• gelmis gecmis en iyi basketbolcu kesinlikle degildir. gelmis gecmis en iyi basketbolcu açık ara ve tartismasiz bill russell'dır.

    michael jordan bill russell'ın yanına dahi yaklasamamistir.
  • tabi ya, mj uzunların hüküm sürdüğü ligde sadece üçlükle sayı buluyordu. potaya drive edilmiyordu.

    sen şu anda yakın dönem ve günümüz yıldızlarını daha net hatırlıyorsun çünkü 90'lar uzakta kaldı. 90'lardaki pek çok iyi oyuncuyu bugün kimse tanımıyor, tıpkı 2000'leri günümüz ergenlerinin hatırlamayacağı gibi. onlar da çıkıp diyecek ki lebron'un karşısında kimse yoktu. kısır döngü.

    liste yapman saçmaladığın gerçeğini değiştirmiyor. "yetenek havuzu" diye entel geçinen bir laf ortaya attın, sonra çıkıp oynadığı dönemde havuz dardı gibi ahmakça bir söylemde bulundun. ben de öyle olmadığını söyledim.

    çıkıp deseydin ki "bence oynadığı dönemde pek çok hof oyuncu yüzük alamadı, efsane oyuncular vardı ama bence sonraki devrin havuzu daha genişti", derim ki eyvallah kardeşim. hakkını vermiş ama objektif görüşünü sunmuş. ama gelip saçmaladığın zaman ciddiye alınmıyor.

    paul george falan demiş bir de. hahahahahah......

    hof olmuş adamlar tv'ye çıkıp mj bugün oynasa 45 ortalama yapardı diyor, bu da demeye getiriyor ki "bugün küsküyü yerdi".

    guardların domine ettiği oyunda mj bugün oynasa muhtemelen 10 yüzükle olayı kapatırdı.

    hepsini geçelim, saydığın adamların tamamının oynadığı ligde mj 38 yaşındayken ligin en iyi 10 oyuncusundan biriydi. dönüş sezonunda sakatlanana kadar o leş kadroyu playoff potasına soktu.

    tanım: direkt gerizekalı olanların, bir de entel ve marjinal görünmek için kasanların cirit attığı başlıktır.
  • torrent'le tanismama sebep olan adam.

    torrent teknolojisini ogrendigimde yaptigim ilk sey yasim elvermedigi icin canli izleyemedigim ilk 5 chicago sampiyonlugunun tum final maclarinin full kayitlarini indirip sanki her sey o gun yasaniyormuscasina izlemek olmustu.

    oyle buyuk bi hayraniydim ki "acaba sadece finalleri degil de tum play off serilerini mi izlesem" diye de dusunmus ve bu dusunceden sadece o an aklima gelen "lan oyle yaparsam sonra normal sezonlari da indirip izlemem gerekir, prensip geregi" gorusu nedeniyle vazgecmistim.

    fundamentalistlerde olan bir hastalik vardir; bir seye inanmazlar, o seyin oyle oldugunu bildiklerini dusunurler. jordan'da da bu hastalik vardi. kazanacagina ("kazanabilecegine" degil) inanmiyordu, kazanacagini biliyordu. kaderi baska turlu sekillense ve din adami falan olsa radikal dincinin onde gideni olurdu. oyle siradisi bir manyakti.

    calismayla kazanilamayacak avantajlari vardi elbette. guard oynayan biri icin boyu tam da o pozisyondakilere karsi avantaj saglayacak seviyedeydi ornegin. elleri, o eller 6 sampiyonluktan en azindan birinin sahibi sayilmayi hak edecek kadar buyuk bir avantaj sagladi ona kariyeri boyunca. kendini hic zorlamadan topu tek eliyle rahatca kavrayan bir guardin neler yapabilecegini bu nesil kawhi leonard'la goruyor. inanilmaz atletikti*. ve elleri titremezdi*. basketbol dunyasina hediye ettigi step back jump shot'lariyla mid-range'in krali olmus bir isim jordan.

    ama bu avantajlarinin yaninda sapkinlik seviyesinde bir calisma disiplini ve azmi de vardi. tembel takim arkadaslarini dover, hastanelik durumda maca cikar, sezonun bittigi gun sonraki sezon icin antremanlara baslar, elestirilen yanlarini en buyuk silahi yapana dek calisirdi (defans yapmadigi elestirilerinden sonra tarihteki en saygin defans oyuncularindan birine*** donustu tarihin gordugu bu en buyuk skorer. yine sutu yok diyenleri susturmak icin orta mesafe sutlarinda bir ekol oldu adam).

    ve dehset karizmatikti. basketbol oyunundaki ustunlugu bi yana, ben ondaki karizmayi cok az insanda gordum. bir de tarihin gordugu en yakisikli siyahilerden biri michael jordan'dir muhtemelen. garip gelecek belki ama bu karizmasi falan da basketboldaki basarisini etkiliyordu. en azindan bana hep oyle gelmistir.

    kendisinden sonra gelen tum backcourt oyuncularinin (ve hatta sf'lerin) uzerinde hayvani derecede bir jordan etkisi vardir dogal olarak. ornegin kobe bryant'in sadece mac ici hareketlerde degil, oyun disi tavir ve davranislarda dahi mj'i bire bir kopyaladigini gosteren cok sayida video vardir.

    o bu sporu yapmis olmasa, basketbol bugun bu denli evrensellesmis olamazdi asla.
  • burada yamada asameon diye entel ve marjinal takılan bir arkadaş vardı. hala buralardaysa diye şu video'yu bırakayım:

    video öncesi ön bilgi: söz konusu arkadaşa göre nba jordan için kuralları değiştirdi, jordan bu sayede pistons'ı geçerek şampiyon oldu. kurallar değişmese jordan'ın esamesi okunmazdı falan filan..

    ben de demiştim ki pistons'ı geçtiler çünkü bulls artık daha iyi bir takımdı. kaldı ki 90'da da seriyi 7. maça kadar zorlamışlardı.

    neyse, buyrun:

    isiah thomas bulls'la karşılaştıkları dönemi çok güzel ve objektif bir şekilde anlatıyor.

    tanım: the g.o.a.t
  • canlı tek maçını izlemeyen geri zekalı ergenlerin isiah thomas sayesinde gerdeğe girmesini sağlayan basketbolcu.

    birine yobaz bir şekilde fanboyluk yapmak ciddi bir geri zekalılık belirtisidir, özellikler kobe ve lebron başlıklarında da bunu net bir şekilde görebilirisiniz.

    birde yurdum ergeninin anlamdığı anlamakta zorlandığı bir konu var uygar bir ülkede kolay kolay hiç bir yıldız geçmiş olaylar ve oyuncular için övgüden başka demeç ve röportaj vermez. bu gibi röportajlar maç başına çalınan +7 faul jordan'ın savunmacılarına çalınan +5 faulü saklamaz.

    adamın özgüveni ergenin aksine yerinde olduğu için bunlar ile ilgilenmez. ülkemizde eski sporcuların durmadan yenilerini yermesine alışmış geri zekalı ergenlerde bu tür demeç ve röportajları mutlak kanıtmış gibi sunabilecek kadar geri zekalıdırlar.

    nba'de kurallar daima kısa hücum oyuncuları lehine değiştirilmiştir. jordan bunun ilk ekmeğini yiyen oyuncuydu. stern'in en sevdiği yıldızıydı ve onu korumak kollamak için elinden geleni yaptı.

    jordan etliye sütlüye karışmaz en önemli derdi daha çok para kazanmak olan bir basketbolcuydu, kolay pazarlanmasının önündeki stern'ün bile kaldıramayacağı 2 engel (magic ve bird)kalkınca diğer engelleri de stern yok etti.

    stern lige ilk 1984 finallerinde müdahale etti, bird stern'e ağzına geleni söyleyince kuyruğunu kıstırıp duymamış gibi yapmıştı. cuban bird'ün söylediklerinin 10 da birini söylemediği hakde stern dallas'ın şampiyonluğunu engelledi.

    sorun şu madem jordan ve post jordan taklitleri (carter, kobe, lebron, wade, harden) o kadar süperlerdi nba niçin bunların önünü açmak için durmadan kuralları değiştirdi.

    buradaki ucuz fan boylar bunları yanıtlayabilirler mi ? yoksa gene seyretmedikleri bilmedikleri bir dönemi açıklamaya çalışıp saçmalayacaklar mı ?
  • durumun fan boylukla alakası olmadığını fark edemeyen dangalakların sıçtığı başlık.

    attığım videoda övgü yok, analiz var geri zekalı. adam jordan'ı övmüyor. karşılaştığı ve sonunda kendilerini alt eden takıma dair bir perspektif ve analiz sunuyor.

    bu kadar mal olmasan daha fazla açıklardım da zaman kaybı.

    ben birinin fanboyu olacak olsam bile o kişi zaten allen iverson olurdu, michael jordan değil.

    mankafalı olunca içeri hiçbir şey geçmiyor tabi.

    çal oyna kendin.
  • isiah thomas'lı pistons'a karşı 4 eşleşmenin 3'ünde kaybetti.

    89'da doğu finali 5. maçında sadece 8 şut atıp sahada kayboldu.

    https://www.youtube.com/watch?v=vutlrcl2ajw
    https://www.basketball-reference.com/…05310det.html

    tabi jordan'cılara kalsa bu gerçekler internetten silinir, bunları anlatmak vatan hainliği ilan edilir.
  • doug collins'in jordan'dan tam da istediklerini jordan'ın sahada yaptığı bir tane maç seçip, "bakın sahada kayboldu" diye bir argüman ürettiğini sananların, yani o günkü durum ve şartları görmezden gelip sadece rakam sunmaya çalışma hastalığının kurbanı olanların uğramaması gereken başlıktır.

    söz konusu maç rakamsal olarak jordan'ın en kötü play off maçı gibi görünmesine rağmen, istatistikler bize şunu söylüyor:

    8'de 4 şut isabeti, 11'de 10 serbest atış (güya kurallar jordan için değişmeden evvel jordan bir maçta 11 serbest atış kullanıyor). 18 sayı, 9 asist, 5 ribaunt.

    jordan'ın aynı maçta savunduğu joe dumars:

    9 sayı 2 asist 1 ribaunt

    peki o günkü şartlara baktığımızda ne biliyoruz?

    4. maçta her fırsatta kendisine ikili hatta zaman zaman üçlü sıkıştırma yapan pistons'a karşı, doug collins bu şekilde kazanamayacağını düşünerek, jordan'a 5. maçta top dağıtmasını ve takım arkadaşlarını oynatmasını söylemiştir.

    zaten paylaştığım video da buna değiniyor. phil jackson'ın gelişi, üçgen hücuma geçiş ve chicago takımını ve jordan'ı savunmanın zorlaşması. isiah thomas'ın anlattığı şey de bu.

    bu arada doug collins pistons'a elendikten sonra kovulmuştur.

    daha attığı video'yu kendi seyretmemiş, buraya kopyala yapıştır yapıp demogoji yapıyor.

    oku bakalım.
  • al gösteriyorum:

    96 final serisinin son üç maçında gary payton karşısında %33 şutta kalarak çaresiz kalmıştı ama rodman hücum ribaundlarını domine ederek seriyi kurtarmıştı

    rodman o son üç maçta tam 24 hücum ribaundu çıkararak jordan'ın dökülüşünü tek başına telafi etmişti

    evet payton iyi savunmacıydı ama jordan boy ve kilo olarak mutlak eşleşme üstünlüğüne sahipti. ne şanlıymış ki 90'larda karşısında iguadala, draymond, kawhi gibi azmanlar değil payton'lar, majerle'ler, hornacek'ler onu savunmuş, düşünün artık.

    https://www.youtube.com/watch?v=e_quoobbla0
    https://www.basketball-reference.com/…vs-bulls.html

    --

    şimdi siz bana öyle bir final serisi gösterin ki lebron hücumda 96'daki jordan gibi dökülsün ama takımı onun götünü kurtarmış olsun ve kazansınlar. hadi buyrun.
  • (bkz: #100756263)

    ahahahsudhsudhajdashdjlsahdljashdsljadhsljahdjslahdljsahdljashjldhajsldhajldhjalshdjlashjdlashjdhsajldhajldhajldhjalsdhjlahdjlashdjahjdalh
hesabın var mı? giriş yap