• silindir hacmi 50 santimetre küple sınırlı, içten patlamalı motorlu, hızı 50km'den az bisiklet.
  • (bkz: mobilet) türü
  • aslında mevzu edeceğim şeye "motor eklenmiş bisiklet" demeliyim:
    amortisör yok.
    şasede mukavemet zayıf.
    frenler yetersiz.
    vibrasyon hat safhada.
    sevk ve idare prensipleri sıra dışı.
    yerküreye dokunan iki nokta üzerinde insan gücü ile yolculuk yapmaya tasarlanmış o muhteşem araç ancak bu kadar rezil ve tehlikeli bir hale sokulabilirdi herhalde.
    atlattığım badirenin üzerinden 1 yıl dönecek iken ilk defa şehir içinde iki tekerlekli ve motorlu bir araca binme fırsatı yakaladığım şu gün gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki;
    havada, karada, denizde ve altında kullanmayı deneyip de beceremediğim ilk şeyi keşfettim.
    bu şeytan icadından uzak durun...
  • sanıyorum şu ilandaki gibi bir şeydir bu:

    http://www.sahibinden.com/…bisiklet-137418254/detay
  • sonradan motor takılmış ne idüğü belirsiz araçlara verilen ad değildir.

    elektrikliyse gücü 4 kilovatı, benzinliyse motor hacmi 50 santimetreküpü* geçmemesi gereken; hızı saatte 45 kilometre ile sınırlı taşıttır. pedallı olabildiği gibi pedalsız da olabilir. trafik mevzuatına göre kask takma ve bisiklet yolundan gitme zorunluluğu vardır.

    (bkz: moped)
  • b sınıfı ehliyetin kapsadığı 50cc motor hacmini geçmeyen, azami hızı 45 km/s olan araç türü. son zamanlarda ' sigorta yok vergi yok, b sınıfı ehliyet kullanabilir' diye çin malı motorsiklet bayilerinin fahiş fiyatlara itelediği araçlardır. a2 ehliyetim olmaması sebebiyle arada binerim diye aldım bir tane. bildiğin 100 cc cup motorsikleti şahsıma sattılar. tescilde sigorta istemiyorlar doğru. vergisi de yok ona da tamam. lakin ilk çevirmeye takıldığımda polis hemen sigorta diyor. anlatsan da nafile laf anlamıyorlar. trafikte gezen motorlu aracın sigortası olacak diyorlar. neyse bin dereden su getirip polisi atlatıyoruz, sigortacıya gidince sistemde motorlu aracımız l2 sınıfı motorlu bisiklet göründüğünden sigorta yapılmıyor. bir daha polise dert anlatmayayım diye başka bir model üzerinden göstermelik sigorta yapılıyor. yani bir vukuat çıksa hiç bir boka yaramayacak. bu yıl yaptırmadım, hafta dolmadan selamünaleyküm çevirmeye düştüm. yine aynı muhabbet. polis sigortasız araç mı olur diyor. eski sigortayı buluyor ruhsatın arasından bak yaptırmışsın işte diyor. evrakta yazan modeli gösteriyorum ula bu nasıl iş diyor. sigorta kanunundan bi haberler çünkü. neyse fazla uzatmadan, markete falan gitmek için ideal araçtır kendisi. 3 litre benzinle 120 km yol yapıyor. meraklısına yardımcı olunur. alıp binerseniz sakın kaza yapmayın her şeyi cebinizden ödersiniz. 50 cc olup da max 45 km/s hız yapan araç yok arkadaşlar.
  • zorunlu trafik sigortasından muaf olduğu söylenen ama bunu bilmeyen bir polis memuru tarafından ceza alabileceğiniz, 50cc altı az bisiklet az motorsiklet karışımı araç.

    böyle bir trafik çevirmesinde

    şu, şu ve şu

    belgeleri polise gösterebilirsiniz. yırtma ihtimaliniz yüksek.
hesabın var mı? giriş yap