*

  • microsoft'un, (daha önceden satın aldığı) wunderlist'in yerini almak üzere geliştirdiği yapılacaklar listesi programı.
    (bkz: https://todo.microsoft.com/)
  • wunderlist ve todoistten import yapılabilen program.
  • microsoft'un yine satın aldığı bir ürünü mahvetmesine güzel bir örnek olacağını düşünüyorum. wunderlist ufak tefek eksikleri olsa da tam da olması gerektiği gibi olan programlardan biriydi. bakalım bu to-do'yu diğer microsoft ürünleriyle entegre etmeye çalışırken nasıl saçmalayacaklar.

    edit: şimdi biraz göz attığımda wunderlist'te olan bir çok temel özelliğin dahi henüz bu uygulamada olmadığını gördüm (örneğin maille task ekleme, listeleri gruplama gibi). bu haliyle bile yeterince saçma olmuş.
  • maalesef hala mac uygulamasi yok. bir gelistirici soyle bir 3. parti uygulama yapmis: https://github.com/wowu/microsoft-todo-osx

    kabaca web surumunu uygulama icinde oynatiyor, fakat bildirimler macos'a uyumlu olarak geliyor sanirim.

    onun disinda senkronizasyon sorunlari devam ediyor. chrome icin hala web clipper yok. konum bazli hatirlatici yok. bu onemli eksikleri halletseler kullanilir da, simdilik todoist'e devam.
  • wunderlist ten data almasina alıyor ama subtask gibi çok temel bir özelliğe sahip olmadığı icin, tasklerin altındaki subtaskleri not kismina madde madde yazan, daha çok yol katetmesi gereken yapılacak işler programı.

    edit: benim hatam, subtask özelliği varmış ama wunderlist subtask'lerini subtask olarak almayı becerememiş.
  • web uygulamasının ilk açılışı inanılmaz yavaş olan uygulama. alt tarafı to-do list. nasıl bu kadar yavaş yüklüyor hayret ediyor insan. ayrıca hesabını da hiçbir zaman hatırlamıyor. her seferinde tekrar login olmak gerekiyor.
  • son gelen cümlelerle baya güzelleşmiş. macbook uygulaması da gelirse mükemmel olacak.

    edit: 2 ay geçti hala macbook uygulaması gelmiş değil.

    edit2: sonunda gelmiştir
  • macbook versionu gelmistir. cok guzel olmus.
  • todoist'ten import seçeneği olmadığı için geçiş yapamadığım program. mac uygulaması gelince sevinmiştim ama listeleri sadece wunderlist üzerinden aktarabiliyor. todoist'ten wunderlist'e geçmeyi, oradan import'u bile denedim ama wunderlist'te böyle bir seçenek yok.

    forumları taradım, support kısımlarını okudum ama çözüm bulamadım. sanırım eskiden böyle bir seçenek varmış ama bugün için böyle bir imkan yok görünüyor.

    bu kadar işi, işler üzerinde aldığım notları, tamamlanmış işleri vs. tek tek yazamayacağıma göre, benim için şimdilik askıda bekleyen app olarak kalacak. import sorunu çözülürse seve seve geçiş yaparım, en azından denerim. office 365 uygulamaları ile senkronize çalıştığı iddia ediliyor, bir de microsoft tabanlı olması benim gözümde uygulamayı daha güvenilir hale getiriyor (kimileri için tam aksine bu durum kaçış sebebi olsa da).
  • herhangi bir görev eklediğimde telefonda veya bilgisayarda programı açmazsam bildirim vermiyor. ne anladım ben bu işten. ya da ben bir şeyi yanlış yapıyorum.

    edit: sorunu tick tick uygulamasını yükleyince buldum. aynı şeyi ticktick'te de yaşadım ama o bildirimi kaçırdığımı anladı ve android'de pil için optimize et seçeneğini ticktick için kaldırmamı söyledi. sorun microsoft to-do'da değilmiş yani. ancak ticktick daha kullanışlı ve özellikli olduğundan şimdilik ticktick kullanacağım.
hesabın var mı? giriş yap