'ün başında snake yaşlanmaya başlamasının bir yıl önce başladığını söylüyordu.eğer oyun mgs4'den bir kaç yıl önce geçerse ki büyük ihtimal öyle olacak oyunda genç olarak solid'i görebiliceğimizi düşünmekteyim.ayrıca;

    --- spoiler ---

    kojima; i didn't say anything about solid snake.

    --- spoiler ---
  • eğer oyun mgs4'den önceki zaman diliminde geçerse, solid'i genç göreceğimiz gibi raiden'ın da cyborg halini görmüş olacağız. mgs4'ü oynayanlar bilir raiden sonunda ameliyatla uzuvlarına kavuşuyor normal bir insan haline gelip, ailesine dönüyordu. tabi oyun bu zaman aralığında geçerse sağlam bir hikayeye sahip olmayacağı da aşikar, sonuçta hikayeyi bitirdik, bütün delikler kapandı. belki sadece raiden'in cyborg olma yolundaki başından geçen olayları konu alabilir ama o zaman da solid'i göremeyiz çünkü solid mgs2'den sonra mgs4'de raiden'ı ilk kez görüyordu. böyle de bir kısır döngü.

    ayrıca kojima'nın verdiği son demeçlere göre mgs: rising'i kendisi yönetecek. yine zamanında kojima'nın verdiği bir demece göre mgs4'ü de yönetmeyecekti ancak fanların baskısı ve aldığı ölüm tehditlerinden sonra bu kararından vazgeçti, dolayısıyla ben kojima'sız bir mgs'nin özellikle de multiplatform iken piyasaya çıkacağını zannetmiyorum. ama şu da olabilir hazır oyun lightning bolt action olmuşken, hiç de elini sürmeyebilir, hikayeyi de bitirdim diye düşünebilir.

    neyse görüceeeez, beklemedeyiz.

    it makes sense
  • machinima kaynaklı e3 teaser trailer başlığı ile sunulmuş şöyle bir video var, youtube'da denk geldim, resmidir herhal ("presented by kojima productions" notu var sonunda):

    http://www.youtube.com/…h?v=ecjjpkvyitq&feature=fvw (hd var)
    http://www.machinima.com/film/view&id=37428

    yazmışım, kenarda dursun demişim. bunu yanında şu boxart da xbox live market place'de yayınlanıp hemen kaldırılmış, "bu mudur?" diye sormuşlar:

    http://uk.ps3.ign.com/articles/109/1096438p1.html

    -raiden'ın götü yine kocaman yapmışlar ya, mgs kezban olmuş amına koyayım. biliyorum, 2'de de böyleydi aşağı yukarı ama 4'te epey adam etmişlerdi? şimdi tekrar ne lüzum var? benim raiden'ın götüyle alıp veremediğim yok ama... anlamışsınızdır. tamam, raiden kadınların da ilgisini çekmek için yaratılmış bir karaktermiş ama, 4'teki imajından sonra kabullenemiyorum. umarım böyle kalmaz. ya da ayarında yapsınlar biraz daha. bak yapmasınlar demiyorum hideo ağabey, ayarında yapsınlar yine yapsınlar. müdahale et, rica ederim.
  • işte... gameplay trailer. off-screen ama olsun.

    http://www.youtube.com/watch?v=1bhyyx6spdc

    -tekrar tekrar izliyorum. off-screen mi değil mi emin olamadım. neyse. sabahtan beri bekliyordum bu trailerı. kojima productions'ın konami.jp altında bulunan e3 2010 web sitesinde bugün sona erecek olan bi geri sayım uygulaması vardı. sabahtan beri kaç defa yeniledim sayfayı afrodit bilir. yayınlandığı haberini başka bi yerden alınca artık sıkılıp yenilemekten vazgeçtiğimi hatırladım...

    --- spoiler gibi ---

    kes... kes... kesilecek... neyi keseceksen kes...
    <kolonu doğra, kamyoneti parçala, insan evladını kes. karpuz da dilimleyebilirsin.>
    kılıç ellerinde. neyi keseceksin?

    --- spoiler gibi ---

    tahminimce oyunu, serinin (seriden ayrı tutuyorlarsa metal gear solid serisinin diyeyim) önceki oyunlarında olduğu gibi yine gizlilik ve etkisiz hale getirme yöntemleriyle oynayabileceğiz. ve bunun yanında dilersek - yine eski oyunlarda olduğu gibi - kesip biçip vurabileceğiz. video bana doğrudan mgs4'u ve o uzun ara videolarını anımsattı. oyun motoru aynı gibi. umarım yine etkileyici bir konu ve bizi o konunun içine alan uzun videolar olur. kalanı, her türlü gider bana. sabırsızlıkla beklemeye devam ediyorum.

    * bi de, şimdi aklıma geldi, geçenlerde bi yerde david hayter ile yapılan bi söyleşi okumuştum. yeni oyun için, seslendirme sanatçısı olarak kendisine henüz bir teklif gelmediğini ifade ediyordu. editör "metal gear solid rising'de solid snake hiç mi olmayacak?" diye soruyordu söyleşinin sonunda. umarım öyle olmaz. olur yani. (gece gece ne umut yaptım be.)
  • (bkz: karpuz kes)
  • oyun hakkındaki planları üzerine yapımcısı ve yönetmeniyle söyleşi yapılmış.

    --- spoiler ---

    while not shown in the trailer, rising will also have elements of stealth. players can choose to play the game using sneak mechanics like a more conventional mgs game, or those who are more confident in their action skills and jump direction into the fight.

    --- spoiler ---

    http://uk.ps3.ign.com/articles/109/1098800p1.html

    -"while not shown in the trailer" diye söze başlamışlar söyleşinin bir yerinde ama yalnızca kes-biç-vur oyunu olmayacağı "neyi keseceksin? kılıç senin ellerinde." metninin gösterilmesi ve ardından raiden'ın kılıcıyla karpuz dilimleyip arkaplanda çocukların sevinç çığlıkları atmasıyla belli edilmişti trailerda. sözün özü umduğum gibiymiş. stealth olmazsa mgs olmaz.

    ve... hikayesi 2 ve 4'ün arasında arasında geçecekmiş ve raiden'ın 4'teki ninjaya nasıl dönüştüğünü açıklayacakmış.

    http://www.vg247.com/…id-rising-is-prequel-to-mgs4/

    (kenarda duruyordu. marjinal olma orijinal ol dedim. yürüdü gitti.)
hesabın var mı? giriş yap