• başında olduğu öğrenciler yazlar sıcak ve kurak,kışlar soğuk ve yağışlı sınıflarda geleceği emanet almaya çalışırken,kendileri genelde ancak sekreter odasından ulaşılabilen,içinde hayatınızda görmeyeceğiniz tropikal bitkilerle dolu,o dönemin gözde kliması 24 saat çalışan ve neredeyse öğrencilerin ders yaptığı bir sınıf büyüklüğünde odalara sahiplerdi ben okurken.

    umarım devir devran değişmiştir.
  • okulda disiplinli olduğu için, günlük yaşantısında da despot olduğu düşünülen*, hakkında bolca atılıp tutulan şahsiyet*
    kızı olduğunuz için sadece lise 1. sınıfında 1000den fazla öğrencinin olduğu okulda nerdeyse herkesin tanıdığı biri olursunuz üstelik o okulda okumamaktasınızdır.
  • istiklal marşı için toplanıldığında okulun karşısına geçip "kafanıza cole*çalmayın", "10 öğrencimize tıpa soktuk" (bu da muhtemelen denizlili, hal ekleriyle sorunu var) şeklinde demeç veren türleri de var. olmasa daha iyi tabi
  • cok ilginc insanlar olmasi bir kenara kimseye yaranamayan insanlardir ayni zamanda. iki manset biri gecmis zaman biri simdiki zaman. bakalim ve bu yaman celiskiye hayretler icinde kalalim.

    http://arsiv.sabah.com.tr/2002/01/26/g10.html

    http://www.takvim.com.tr/2008/07/07/gnc147.html
  • ilkokuldayken sürekli arabasını yıkayan, ortaokuldayken sadece adını bildiğim kendinden bihaber, lisede ' öğrencilere 'danalar' diye iltifat eden kişileri çağrıştıran, okulda en yüksek mevkiye sahip öğretmen.
  • çiftliğin sahibidir, ali babadır. (bkz: ali babanın çiftliği)

    sağlıklı iletişim kurmak neredeyse imkansızdır, sabır ister. misal,

    - hocam x işi için y yapsak mümkün olmaz mı
    müdür:yok öyle yapamayız
    -hımm peki o zaman
    ...
    aynı müdür: hocam x işi için y yapacağız
    -peki

    ilköğretimdekiler genelde sınıf öğretmenidirler.
  • ilköğretim okul müdürleri askeriyedeki tabur, alay komutanlarına benzer. şu açıdan, sabahları rarat-hazır ol, kılık kıyafete bakar. gerekli aksaklıkları söyler. önemli günlerde konuşma yapar yalnız konuşma yaparken tek farkı beni rahatta dinleyin demez. dese de kimse anlamayıp uymaz.
  • üniversitede olabilendir. eğer yüksekokul, meslek yüksek okulu veya yüksek lisans enstitüsünde öğrenim görüyorsanız müdürün odası nerede diye sorabilirsiniz ey genç kardeşlerim.
  • universiteye gidip lisans mezunu olduktan sonra universitede var oldugunu ogrendigim meslek sahibi insanin sifatidir.
hesabın var mı? giriş yap