• uzayda yaşan ip yetişmedi gaz yetişmedi kısımları çok mantıksız.

    --- spoiler ---

    adam(woody), astronot olmuş -ki astronot süper zekalı insandır- ama sanki çok acelesi varmış gibi malca bir şekilde tüm gazı kökleyerek gemiye hızlı şekilde çarpıyor ve neticede gemiyi yakalayamıyor. ulan sığır gazı az köklesen de sakin sakin gemiye ulaşsan ne olurdu? bu yüzden bir de hızını azaltmak için ekstradan boş yere gaz kullandı. sanki uzayda sürtünme mi var. nasıl olsa sonsuza kadar gideceksin aynı hızda.

    gerçi onu kurtarmaya gelen kadın da salak çıktı. geri dönülemez nokta ne saçma şey olmuş. sen bir noktada sabit duruyorsan eğer bir gıdım gaz bile seni doğrusal olarak her yere götürebilir. sanki sürtünme varmışçasına illa gaz yüzde 50 dolu olması gerekiyor mantığı çok saçma. boş yere ekipten birini kaybettiler bu yüzden.
    --- spoiler ---
  • bunca yıl o kadar bilim kurgu filmi izlememe rağmen bu filmi nasıl atladığımı bilmiyorum. şans eseri gravity 'i sinemada üç boyutlu izledikten kısa bir süre sonra izledim. öyle ki gravity 'de izlediğimiz muhabbetlerin tümü bu filmin sadece belli bir kısmı. zorlarsanız prometheus'dan bile izler bulabilirsiniz.

    şimdiye kadar izlemediyseniz, ımdb puanına falan bakmadan, on dört yıl öncenin filmi olduğunu göz önünde bulundurarak mutlaka izleyin. büyük bir ihtimalle,bu düşük puanları verenler, bilim kurgu filminde mantık arayacağım diye filmden bile zevk almayan tiplerin verdiği puanlar.
  • zamanının ilerisinde bir bilim kurgu filmi.
    ben sevdim.
  • konu itibariyle sinema klasikleri arasında yer alması gereken bir film olmasına rağmen yönetmeninin, filmin sonunundaki evrim sahnesini büyük bir fiyaskoyla anlatması yüzünden bu şansını kaçırmış olan filmdir.

    brian de palma gibi usta bir yönetmenin, filmin sonundaki evrim sahnesini, izleyicinin kendisine göre soyut çıkarımlar yapabilmesine olanak tanıyan bir sinema diliyle anlatmak varken nasıl olur da sanki açık öğretim fakültesinde videolu evrim dersi verir gibi basit bir şekilde anlattığını hiç bir zaman anlayamamışımdır. koskoca brian de palma filmin en önemli sahnesini nasıl bu zekasızlıkla anlattı, neden böyle bir anlatım yolunu seçti bilmiyorum ama yarın öbür gün genç sinemacılara sinemada neyi yapmayın diye ders verecek olsam tereddütsüz mission to mars'ın son sahnelerini örnek olarak gösteririm. bak daha sırım gibi uzaylının gözünden süzülen yaşa değinmedim bile! sonuç olarak entrymin başında da belirttiğim üzere sinema klasikleri arasında yer alma potansiyeli varken yönetmeninin yaptığı hatalar sonucunda anca tv de denk gelindiğinde zaman öldürmek için izlenen filmlerden biri olmuştur.
  • pahalı bir hollywood çöpü. o guzelim oyunculara yazık.
  • çok beğendiğim megadeth şarkısı. son bölümdeki telsiz konuşmalarında rust in peace ve peace sells'e göndermeler de var, çok gaza geliyorum.
    "commander, is there any evidence of prior civilization on the surface?"

    "utopia, roger. ı see debris and rubbish everywhere that's covered in dust. there's an abandoned spacecraft buried 1-3-0, 200 meters. standby. everything's covered in rust, and yet, no signs of life, at least not yet."

    "why don't we just return to earth and let it rust in peace out here?"

    "utopia, ı have seen to have found a time capsule of some sort. ıt appears to have words on it."

    "what does it say? commander? commander?"

    "the objective is compromised. we have to go now!"

    "ınitiating start up sequence. three minutes to lift off."

    "we don't have three minutes!"

    "roger, powering up generators."

    "emergency, urgent! this is a message from mars! request permission to return to earth, over. emergency, urgent! this is a message - they're not hearing us! request permission to return to earth?"

    "this is space force control, permission to return to earth is denied. proceed a warp speed to jupiter."

    "no, no! this is a message from mars. engaging off, all engines go. we must return to earth, urgent, over."

    "star ship utopia, earth has been vaporized. but we have found a new way, and you were the first in line."
    "starting crash landing procedures. all systems standing by, over. over. over?"
  • megadeth'in the sick the dying and the dead albümünden bir parça. çok atmosferik bir havası var. metrobüste okula giderken uzay aracım çakılmış gibi hissediyorum.
  • hani "marsta yaşam vardı ama yok oldu fakat onun öncesinde ordaki yaşam dünyaya geldi ve dünyada yaşam oluşmaya başladı. yani biz marslıyız aslında" diye bir teori var ya, hah işte onun 2000 yılında film haline getirmişler.
    mantık hatalarını takılmazsanız sona doğru sarıyor yalan yok ama daha filmin başında üstünde canlı gibi hareket eden ve dağ taşı paramparça eden bir tornado yani hortum gibi bir şey geliyor ve salak gibi bakıyorsun?!?!?!??? dünyada bile hortumdan kaçılır iken marsta bunu gördüğün an ayakların oturma organına değe değe koşacaksın...

    neyse işte kimine göre çerezlik, kimine göre kötü, kimine göre iyi, kimine göre de nötr bir film. bana göre mantık hatalarını saymazsan izle geç işte.
hesabın var mı? giriş yap