• yazılarını beğenerek takip ettiğim, cumhuriyetçi, entelektüel, ilkeli ve göze hoş gelen bir site/mecmua.
  • çölde vaha gibi bir site. siteyi kuran aradaşların gerçekten eline sağlık. her şeyiyle müthiş olmuş. bunun devamı eminim ki gelecek; hatta site, yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi mecmualaşacaktır.
  • güncel ve politik adlı bölümlerinde yer alan çarpıcı yazıların arasında salih tüfekçioğlu'nun makaleleri göze çarpıyor. arşiv bölümünde ise doğan avcıoğlu, uğur mumcu gibi isimlerin geçmiş dönemde yazdıkları kitap ya da makalelerden güncelliğini hala koruyan ve günümüze ait olguların daha derin anlaşılabilmesine yardımcı olan örnekler bulunuyor. kültür & sanat adlı bölümde ise genellikle kitap ve sinema incelemeleri yer alıyor.

    türkiye'de 1960 ve 1970'li yıllarda filizlenen ve gelişen sosyal bilimlerde, daha sonraki dönemlerde üretilen eser sayısının ve niteliğinin malûm nedenlerle azaldığı, günümüzde ise can çekişmekte olduğu teslim edildiğinde, o dönemlerde geliştirilen fikirlerin ve bilimsel yaklaşımların bugün adeta birer hazine gibi korunması, değerlendirilmesi ve incelenmesi gerekir. bu nedenle muasir.org dergisi çok önemli bir görev üstleniyor ve takdir edilmeyi hakediyor.
  • 1. yaşını kutlamaktadır. okuyunuz, okutunuz.
  • perinçekçi meczup bir grubun yazdığı online ortam. bu grup akp yancılığı olayını o kadar abartmıştır ki vatan savaşı adı altında reise verdikleri destek inanılmaz boyutlara ulaşmıştır. vatan partili ergenler dışında aklı başında pek ciddiye alan yok. zaten burada yazan çizen grubun twitter profillerine biraz bakınca "milli mevziler" diyerek devlet ve hükümet teorileriyle dalga geçercesine akp yancılığı adına mevcut leş düzene ne kadar teşne oldukları aşikar.
    devlet bahçeli arkasında dizilen ülkücülerle doğu perinçek arkasında dizilen aydınlıkçıların reisçilikteki yarışı ibretlik. dünün aşağılık yae'cileri bugün hangi muameleyi görüyorsa bu aydınlıkçı meczuplar da fırtına dindiğinde aynı sonu yaşayacak.
  • vatan savaşı'nın akp ile kazanılamayacağına, akp'nin neden indirilmesi gerektiğine ilişkin bir sürü yazının yazıldığı site. ama okuma yazma özürlü geri zekalılar tarafından akp'li ilan ediliyor. yemin ederim ülkenin muhalefeti de akit okuru düzeyinde.
  • herhangi bir parti, şirket veya derneğin güdümünde olmayan, oradan buradan fonlanmayan, tamamen yazar kadrosunun fikir birlikteliği üzerine sol siyaset içerisinde kemalist kurtuluş yöntemlerini yazan eden site.

    yaktığı götlerin kokusu sözlüğe kadar ulaşmış. hay maşallah.
  • safkan perinçekçiliği göt yakma zanneden yarım akıllıların yazdığı site.*cumhuriyeti yıkıma sürükleyen, kendi oligarşik çıkarlarına koca bir ulusu kalkan yapan islamcı iktidara bahçeli gibi dilenip her manevrasına amansız destek veren aydınlıkçı takımdan kimse yurtseverlik öğrenmez. neyse ki her türlü gerçeklikten kopmuş fikirleriniz ancak ve ancak vatan partisi, ulusal kanal, tgb, aydınlık gazetesi gibi cumhuriyet düşmanı cemiyetleriniz/tarikatlarınız içinde itibar görüyor. türk'ün türk'e propagandası gibi. sol ve kemalist fikre yakınlığınız ülkenin kutuplara yakınlığı kadar. ama örtülü reisçiliği kendi diyarınızda sol/kemalist sayıyorsanız kendi içinizde tutarlısınız.

    ülkücü sitelerden tek farkı yazan grubun laik bir hayat yaşaması. bu açıdan bakarsak rasim ozan bile cumhuriyetçi ve kemalist. *

    ve yine bu açıdan oldukça acınası. manzara bir kıyamet senaryosunu andırıyorken milli mevzicilik, vatan savaşı adı altındaki bu ahlaksız desteğiniz yae gibi seneler sonra bile unutulmayacak.

    ihanet vardır ve bunu size hatırlatacağız.
  • akıcı bir dil ve dolu içerik birleşince tadına doyum olmayan güzel bir site.
  • geleceğe umutla bakmamızı sağlayan ve atatürkçü olduğunu iddia eden herkesin takip etmesi gereken oluşum. böyle çalışmaları eleştirenlerin olması, oluşumun değerli işler yaptığının da bir göstergesi.
hesabın var mı? giriş yap