• artık vizeyi havaalanında alamayacağımız vize. türkiye cumhuriyeti ne bir golde buradan geldi.
  • haber sitelerinde kahire'ye inen turk yolculari havalimanından alabilir yazan vize.

    http://www.hurriyet.com.tr/planet/24411889.asp
    http://www.zaman.com.tr/…amaya-basladi_2114998.html

    fakat turizm acentalari vize gerekli oldugunu soyluyorlar. kafam cok karisti sozluk. biri beni yesillendirsin.
  • son durumu hakkında bilgisi olanların yeşillendirmesini dilediğim vize türü.

    edit: egyptair ile görüşmem sonucunda bireysel gitmek isteyenlerin büyükelçilik ve konsolosluklardan vize alması gerektiğini, yalnızca turla gidenlerin kahire hava alanında vize alabildiği bilgisini elde ettim.
  • son siyasi itişmelerden sonra tam bir bürokrasi kaosuna dönmüş olaydır. bir zamanlar havaalanından 15 dolara alınabilen vize şimdi bir kısım elçilik çalışanlarına göre, 200 euro, başka bir saatte aranırsa başka bir görevliye göre 200 liradır. en güzeli istedikleri belgelerdir misal türk bir birleşmiş milletler çalışanından vergi levhası fotokopisi istemişlikleri de vardır.
  • akp'nin mursi yanlısı politikalar izlemesi sonucu geçmişte havalimanında alınabilen ama akp'nin 4 parmaklı rabiacı politikaları sonucu tc vatandaşlarının şahsen başvurup konsolluktan alması gereken vizedir. istenen evraklar şunlardır:

    1- vize başvuru formu
    2- yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet vesikalık resim.
    3- antetli kağıda ingilizce olarak yazılmış dilekçe. (bireysel olarak başvuru yapanlar için)
    4- nüfus cüzdanı fotokopisi
    5- otel ve uçak rezervasyonu yada tur program
  • en nihayetinde alabildiğim vizedir. gerekenler sürekli değiştiği için internet sitesinden ve hatta üzerine bir kere de telefonla başvuru için gereken belgeleri kontrol edin. bunun dışında üç gününüzü ve 125tl'yi bu işe ayırmanız gerekiyor.

    ilk aşamada belgeleri bırakıyorsunuz bir hafta sonra, tekrar sıraya giriyor vizenizin çıkıp çıkmadığını öğreniyorsunuz, hayır telefonla öğrenemiyorsunuz sebebi çünkü. eğer vizenize vize çıktıysa ücreti ödeyip, pasaportunuzu da verip iki gün sonra bir öğleden sonra sadece 15.00-15.30 saatlerinde, evet sadece yarım saat açık, yine sıraya gidip pasaportunuzu ve vizenizi alıyorsunuz.

    başvurular (istanbul) bebek'teki konsolosluk binasının parka bakan kısmındaki 5m2 lik müştemilatında yapılıyor. başvuru saatleri 10.00-12.00 arasında, sonra kapıyı kapıyorlar. iki memure çalışıyor hangisine denk geldiğiniz gereken belgeleri vs bile etkileyebilir, bir tanesi arapperest kişilik bozukluğundan muzdarip, kendini semiramis sanıyor diğer hanım ise bildiğiniz düz devlet memuru. şans artık.

    gereken belgeleri sağlarsanız, eksik ve akıllarına esenleri de ikinci gelişinizde getirirseniz bir sorun yok vizeyi veriyorlar. hadi hayırlısı, bundan sonra allah kurtarsın sizi mısırdan artık.
  • başvurmadan önce sabır konusunda kendinizi geliştirmeniz gerektiğini düşündüğüm vize.

    zira turistik amaçlı başvurduğum vize için 35 iş günü bekledim. belgeleri teslim ettiğiniz kişinin saygısızlığı ve sistemin olmayışı da cabası.

    nacizane tavsiye; tur şirketi olmadan başvurmayın. ben ettim siz etmeyin, başvuru kuyruğunda beklerken önünüzden geçen 20şer 30ar pasaportlar çok sinir bozuyor.
  • iş için başvurulduğunda normalde 3 haftada çıkan vizeymiş* lakin ben başvurdum 4 hafta oldu hala çıkmadı. başka seyahatlerim olduğu için geri çekmek zorunda kaldım başvurumu, zira pasaportumu aylarca mısırın uyuşuk memurlarına bırakacak değilim.

    ama aldığım bir duyuma göre şu sıralar kasten bekletiyorlarmış türkiyeden gelen başvuruları. bizim dış politikalarımıza bayıldıkları için bu mısırlı yetkililer ve memurcuklar, ayılıp da vize basmaya zaman bulamıyorlarmış. bizim gibi ortadoğu ve islam aleminin lideri konumundaki bir ülkeye yapılacak iş mi bu..

    diğer taraftan mısıra gidemiyorum diye sevindim, yalan yok. çok da meraklı değildim mısır organize sanayi bölgesindeki kıçı kırık bir fabrikayı denetlemeye amk.
  • sharm el skeih'ten giriş yapacaklar için hala havaalanında verilmeye devam ediliyor mu diye merak ettiğim vize.
  • çıkması bazen 20 günü bulan vizeymiş. bugün başvurdum 9 kasım uçağı için, çıkarsa çıkar çıkmazsa ekime kadar! allah'ın mısır'ı bile vize için bu kadar uğraştırıyor ya, ben sizin dış politikanızı seveyim e mi hükümet!
hesabın var mı? giriş yap