• konya'da cuma namazına gittiği gerekçesiyle iş akdi feshedilen mehmet yetkin. şirketini mahkemeye vermiş. konya 1. iş mahkemesi ise 'din ve inanç özgürlüğü anayasal haktır' diyerek yetkin'in işe iade edilmesine karar vermiş.

    adamı haklı buluyorum. sonuçta cuma namazı cemaatle ve vaktinde kılınması gereken bir namaz. yani diğer vakit namazları gibi ertelenebilecek bir namaz değil. gerekli kolaylık sağlanmalıydı.

    kaynak
  • kovulmasını haklı bulduğum adamdır.

    işini aksatıp, kendi dini ritüellerini yerine getiremezsin. başkası da kalkıp ''ben bulutlara inanıyorum, benim inancıma göre de günde 3 saat bulutları izleyerek şükranlarımı sunmam gerekiyor'' dediği zaman bu işin içinden çıkamayız.

    tabii normal bir hukuk devletinde bu adam tekrar işe iade edilmemesi gerekirdi. o kadar çok inançlıysanız eğer, yanınızda çalışan ateist adamın da hakkına girmiş olduğunuzu düşünmeniz gerekir. mesai saatleri içerisinde inançlarınızı kendi içinizde yaşayın. iş dışında da neye tapıyorsanız tapın, kimseyi ilgilendirmez.
  • hak etmiştir. işe iade edilmesi ise anca türkiye'de görülebilecek bir olaydır. laiklik geri gelmeden bu ülke tam anlamıyla düzelmez.
  • konya'da kimse kimseyi cumaya gitti diye işten atmaz, bilakis o kişi terfi alır. altında başka bir sebep vardır onun, camiye ayakkabıyla girip bira içmiş olabilir.
  • camiye gittiği saatleri mesaisinden düşerek halledebilinirdi aslında. biraz kalabalık bor organizasyonda calisan insanlar bir cok kişinin namaz saatlerini isten kaçmak için bahane olarak kullandıklarından is yeri yönetiminin böyle bir karar vermiş olması normal geldi açıkçası.

    turkiyede olan bir hak çoğu zaman onu sömüren insanlar sebebiyle kaldırılır.
  • konya'da cuma namazına gittiği için işten çıkartacak iş verenlerin olduğunu gördüğümüz olay.
  • bağlı bulunduğu amir ya da müdüründen izin almadan öylece çıkıp gittiyse kovulur malesef.
    şirket kararı üst mahkemeye taşıyıp çok rahat iptal ettirebilir.

    genelde cuma namazı gibi durumlar için çoğu şirketin sistemi bellidir.

    cuma için ayırdığın 1 saat mesaine eklenir ya da cuma günü öğlen vakti yasal hakkın olan 1 saatlik yemek molanda gider 6 rekat cuma üstüne 4 rekat öğlen farzı kılar gelirsin mola bitmeden.

    kimi şirket direk izin veriyor o da çalışanın şansına artık.
  • ee bunun haber değeri nedir?

    adam namaza gittiği için işten çıkarılmış, mahkemeye vermiş ve işe iade edilmiş. nedir bu olayın halka servis edilmesinin sebebi? günde binlerde işçi işten çıkarılıyor, mahkemeye veriliyor. bunun haber olma sebebi ne ?

    yıl oldu 2022. artık kimse takmıyor sizin mağduriyetlerinizi. boşu boşuna stajyeri yormayın şu haberi girdirerek.
  • hem de bu devirde- takdir edilesi bir patronun yanında çalışan adamdır.
  • yandaş basının hemen çöküp parlatması gereken bir mağduriyettir.
hesabın var mı? giriş yap