• mailbox'uma düşen e-mail'e göre kendi ifadesiyle "üç aylık bilimsel dergi":

    "sizin de bildiğiniz uzere bir siyasî tarz ve ideoloji olarak muhafazakârlik hakkinda, türkiye'de gerek siyasal çevrelerde gerekse entelektüel çevrelerde, yaygin bir bilgi eksikligi ve karmasasi bulunmaktadir. genellikle muhafazakârlik, ya suçlayici baglamda "gericilik" ya da psikolojik bir tavir olarak tutuculuk anlaminda kullanilmaktadir. muhafazakârlik, bazi islamci çevrelerin de "islamci" suçlamasindan kurtulmak için basvurdugu bir kavram olagelmistir. muhafazakâr düsünce, sözkonusu bu anlam karmasasi ve bilgi eksikligini gidermek amaciyla bir siyasî tarz ve ideoloji olarak ülkemizde eksikligi hissedilen muhafazakârlikla ilgili çalismalara ivme kazandirmayi, türkçe literatürdeki boslugu doldurmayi ve muhafazakârlikla ilgili çalismalari özendirmeyi amaçlamaktadir."

    sözlükteki genç muhafazakarların rahatsızlıklarının iptal edilen zirveyle daha da arttığı şu günlerde bu derginin çıkması sizce de çok manidar değil mi?

    hakemli bir dergi olan muhafazakar düşünce ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler www.muhafazakar.com'u ziyaret edebilirlermiş yine aynı e-mail'e göre. muhafazakar.com'da çok kötü bir isim olmuş site için, muhafazakardüşünce.com olsa daha iyi değil miydi demeden de geçemiyorum.
  • ilk sayısı yaz 2004 çıkışlı, 6milyonluk üç aylık "düşünce" dergisi.
  • mail adresime düşen bilgiye göre önümüzdeki iki sayısından birinin konusu "türk-islam düşüncesi" diğeri ise "avrupa'da yükselen mülliyetçilik ve islamofobi"... ikincisi için yapılan açıklamada "yabancı düşmanı partiler avrupa'da parlementoda yer bulmaya başladı" diye geveliyorlar. acaba yaymaya çalıştıkları düşüncenin kozmopolit değerlerden beslenen, barışçıl ve eşitlikçi olduğunu sandıkları halüsinasyonlar mı görüyorlar? kendi gericilikleri ve ayrımcılıkları "meşru", diğerlerininki gayrimeşru galiba.
  • benden uzak olsunlar

    birde normalmiş gibi anlatan tipler olmuş ikiyüzlülük yapmakta üstünüzde yok kadınları baştan aşağıya yerersiniz sadece kadına yanlışmış gibi triplere girersiniz ama erkeğe bi bok demezsiniz halbuki dininizde erkeğe de yanlış günah.

    bunun gibi ikiyüzlülükleriniz var sizin sayenizde genç yaşımda saçlarım ağardı sizin gibilerle tartışmaktan yoruldum artık.
  • medeniyetin nesilden nesile aktarılması için geçmiş kültürel birikimin muhafaza edilmesi gerektiği gerçeğinden yola çıkan ancak taassup barındırmaması gereken düşünce biçimidir.
hesabın var mı? giriş yap