• asterix ve dahi tüm asterix karakter, isim (obelisk aka oburiks ve hatta hopdediks de dahildir buna), çizim ve hikayelerinin tescil hakkını elinde tutan goscinny & uderzo ve diğer devirli yayımcılardan herhangi bir izin alıp almadığını merak ettiğim hamburgerci.

    yok almadılarsa, marka tecil avukatları birazdan paranın kokusunu alıp damlar buraya.
  • emek 8.cadde'deki ucuz home made'ci.
  • emek 8. cadde'de leziz ev yapımı hamburger köfteleri ile hamburgerler yapan hamburgerci. öyle çokta ucuz değildir.son derece başarılıdır.
  • emekte ufak tefek bir dükyan kimsenin pek bilmediği bir hamburgercidir. dediklerine göre etleri doğu illerinden geliyor. son derece lezzetli yapıyorlar. sahibide bir o kadar cana yakın. hal hatır sorar, hamburgerleri kendi pişiri, sorularınızı cevaplar. genelde dediğine göre çevredeki kamu kurumlarından öğle yemeği için geliyorlarmış. çok ucuz değil ama 2017 nisan itibariyle 30 tl de değil fiyatlar.
  • dükkanı yeniledikten sonra bir haller olan hamburgerci.
    örneğin, fiyatlar yükseldi. e hadi sınırsız içecek veriyormuş dedik. idare ettik. fakat son karşılaştığımız olay kabul edilecek, idare edilecek bir şey değil. bildiğin terbiyesizlik. en az 10 yıldır. emek bölgesinde yemek yerim. böyle bir olaya şahit olmadım. anlatalım:

    öğle vakti normal olarak mekan çok kalabalık oluyor. dükkanı yenilemeden önce hamburger pişiren abi de bir şekilde herkesin yemeğini zamanında veriyordu.

    son gittiğimizde ise abi bizim hamburgeri bir türlü gönderemedi. bir hamburger yiyeceğiz diye en az 45 dakika bekledik. sonra abiye dedik ki "45 dakika oldu, hamburger gelmedi". normal şartlarda "yav kusura bakmayın, şöyle oldu, böyle oldu" diye bir cevap beklerken adam ızgaranın başından bize bağırmaya başlamasın mı. neymiş efendim tabii ki bekleyecekmişiz. o her gittiği yerde şu kadar bekliyormuş bilmem ne.

    neyse biz uzatmadık. ama yanımızdan kalkan grup da abiyle tartışmaya başladı falan. tartışma uzadı. tartışmanın sonunda ise adam haksız olduğu halde "gelmezseniz gelmeyin. daha iyisini buluyorsanız oraya gidin." diye bağırmaya başladı. ki bugüne kadar emek esnafından hiç böyle bir şey duymadık. yazık. dükkan eski halindeyken geyik muhabbeti yaptığımız abinin içinden canavar çıktı maalesef. kendisine iş hayatında başarılar diliyoruz.

    gözün kör olsun ölçek ekonomisi ve kapitalizm.
  • öyle hemen üstüne gitmeyin adamın, belli ki bu davranışının altında yatan başka sebepler var.

    hiç bir işletmeci daha az müşteri kazanmak ve daha az satış yapmak için dükkanı yenileyip müşterilerine bağırmaz. azcık empati yapıp arkasındaki sebepleri görmek lazım.

    hee kişisel sebepler benim umrumda olmaz diyebilirsiniz ama belki de kişisel sebepler değildir ve aslında sizi de ilgilendiriyordur. örneğin: dükkanı kredi ile yenilemiştir ve beklediği kadar çok satış yapamıyordur yada varsa patronu ona ciddi baskı veya mobbing yapıyordur.

    bunlar herkesin başına gelebilir.

    birde tabii bizi ilgilendirmeyen ama şahsi olmayan konularda olabilir. örneğin; mutfak o kadar kötü hazırlanmıştır ve düzeni o kadar kötü bozulmuştur ki sürekli bir işi yapmak için 10 defa düşünmesi gerekiyor olabilir, yanlış yapıyor olabilir, bir sebepten yemeğin tadı kötü oluyor olabilir. bunların hepsi de kişide ciddi öfke ve endişe yaratır. adamcağız işini iyi yapma ile müşteri kaybetme arasında gidip geliyor olabilir.

    bunların hiç birisi elbette bu şekilde davranmasını gerektirmez ama benzer durumda olsaydınız muhtemelen siz de böyle davranacaktınız, çünkü aslında hiç birimiz bir birimizden farklı değiliz. bu yorumu yazan kişi her gün londra'nın göbeğinde hamburger yemiyor veya lordların gittiği okula gitmedi. o sebepten çok ta şey yapmayın yani.

    (bkz: adamın işi zor)
  • emek'e yakışmayan bir işletme. kar edecem diye işleri büyüten fakat tavırları ile insanı kendinden soğutan bir mekan. sınırsız içecek deyip ayran ayrı ücret talep etmelerini mi dersin 8 kişi gittiğimiz mekanda biz hesabı istemeden masamıza gelip hesap bu deyip resmen kovalamarını dersin. blogumda bunları söyleyince de saldırıya geçip beni tehdit etmesini mi saçma bir mekan işte. çok uzun soluklu bir yer olacağını düşünmüyorum.
hesabın var mı? giriş yap