• ak parti milletvekillerinin cinsel istismar tartışmalarına bizim de çocuğumuz var diyerek katılması.

    canla başla önergelerini savunmaya devam ediyorlar. hem de kendi çocuklarını da tartışmaların içine çekerek! allah seviyenizin de müstahakkını versin.
  • kusura bakmasınlar ama herkes akp'liler gibi geniş değil. kendileri aralarında böyle şeyleri affedebilirler ama yasalaştırıp bütün toplum için normalleştiremezler.
  • valla benim anladigim kadariyla bu vatandaslar gecmisten gelen orf adetleri resmilestirme cabasindalar.

    nedir olay?

    uzerine hayli film senaryosu olusturulan, hatta tore cinayetleri vs.. konularini da icerisine alan bir durumdur aslinda. kiz cocuklari bir sekilde bekaretini kaybettiklerinde, birisine kactiklarinda veya kacirildiklarinda failin cocukla evlenip, "namus temizleme" islemini tamamlamasidir asil konu.

    verilen onerge de bunu bir tore, orf ya da adetten ziyade resmilestirerek, artik cinayetlerin mi onune gecmek istiyor, sonuclarini mi iyilestirmek istiyor ya da yaptik oldu serbetinden mi tatmak istiyor bilemiyorum.

    gel gelelim butun olay bizdeki "namus" tanimina dayali olarak ilerliyor.

    simdi bir milletvekili cikmis iste onergeyle baglantili olarak "bizim de cocugumuz var!" diye soylenmis.

    benim burada merak ettigim konu yine onerge ile alakali.

    malum kucuk erkek cocuklari tecavuzculeri, cinsel istismarcilari ulkemizin degismez gerceklerinden. peki bu erkek cocuklariyla da tecavuzculerini evlendirme islemi gerceklesecek mi? hi yok olmayacaksa, bu cocuklarin namuslari nasil temizlenecek? bu ulkede kiz cocuklarina yapilinca bir "af" mevcutsa, erkek cocuklarina ilisen dini butun kisiler neden bu "af" denilen seyden yararlanamiyor?

    vicdan falan degil iste bunun sebebi. erkek erkege evlilik dinsel bir yanlis oldugundan, onlarin affi yok tabi. kucuk kiz cocuguyla evlilik ise dinsel bir dogru oldugundan, affedilebilir seylerdendir. e hani nerede kaldi laiklik? bagli kalinan degerler?

    bu mu kardesim "bizim de cocugumuz var" sozunun almasi gereken yargisal boyut? hazir simdi ohal varken yapin bir guzellik de erkek cocuklarina! evlendirin onlari da tacavuzcu amcalariyla! hazir cok eslilik de gunah hanenizde degilken, acin bu cocuklarin kismetlerini!?

    tanim : anlamsiz bir savunma mekanizmasidir.
  • biri de demiş ki düğün yapılmış siyasiler, protokol katılmış! onu bunu suça teşvik suçluya yardım ve yataklıktan içeri alıyorsun. bu siyasi ve protokole de aynısını yapsana?

    resmen ülkenin özeti. suçu güçlü olan siyasi ve protokol işlerde suç suç olmaktan çıkıyor.

    yazıklar olsun dedirten yeni açıklamalar.
  • vardır elbet. ama sizin çocukların gemicikleri de var, çuvalla aldıkları danışman maaşları var, futbol takımları var, haşlanmış mısır zincirleri var, aralarında singapur'a kumar oynamaya gidenler var, hepsinin türlü türlü ticari başarıları var. kimilerini yurtdışında okutan hayırsever abileri var. özetle halkın arasında değiller. halka dayatılan her türlü yavşaklığın, şerefsizliğin uzağında takılıyorlar. bu yüzden bahsi geçen söylemin benim gözümde hiç bir kıymeti yoktur.
  • bölünerek çoğalacak kadar ilkel canlılar sanıyordum oysa ki ben onları. eşle dnayı, bölün sitoplazmadan. sonra sal gitsin. ister 14 yaşında tecavüze uğrasın, sonra evlensin tecavüzcüsüyle. kim umursar ki?
  • '' hiç ama hiç arıyı görmeden yapılan sahte bal satıcısı söylemi gibi; kendim yiyorum, çocuklarım her sabah yiyor abi '' sözüne eşdeğer bir açıklama.
  • önergede rahatsızlık verici diyerek 'cinsel istismar suçu' ifadesini kaldırıp tck'daki tanimiyla suç maddesini kullanırsak daha iyi olur bipleyelim fikri ile bir adet mustafa elitaş yorumu okutup sinirlendiren haber. kerizleri uyandirmayalim dediler herhalde.

    ayrica bizim de çocuğumuz var diye başlayan cümle böyle sonlaninca çocukları ile ilgili suç işleme potansiyeli gören insanlar var demek diyor insan. yav bunlarin çocuğu baba napiyosun bunu savunma bari demiyor mu?
  • siz uremeyeydiniz iyiydi
  • acaba kendi kızlarının başına da böyle bir olay geldiğinde doğru yasa bunu gerektirir diyip tecavüzcüsüyle evlendirebilecekler mi ? gün gelir devran döner.
hesabın var mı? giriş yap