• game of thrones'da catelyn tully stark karakterini canlandıran kuzey irlandalı aktrist. tam emin olmamakla birlikte yaşı 46 ve eğer yaşı doğruysa olduğundan daha büyük gösteriyor. fazla güzel ve asil görünmediği için bence game of thrones'daki en(hatta şimdilik tek) yanlış oyuncu seçimi.
    catelyn olarak keşke önceden düşünülmüş jennifer ehle'yi* görseydik.
  • game of thrones'teki asil kadın ve anne nerdeeee, misfits'teki aciz anne nerdeee. ikisinde de rolünün hakkını veren çekici kadın.
  • --- game of thrones 3x9 spoiler ---

    game of thrones 3. sezon 9. bölümde red wedding sahnesiyle oyunculuğunun zirvesine çıkmıştır. hakikaten sahneyi çok iyi oynamış.

    --- spoiler ---
  • anne stark.

    --- game of thrones 3x9 spoiler ---

    ağlattın beni, içimi yaktın. o haykırış, o acı, o yitirmişliğin verdiği çaresizlik, kapana kısılmışlık... ne çektiniz be! deyip boynuna sarılasım var bu kadının. gelen felakteti, komployu anladığı son anda yüzünde beliren bitmişlik ifadesi...

    düğün sahnesini uzunca bir zaman unutmak mümkün olmayacak bu kadın sayesinde...

    --- game of thrones 3x9 spoiler ---
  • aksanında boğulunası, gözlerinde kaybolunası kadın.

    --- spoiler ---

    red wedding'i televizyon tarihinin en iyi sahnelerinden biri yapmıştır benim gözümde. o ses, o bakışları, çaresizliği, olacak şeyleri durduramayacağını anladığında oğluna son bakışı. öldürüp öldürüp diriltti beni.

    --- spoiler ---

    sesinin kırıklığını dezavantaj olarak görenler var, bu görüşe kesinlikle katılmıyorum. çok sigara içiyor olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama bir ses bu kadar güzel kullanılabilir. ağzını açsa yüreğim parçalanıyor. bir de çok güzel arya der. sen arya de ben sabaha kadar dinlerim dişi kurtların kraliçesi!

    yalnız çok ani hareketler yapıyor, gereksiz bir hareketliliği var. histerik misin kendine gel diyip sarsasım geliyor arada. bu kadar övgüden sonra ne güzel gitti bu böyle.
  • red wedding'teki iç yakan ayrılıktan sonra arayı fazla açmadan 24 live another day ile ekrana geri dönüş yapmış olan aktris.
  • lady stoneheart rolüne hazırlanabilmek için 24 live another day'de oynayan aktris.
  • game of thrones dizisinde catelyn stark karakterini başarılı bir şekilde canlandırmış oyuncudur.

    --- spoiler ---

    3. sezonun 9. bölümüyle kendisi diziye muhteşem bir şekilde veda etti. oyunculuğunun zirvesine çıktı diyebiliriz. robb'un gitmesi için walder frey'e o yalvarışı, çaresizliği muazzam lanse edilmiş. helal olsun.

    --- spoiler ---
  • in the heart of the sea'da da oynamıştır. az ve öz idi.

    (bkz: in the heart of the sea/@karinca beli)
  • cameo benzeri bir sahnede harry potter serisinin sondan birinci filminde hermione'nin anasını oynamıştır.
hesabın var mı? giriş yap