aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • apple'dan ayrilan steve jobs'un 'macintosh'u da ben yarattim, yine neden piyasanin eline verecek bi$i yapmayayim?' sloganiyla yola cikmi$ multimedia bilgisayari. sevimli bir i$letim sistemine falan sahip olmasi di$inda kesinlikle akilda kalici bir ozelligi yoktur. cok ki$i de bilmez zaten duymami$tir adini pek. jobs got olunca apple'a donup imac'lerle para olayina noktayi koymu$tur.
  • her$eyi siyah renklidir, klavyesi, kasasi, monitoru.. kup $ekinde bi kasasi vardir..
  • (bkz: nextstep)
  • steve jobs'un o dönem tavan yapan mükemmeliyetçiliği yüzünden (apple'dan yeni ayrılmıştır, çok parası vardır ve her konuda özgürdür) özellikle küp şeklinde kasası yüzünden maliyeti oldukça yüksek olan ve satışları istenilenin çok altında kaldığı için jobs'a epey zarar ettiren bilgisayar sistemidir. jobs apple'da olduğu gibi next'te de sektöre yeni ufuklar kazandırdıysa da (ilk e-kitaplar ve sözlük programı gibi) 2000-3000 dolar civarında olması beklenen sistemin, 6500 dolar gibi uçuk bir fiyatla piyasaya girmesi satış rakamlarının çok düşük olmasına yol açmıştır. jobs bu sistemi özellikle akademik çevreler ve üniversiteler için geliştirmişti.

    o dönem özellikle world ve ecxel in piyasanın en iyisi olması hasebilyle yine bill gates'ten yazılım konusunda destek isteyen jobs bu sefer microsoftla hiç anlaşamamıştır. çünkü daha önce macintosh'tan büyülendiğini gizleyemeyen gates'i hiç etkileyemen bir icattır next. özellikle yüksek maliyeti yüzünden yeni sistemin pazarda tutunamayacağına inanan gates'e bunun için yazılım geliştirir misin? dendiğinde disiplinli ve bir o kadar da efendi bildiğimiz adam hiç çekinmeden "üzerine işerim daha iyi" demiştir. sene 86-87 falan.
  • ilginçtir, bu firma başarısız oluyor ama aslında şu an kullandığımız teknolojinin tarihinde çok önemli bir parçası aslında.

    mesela web cern'de icat edilmesinde bir next bilgisayar rol almış, işte dünyanın ilk web sunucusu: http://i.imgur.com/0ntry6z.jpg

    pek bilgisayar satamayınca steve jobs ve next'te geliştirilen teknoloji için apple tarafından satın alınmış ve bu teknolojiler bu gün pek çok alanda devrim yaptığı kabul edilen ios ve os x'in temelini oluşurmuş.

    (bkz: nsobject)
  • paul rand, 1986 yılında bu şirketin logosunu tasarlamak için 100.000 dolar almıştır.
  • steve jobs'un apple'dan ayrılınca parayı har vurup harman savurduğu firma.
    başından beri kuruluş amacı zaten apple'a satılmak. jobs gibi bir dahi 6.500 usd'ye next ile bilgisayar pazarında yer bulamayacağını bilmeyen bir salak degildi. next firma temellerini kullanıcı ihtiyaçlarından ziyade, apple ihtiyaçları üzerine inşa etti. jobs; “beni kovdunuz ama geri gelip hepinizin anasını avradını s.kicem” meydan okumasıdır.
    daha sonra da zaten apple tarafından satın alınmıştır. jobs'un kapalı sistem takıntısını sadece next'ler arası email alışverişi tasarlaması ile burada görebilirsiniz. aynı zamanda sanat, tasarım ve mükemmeliyetçiliğini tamamen yansıttığı firmadır. modern ios, macos gibi işletim sistemlerinin temelleri bu firma ile atıldı.
  • 2008-2009 yılıydı bu next pc nin 10" boyutunda bi netbook'u geldi format atılıp windows kurulması için. o zamanlar flash bellek ile windows kurma olayı yeni çıkmıştı. ben usb dvd-rom takıp windows 7 kurmuştum. turcell hat üzerinden faturaya yansıtarak bişeyler satmaya ilk defa böyle aletlerle başlamıştı. cihazın üzerinde sim kart modülü vardı zaten.
    tasarımı güzeldi. cnc tezgahından çıkmış gibi bir görüntüsü vardı. full alüminyum parlak kasa ve üzerinde tek bir vida yoktu. apple tasarımlarına çok fazla benzediğini üstteki yazar sayesinde şimdi farkettim. o yıllarda çıkan apple modelleri beyaz, kalın ve plastik kasa şeklinde pekte özel bir görüntüye sahip değildi. demekki next'i satın aldıktan sonra böyle radikal bir tasarım değişikliğine gitmişler. büyük aydınlanma yaşadım. next'in başka bir modelini görmedim o yıldan sonra.
hesabın var mı? giriş yap