• rezaletin tam adı şöyle: okan üniversitesi travma odaklı klinik psikoloji yüksek lisans programı öğrenci seçimi rezaleti.
    adı uzun olunca kısaltmalarla sığdırabildiğim rezalet.
    sorun bana ait değil ancak psikoloji ile hobi olarak ilgilenen birisi olarak takip ettiğim kişilerden birisi tarafından paylaşılınca daha çok duyumasını istedim ve paylaşıyorum.

    -------alıntı-------
    öğrencilerimize, meslektaşlarımıza ve kamuoyuna;

    okan üniversitesi travma odaklı klinik psikoloji yüksek lisans programı’ndan çekiliyoruz.

    hem birer klinisyen hem de birer akademisyen olarak mesleklerimizi icra ederken üç şeyin saygınlığını korumak öncelikli değerlerimizden oldu: birincisi, kişisel olarak mesleki saygınlığımız; ikincisi, bağlı bulunduğumuz psikoloji bölümünün ve yürüttüğümüz yüksek lisans programının saygınlığı; ve üçüncüsü de, çalıştığımız üniversitenin kurumsal saygınlığı. şimdiye kadar her üçü açısından da sadık, saygılı ve özenli davrandık; gerek teknik gerek etik açıdan sorumluluk bilinci ile çalıştık. ancak son yaşananlarla birlikte üniversite rektörlüğünün ve yönetiminin kararları ve uygulamaları sonucu, ne kurumun ne de kurucusu olduğumuz ve emek verdiğimiz travma odaklı klinik psikoloji yüksek lisans programının saygınlığını koruyamaz hale geldik, getirildik.

    ne oldu?

    2 haziran 2016 perşembe günü okan üniversitesi yüksek lisans programları için öğrenci alım mülakatları yapıldı. travma odaklı klinik psikoloji yüksek lisans modülü’nün mülakatları da bir tam gün boyunca tarafımızdan yapıldı. gün sonunda, başvuran aday öğrenciler arasından akademik olarak yeterli bulduğumuz ve programa kabul edilmesini uygun bulduğumuz 11 öğrencinin listesini bölüme sunduk. ancak sonuçların bölüm ve yüksek lisans koordinatörlüğü tarafından değil, doğrudan rektörlük ve yönetim tarafından açıklandığını ve en önemlisi de bizim verdiğimiz yeterli bulunan öğrencilerin değil, programa tüm başvuranların kabul edilmiş olarak ilan edildiğini şaşkınlıkla ve üzüntüyle öğrendik.

    olanların anlamı ve potansiyel etkileri nedir?

    öncelikle, öğrenci alımı için yetkilendirilmiş olan ve söz konusu yüksek lisans programının hocaları ve süpervizörlerinden oluşan bir jürinin yetkisini onlardan habersiz biçimde onların yerine kullanmak bir usülsüzlüktür; etik değerlere aykırı olduğu kadar hukuka da aykırıdır.

    buna ek olarak, jürinin, akademik anlamda yeterli bulmadığı öğrencilerin yüksek lisans programına kabul edilmesi, öğrenci için gelecekte taşıması riskli bir ehliyet ve yetkinlik vermesi anlamına gelir ki bu da hem bu sahada çalışmaya aday genç meslektaşlar için risklidir hem de gelecekteki potansiyel danışanlarına yararlı olamama hatta zarar verme risklerini beraberinde getirir. bu da mesleğin etik değerlerine temelden aykırıdır.

    klinik psikoloji gibi bire bir eğitim gerektiren bir alanda, çok sayıda öğrenci alımı hem teorik derslerin yeterli kalitede yapılamamasına neden olur hem de uygulama için gerekli olan süpervizyonun yeterince sağlıklı ve verimli biçimde verilebilmesinin önünde engel teşkil eder. dolayısıyla, kurum öğrenciye aslında karşılanabilir olmayan bir hizmeti vaat etmiş olur ki bu da bir başka hak ihlalidir.

    olanlar karşısındaki duruşumuz ve kararımız:

    bu koşullar altında, her birimizin kendi mesleki saygınlığı, bireysel ve mesleki etik değerlerimiz, gerek akademik ve gerekse klinik anlamda mesleki sorumluluğumuz, öğrencilerimize karşı sorumluluğumuz, bir bilim olduğu kadar bir zanaat da olan klinik yüksek lisans eğitiminin gereklerine ve gerektirdiklerine dair bilgimiz ve bilincimiz, referans aldığımız uluslararası eğitim kalite, değer ve standartları gereği, hem biz aşağıda ismi (alfabetik sırayla) bulunan hocalara hem de öğrencilerimize ve öğrenci adaylarımıza yapılan bu hak ihlali ve usulsüzlük nedeniyle okan üniversitesi’nde ders ve süpervizyon vermekten çekilme kararı almış bulunuyoruz. okan üniversitesi travma odaklı klinik psikoloji yüksek lisans programı’nın kurucuları ve yürütücüleri olarak da, bu programın bu üniversitede yürütülme biçimi nedeni ile artık arkasında durmadığımızı kamuoyuna duyuruyoruz.
    klinik psikolog dr çağla gülol
    klinik psikolog dr hatice güneş
    klinik psikolog dr serap altekin
    klinik psikolog dr serkan özgün
    -------alıntı-------
    https://www.facebook.com/…309301&id=385782158191534
  • (bkz: yolo)(bkz: swag)
    (bkz: serbest çağrışım)
  • (bkz: okumadım)
  • vakıf üniversitelerinde yüksek lisans dendiği zaman vakıf üniversitesine gelecek olan paralar göz önünde bulundurulduğundan, normal olan durumdur. rezalet değildir. kim başvursa alınır zaten. devlet üniversitesi mi o totosundan kan alınsın öğrencinin? yine de bir bildikleri vardır diyorum.
    ayrıca yakın bir akrabası okan'da çalışan biri olarak konuşmam gerekirse, okan ve benzeri vakıf üniversitelerinde odak öğrenci bile değil, velidir. gelecek olan paradır. o yüzden vakıf üniversitelerinde eğitmenlerin çok da değeri olmaz. bu sebepten dolayı kapağı devlete atmak gerekir.
    ama orada da kadroya giremezsin. çünkü hacı hoca yalaka takımından olman şarttır.
    cumaları not asman gerekir, cumaya gittim gelmicem diye. böyleleri kadroya alınır.
    herkese allah kolaylık versin. işiniz zor.
  • bir özel üniversitenin yüksek lisans yapmak için dönemine 10-20 bin lira vereceğini bildiği herkesi ama herkesi bilaistisna kabul etmesine şaşmamak gerekir.
    ben de çeviribilimde yüksek lisans yapmak için başvurduğumda anlamıştım. sınıfta ing bilmeyenler vardı. bıraktım.

    (bkz: rezalet başlıkları için özel sözlük açılsın)
    (bkz: ekşi rezalet)
hesabın var mı? giriş yap