• son yıllarda iyice kendini hissettiren gerekliliktir.

    malumunuz son yıllarda gerek her ile üniversite açarak gerekse dönerci gibi her köşe başına üniversite açarak eğitim kalitesi yerlere düştü. yani odtü'de, itü'de, taşra üniversitelerinden birinde ya da özelde mühendislik okuyan herkes "mühendis" sıfatıyla mezun oluyorlar.

    her ne kadar mezun olduktan sonra üniversitenin önemi var dense de ben buna katılmıyorum. yani odtü'de okurken günlerini çapkınlık yaparak, konser konser gezerek geçiren bir kişi mezun olduğunda orta halli bir üniversitede okumuş, tüm zamanını eğitimine vermiş, kendini geliştirmiş bir kişinin önünde olmamalı. zaten malumunuz ülkemizde artık her 3 kişiden 4'ü mühendis. bu mühendislerin bir şekilde elenmesi ya da rekabete yönlendirilmesi gerekiyor.

    benim önerim mühendislere okulları bittikten sonra bir yeterlilik sınavı yapılması yönünde. böylelikle kimin üniversitede çalışıp çalışmadığı, kendini geliştirip geliştirmediği ve günlerini nasıl geçirdiği belli olacak.
  • odtü'de mühendislik okurken günlerini çapkınlık yaparak geçiremezsin bebişim...
  • mühendislik fakültelerinin kabaca yarısını kapatarak çözülebilecek sorun için önerilmiş gereksizlik.
  • yüz binlerce mühendise sahip olan ülkemiz teknolojik açıdan hala cibuti ile denk durumdadır. problemin kökü çok daha derindedir. mezun ettikten sonra yeterlilik sınavına alıp başarısız olanların önüne ket vurmak işsizlik, mutsuzluk ve belirsizlik getirir.
    bunun yerine atılması gereken adımlar verilen eğitim kalitesini artırmak, taşra üniversitelerdeki teknik bölümleri azaltmak ve daha bir sürü şey*
  • mesleğini yapabileceğine dair elinde bilmemkaç dersi geçerek elde ettiği diploması bulunan kişiler için istenendir. saçmalığın daniskasıdır.

    sen o elemeyi ya bölüme öğrenci seçerken ya da seçtikten sonra okuturken yapacaksın. bölümü kazanmış, derslerini verip mezun olmuş adama daha neyin sınavı bu? yeterli değilse niye bölümü kazandırdın niye mezun ettin niye çocuğun 4-5 yılını çaldın diye sorarlar adama.

    her yere üniversite açılmasına ses etmeye dübürü yemeyen çareyi çoluğa çocuğa saldırmakta buluyor, tam bir türkiye klasiği.

    şırnak'tan mezun olmuş mühendis de yeterlidir, van'dan mezun olmuş doktor da yeterlidir, yozgat'tan mezun olmuş öğretmen de yeterlidir. adamın elinde diploması var hiçbir şey diyemezsin. bu insanlara yetersiz demek devletin gerekli vasıflara sahip olmayan insanlara dünyanın her yerinde geçerli bir belge olan üniversite diploması verdiğini söylemek anlamına gelir, suçtur. söyleyen kişi hangi üniversitenin hangi bölümünden kimlerin yeterli vasfa sahip olmadan diploma aldığını, bu diplomanın kimler tarafından verildiğini açıklamalıdır.

    edit: ekleme *
  • kesinlikle destekliyorum 250-300.000'e giren adam mühendislik okuyor. son dönemlerde kurulan liseden hallice üniversitelerde durum gerçekten içler acısı hatta bütün herkesin isim bile değiştirmeden aynı ödevi yolladığını veya bilgisayar açmayı bile bilmeyen adamların bilgisayar mühendisliğine girdiğini duydum.
  • neden yaratıcı olmuyorsunuz? her gün bir hikâye yazmanıza gerek yok. haftada bir yayınlayın ama güzel olsun. okurken içimiz açılsın. eskiden trolluk zekâ gerektirirdi. şimdi ayağa düşmüş.
  • türkiye’de diplomasızlar ve liyakatsizlik rejimi varken ve malum partinin mülakatları varken sınav mınav işe yaramaz...
  • üniversitelerin yüzde 80’ini kapatarak çözülebilecek bir sorundur aslında. matematiği doğru dürüst bilmeden mühendis olanlar var.
hesabın var mı? giriş yap