• vay a.me.ka. işte bu ülkede siyasetten topyekün soğuma sebebim budur dediğim olay !!!

    edit : bir çok yerde wikipedi de dahil 1980; bazı yerlerde de 1990 olarak yazıyor evlenme tarihleri… her ne ise ben yine de siyasetten aşırı soğudum. mesela dün aksam canlı yayında meclis tv'den bütçe görüşmelerini izliyorum.
    akp'ye mhp'ye zaten artık bir sey demiyoruz ve onlardan kaliteli bir sey beklemiyoruz da
    yahu chp' nin ön sıralarında oturan herifler bile kahvehane muhabbeti yapar gibi uslüp, konuşma, el kol hareketleri yapar durumda…
    şöyle izliyorum, adam 5 dakika önce sağına dönüp akp sıralarına doğru ; bağıra çağıra alçaksın, ispat etmezsen şerefsiz namussuzsun diyor… 5 dakika sonra baska bir konuda aynı adama bakıp, gevrek gevrek gülerek ; oturum ara verilsin ben size izah edeceğim onu diyor…
    ön sıralarda oturan sözcüler, grup başkan vekilleri vs bunlardan bahsediyorum…

    edit 2 : wikipedi dahil diğer yerlerde yalan - yanlış bilgiler güncellenmiş... böyle bir olay söz konusu değil...! 22 yaşında evlenmiş ...
  • yanlıştır. 40 sene önce olmuştur, o zaman için daha normal olsa da yine de yanlıştır. ama bugünün 14 yaşı ile o günün 14 yaşı aynı mıdır? o günün şartlarında yanlış daha yaygındı. mesele bugün yapılan yanlış.

    zorunlu ve küfürlerden yılmış editi: 1990 yılında evlendiği yönünde bir bilgi geldi. olabilir, ben zaten burada şahıslara özel konuşmuyorum. evet farkındayım siz radikaller için olayın ne olduğu önemli değil. olaydan kazanç sağlıyor musunuz ya da zarar görüyor mu tuttuğunuz partiler ona bakıyorsunuz.

    bir zamanlar 14 yaşında evlenmek çok normaldi. inanın bir zamanlar normal olan şeyler şimdi anormal şeyler olabilir. geçmişte yaşamayın. geçmişi o zamanın değerlerine göre yorumlayabilirsiniz. benim dedem babannemle evlendiğinde 16 yaşındaymış. dedem 16 yaşında babannem 15 yaşında. dedem askere gittiği zaman 2 çocuğu varmış zaten. ama babamı 16 yaşında evlendirmemiş. anlıyor musunuz? zaman geçtikçe insanlar, kültürler, değerler değişir, evrilir. tunç soyer değil mesele yani. evlenmişse de ülkenin yarısının 14 yaşında evlendiği zamanlarda evlenmiş. evlenmemişse de sorun yok ama evlenmişse de o zaman için yaygın olan bir yanlışa düşmüş olur. lütfen küfür etmeyi bırakın. chp'li sapıklığımızdan akp'li ensestliğimize kadar gelmeyen küfür kalmadı. nasıl bir ailede, nasıl bir ortamda yaşıyorsunuz?
  • 1 neptün günü 16 saat, dolayısıyla evlendiğinde 21 yaşında olmuş oluyor ne saçmalıyorsunuz ya.
  • vay arkadaş neptün soyer üniversiteyi 14 yaşında bitirdi demek ki:)

    peşin edit: paralı troller yalan haberi yaymadan ben gerçeği paylaşayım. neptün soyer üniversite son sınıftayken tunç soyer 'in ailesi tarafından isteniyor. neptün soyer' in babası "üniversite bitince düğün yapabilirsiniz" diyor ve bu şartla üniversite son sınıfta kendilerini nişanlıyor(2 dersi mi ne kalmış) . şayet neptün soyer 14 yaşında üniversite bitiren bir dahi değilse haber yalan. ek olarak 1988'de evlenmişler(1990 değilmiş)

    edit2: çomarlar msj atıyor haberi buraya ekliyorum
    röportaj videosu
  • eğer doğruysa şu tweet'i atmayacak kadar omurgalı olmak lazım. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama..
    --- spoiler ---

    çocuk gelin yoktur, çocuk istismarı vardır.
    6 yaşındaki bir kız çocuğunu evlendiren de evlenen de, tüm bunlara göz yuman da suçludur.
    çocuğa gelinlik giydiren karanlık zihniyete ve bu istismarı engellemeyenlere yazıklar olsun!
    https://twitter.com/…?t=ikrrlgsmzwoxgs1p8sasbq&s=19
    --- spoiler ---

    edit:
    neptün soyer, 22 yaşında evlendiğine dair nüfus kaydı paylaşmış. https://twitter.com/…?t=f8swm85o4l7-jyykzanclq&s=19
  • bravo akpli arkadaşlara çok iyi yakalamışlar. entryler arasında 2şer 3er dakika var, çok doğal. chp'ye oy verecektim hemen akp'ye oy vermeye gidiyorum.
  • kendi tayfalarından yapan olunca ses çıkarmazlar ama, karşı tayfadan yapan olunca ''vay ahlaksız adam'' ''seküler ahlakı'' bilmem ne diyorlar.

    ve böylelikle, kendi tayfalarını güya aklıyorlar. demiyorlar ki, ''bunu yapan bizim tayfa da pistir, karşı tayfa da. allah ahlaksızların belasını versin''

    bunu diyemiyorlar. halbuki allah, adaletle hükmetmeyi emretmiyor mu sayın muhafazakar arkadaşlar?

    bir çirkin işi kim yapıyorsa yapsın o çirkin iştir diyemiyor musunuz? karşı tarafı suçlarken, kendi tarafındakini de suçlayacaksın. iki yüzlü olmayacaksın, adaletli olacaksın ve eğer inançlıysan, müslüman olacaksın adam kayırmayacaksın. haklının yanında olacaksın, yakının bile olsa haksızın karşısında duracaksın.

    var mı o yürek sizde?

    haaa, sizde olunca ''çocuğun rızası varsa olur'' biriniz de demez ki ''ulan allah sadece ergenlik çağını söylemiyor aynı zamanda evlilik yaşı olarak rüşt olması gerektiğini söylüyor. çocuğun rüştü olmaz, rızası dikkate alınmaz çünkü, aklı ermez'' bunu demezsiniz.

    ama karşı taraf yapmışsa ''abbooo pis adam'' de, kendi pisliğinizi ört.

    bu olmaz, senin taraf da, karşı taraf da, benim taraf da kim varsa ve yanlış yapıyorsa o yanlıştır. adil olun.

    ekleme editi; sayın suser arkadaşlar, ben bu entrimde neptün soyerle ilgili bir şey söylemiyorum böyle bir iddiada bulunan başlığı açan vatandaşa, iddiası üzerinden, ders veriyorum, laf sokuyorum. lütfen, şu amına koduğumun yazısını anlayın, okuduğunuzu anlayın. anlayın da, bana mesaj atıp ''pisliğinde boğul'' ''iftiracı'' diye sallamayın la yeterin arkadaşlar.

    lütfen okuduğumuzu anlayalım, anlamayanlara da anlatalım. yarışmacı arkadaşlara başarılar yollayalım. teşekkürler.
  • benim anneannem de 13 yaşında evlenmiş. dedeme pedofili dedirtmemek için; 2022 türkiyesindeki tüm çocuk tecavüzlerini ve pedofiliyi hoş görmek zorundayım sanırım. kafalar pırıl pırıl..

    edit: iftiraymış zaten, ne kadar zavallı durumdalar. gerçek olsaydı da bugünkü gündemi bağlamazdı.
  • çocukların 6 yaşında 40-50 yaşında sapıklarla evlendirilmesini normal mi karşılayalım bu yüzden güzel bir savunma ben ikna oldum
hesabın var mı? giriş yap