• neredeyse bütün anadolu şehirlerinde baş gösteren düşmanlıktır. çünkü öğrenci demek; değişim demektir, yenilik demektir. korkuyorlar değişimden, yeni fikirlerle yüzleşmekten.
  • öğrenci üzerinden para kazanıp ortamlarda düşmanlık yapmaktır. tipik bu toprakların iki yüzlülüğüdür. alttan aldıkça üzerinize çıkarlar. zamanında apartmanda böyle bir komşumuz bir kaç kere müdahil olmak istedi. yaşı gereği alttan alıp ses etmedik ama sonunda ben tersleyince gayet iyi olduk. ezdirmeyin kendinizi.
  • "s2k" ibaresğni gördüğümde gerçekten öğrenci.oldujlarına kanaat getirdiğim arkadaşların beyanıdır.

    çok uzın zamandan beri vardır bu mevzu. sebaaabı 12 eylül.

    önceden öğrenci gösteri yaptığında bile "bunlar okumuş adam vardır bildikleri" denerek destek verilir, ev vs esirgenmezmiş. büyüklerden dinlediklerim bunlar.

    sonra malum 12 eylül, öğrencilerin anarşik gösterilmesi, her yere üni açılarak eğitimin ve öğrenci kalitesinin düşürülmesi bok püsür. çünkü öğrenciler ve üniversite artık bir geçim kaynağı.

    "şuraya bi okul açılsa, 1000 öğrenci gelse, kellebaşı 1000 liradan, ohhooooo çok para" (bkz: hesaplayan adamlar)

    ama işte hem isterler hem düşmanlık yaparlar.

    yaşınız uygun. gidin yurtdışına amk, ne duruyonuz daha
  • sen de kapıcıya her denk geldiğinde çek kenara, gizli saklı, fısır fısır yan komşunu şikayet et.
    “bunlar evde bişey içiyorlar ama bilmiyorum ne, kokusu hiç sigaraya da benzemiyor” de.
    sonra adamın cevabını dinlemeden evine git.
    yap bunu iki günde bir. kesin çözüm olmasa da bir adımdır.
  • gerçekten var böyle bir şey. insanın selamını bile almayacak nasıl bir iç dünya oluşturuyorlar kendilerine anlamıyorum. hiçbir vukuata gerek yok sadece öğrenci evinde kalman yetiyor bunun için.

    ama hiç düşünmezler yarın öbür gün bunların çocukları da üniversite için şehir dışına gittiğinde neler çekecek diye. aç mı kalacak neye ihtiyacı olacak. çünkü azıcık düşünseler öğrencilere de o şekilde davranacak.
  • türkiyede oldukça etkin bir düşmanlıktır. halkın neredeyse her alanında boy gösteriyor.

    - yaklaşık 6-7 sene önce üniversite öğrencisiyiz, para yok. bir dönercide öğrenci porsiyon alalım dedik. fiyatı bir tık daha uygundu, olağanüstü fiyat farkı yoktu hani. ama gelen porsiyonda döner yoktu. kestiği dönerden tavada kalan kırıntıları koymuştu. hayatımda yediğim en büyük hakaretlerden birisidir bu, öğrenci olmak.

    - cafelere dikkat edin. öğrencilerin çoğunlukta olduğu ilçelerde fiyatlar daha fazladır. birçok cafe olduğu halde sanki anlaşmışlar gibi birbirleriyle rekabete bile girmeden fix fiyat kitlerler.

    - öğrencilerin olmadığı dönemde kıraathane adı altında işsiz, okeyci tayfaya 1 tl ye çay veren mekanlar, öğrenciler o ilçeye ayak bastığı an adını cafe yapıp çayı 3 tl ye çıkarır.

    -öğrencilere ev vermeyenler, verip de öğrenciliğinden, o şehirdeki kimsesizliğinden faydalanarak usulsüz anlaşamalar imzalatıp kazık atan sürüyle vatandaşı söylemeye gerek bile yok. herkes biliyor.

    velhasıl türkiyede öğrenci olmak oldukça zordur.
  • dünyada emin olun türkiye kadar öğrenci düşmanı bir ülke yoktur türkiye’de aldığınız diploma (şaka ya da ironi yapmıyorum) en çok türkiye’de geçersizdir çünkü üniversite diplomasını alan biri mesleğini tam anlamıyla yapabilmesi için ya kpss ya da tus (tıpta uzmanlık sınavı) adlı sınavlarına tabi tutulur ayrıca öğrenci düşmanı olan ülkelerde sistem sadece sınav üzerine kuruludur gereksiz ve sınav odaklı bilgiler sınava kadar öğretilir sonra da unutulur okullar da sadece sembolik amaçlı vardır ve öğrenci düşmanı olan ülkelerde öğrenciler müşteri ve para kaynağı olarak görülür (hem okul hem o civardaki esnaflar hem ev sahibi için para kaynağıdır) sonra da neden öğrenciler yurtdışına kaçmak istiyorlar diyorlar hatayı biraz da kendinizde arayın ...
hesabın var mı? giriş yap