• arktik okyanusunda yer alan ve dünya haritasına baktığınız zaman rahat bir şekilde görülebilecek olan rusya’ya bağlı takımadalardır.rusça’da “yeni toprak” anlamına gelmektedir.iki büyük adadan oluşup kuzeydeki adaya “severni”,güneydeki adaya ise “yujni” adası denilmektedir.bu adaya yerleşenlerin ilk “nenetler” olduğu bilinir.sovyetler döneminde ise sayısız nükleer çalışmaya ev sahipliği yapmıştır.
  • adaya bırakılan rusların(her kesimden), önce birbirini yemesiyle knezlikten, 1917'ye ekim devrimi öncesi asırları...

    007 serisindeki specter tarzı bir oluşumun oyunlarından biridir de.

    evrimin simgesi maymun, lakabındaki krallığını ilan edeninin öldürülüp, tam sosyalizmi getirdiklerinde, adaya gelen abd'lilerle birbirlerine girmeleriyle soğuk savaşı...

    sonunda da engellemelere rağmen, uçakla buzulları aşıp, özgürlüğe ulaşılmasıyla da cccp-usa uzay rekabeti, betimlemeleriyle rus tarihi'nin anlatıldığı film.

    daha geniş bir perspektiften bakınca, insanlık tarihi'nin evriminin de anlatılmasıdır.
  • insan ve hayata dair felsefi, sosyolojik bir rus filmi. o kadar çok insana dair şey anlatılmış ki filmde seyrederken hangi konudan, hangi konuya geçtiğinizi anlamıyorsunuz. çok seyredilen squid game'min bu filmden araklanmış hatlarının olduğunu anlayabiliyorsunuz.
    10 üzerinden 7 olan film seyredilebilir.
  • hapishane kavramını ve metaverse çağı yeni modernizimi fazlaca sorgulamamıza sebep olan harika film. bir kere yönetmenin ilk filmi olması sebebiyle aşırı saygı duydum. belli kurgu hataları olsa da kamera açıları sahnelerin kurgulanış biçimi izleyiciye aktarılmak istenen his çok başarılı bir şekilde geçiyor.

    cinayet, tecavüz gibi ciddi suç işlemiş insanların bir anda otoritenin olmadığı bir düzenle baş başa bırakılmasını konu alan film. zaten aykırı ve otoriteyle ciddi sorunu olan bu insanları bir anda bu güç aygıtından yoksun bırakıldığında kendi düzenlerini çok hızlı bir şekilde kuruyorlar. "otorite ve iktidar boşluk tanımaz" diye çok doğru bir laf vardır hemen bundan istifade yeni bir otorite kuruluyor. yargılanma veya ceza gibi kavramların ortadan kalktığında güç sahibi olabilmek adına canlıların nasıl vahşileşebileceğini gösteren çarpıcı film.
  • filmi izlerken soluk alamadım zaman zaman, öyle sert ve vurucu, kavga sahneleri çok gerçekçi, hayatta kalma mücadelesi zalimane, ivan drago'dan sağlam bir rus yumruğu gibiyim...
  • barents denizinde ve rusya'nın en kuzeyinde bulunan 1954'ten 1990'a kadar sovyetler tarafından atmosferik ve yeraltı nükleer testlerinin gerçekleştirilmek için kullanıldığı bölge, adalar topluluğu.
  • 2008 yapımı ve yönetmenin ilk filmi. konu ilgi çekici ve film de başarılı sayılabilecek düzeyde ilgili duyguları seyirciye geçirmeyi başarıyor. film ruslara/tarihe/insana dair birçok metafor barındırıyor. izlendiği takdirde pişman etmeyecek bir film. (tabiki y. t. d.)
hesabın var mı? giriş yap