• istanbul üniversitesi iletisim fakultesi ogretim uyesi. 90-93 yillari arasinda okulun iyi hocalari arasinda yer alan rigel, 93 yili finallerinde 3 ogrenciyi kopya cekme sucuyla yuce divana sevk etmis ve neredeyse tum 3. siniflara 0 vererek butunlemeye birakmistir. soz konusu sinavin test usulu oldugunu da vurgulamak gerek sanirim. yapilan sorgulama ve arastirmalar sonucunda 3 ogrenci sucsuz bulunup aklanirken, rigel'e okul yonetimi tarafindan ihtar verilmistir. iste o vakitten sonra rigel; okula kusmus, kara melek olup cikmistir.
  • medya ninnileri adindaki kitabin yazari
  • 1. sınıfta korkulu ruyanızdır. 2. sınıfta hala korkulu ruyanızdır ama hafiften saygı duymaya baslarsınız. 3. sınıfta artık korku kalmamıstır, cunku sınavlarda antin kuntin bir soru sordugunda hic kasmayıp bos kagıt vermeniz gerektigini ogrenmissinizdir. 4. sınıfların gozunde ise bir ilahtır kendisi. ogrencileri tarafından genelde sevilmesine ragmen, okul yonetimi tarafından sevilmez(di).
  • mimar sinanda halkla ilişkiler dersine giren,
    x kitabı okuyun diyecem ama anlamazsınız boşverin diyerek delirten, aynı zamanda fight club analiziyle kendine hayran eden harika insan.
  • ne çok sever, ne nefret edersiniz.
    derslerine, ortak olmasa bile her bölümün öğrencileri girmek ister.
    bir ara sınıfın tamamını kıl etmek için seçme sınıf oluşturmuş, postmodernizmi anlattığı ilk ders sonrası,
    "yok yok, size bunlar ağır geldi. biraz seviyeyi düşüreceğiz" diyerek gerçekleri görmüştür.
    hiç bir zaman kimse nereden, ne sorabileceğini kestiremez.
    bütün bir kitabı 4-5 kez okursunuz, bilmem kaç sayfada sadece bir kez geçen bir kavramı sorar:
    "suskunluk sarmalını açıklayınız."
    uzun yıllar okulu bırakıp özel üniversitelere gideceği dedikodusu yayıldıysa da bir gün dersinde,
    "siz buraya zekanızla geliyorsunuz. onlar babalarının paralarıyla. elbette burada sizinle kalacağım" diyerek alkışlarımızı almıştır.
    vizyona yeni giren filmleri izleyip yaptığı tahlillerle ağzımızı açık bırakan, "vay ibne amerika" dedirten kadındır.
    bana jean baudrillardin amerikasını okutarak en büyük iyiliği yapmıştır.
  • guzel soyadi sahibi*(bkz: rigel)
  • geniş bir bilgi birikimi olan gerçek bir iletişim bilimci. tek ve en büyük kusuru öğrencileriyle iletişimi vaktinde yakalayamaması.
  • tam detaylarını hatırlayamıyorum ama yangın olayı tamamıyla gerçektir. sene 1995'ti, yanlışım olmasın. nurdoğan hoca tüm birinci sınıflara kopya çektikleri için 0 vermişti. sonra ne olduysa, nurdoğan hoca'nın odasında yangın çıktı. ne olduğu anlaşılamadı, sabotaj için tam bir kanıt bulunamadı. olaydan sonra, sınıfta kalan olmadı. aklımda kalanlar bunlar; umarım hafızam bana bir oyun oynamamıştır.

    okul yıllarımdan aklımda kalan suat gezgin hariç tek hoca.
  • mimar sinan güzel sanatlar üniversitesi sosyoloji bölümü'nde lisans düzeyinde iletişim ve medya analizi ile halkla ilişkiler dersi; doktora düzeyinde medya incelemeleri ve içerik analizi dersleri vermektedir. özellikle psikanaliz ve göstergebilime dayanan film analizleri yapınca, dersi tadından yenmemektedir. ne yazık ki bölüme küserek dönemi kapatmıştır. bir daha msgsü sosyoloji bölümünde ders vermeyecek.
  • bana hep rahmetli turgut özal'ın kızıymış gibi gelen,elma yanaklı insan.konuşurken hali,tavrı,ağzını oynatışı,elleri,bakışları bir garip olan kültür ve iletişim uzmanı
hesabın var mı? giriş yap