• omurilik üzerinde iyi huylu veya kötü huylu olarak ortaya çıkabilen bir tür hastalık.

    bende menenjiom türü olarak teşhis edildi. belirtisi hafif bir sırt ağrısıydı. kısa süre içerisinde ameliyat oldum, en son üç yıl geçtikten sonra bu entryi güncelliyorum. hayatıma olağan şekilde devam ediyorum. kontrollerimi yaptırıyorum. dikkatli ve sağlıklı yaşamaya çalışıyorum. iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

    bir alttaki mesajda bir yazar arkadaşımızın düzenlediği bazı doktor önerileri vardı entry maalesef silinmiş.
  • skerim parasını, para mara önemli değil... sen iyi olan bir doktoru bul, isterse 1 milyon olsun biz sözlükçe kendi aramızda toplar para işini karşılarız. para işi olayın kolay kısmı..

    kardeşime geçmiş olsun dediğim hastalıktır.
  • (bkz: ünsal domaniç)
    ablamın 2002 yılında omurilik ameliyatını yapan elleri öpülesi bir doktor.
    ablamın hayati bir takım risklerinden ötürü devlet hastanesinde ameliyatı yaptıramadık.bu doktor da başta bu riski almak istemese de annemin göz yaşlarına dayanamadı ve ikna oldu. evet tam da söyledikleri gibi ablamın ameliyat sırasında 2 kez kalbi durdu ve bir kez dili boğazına kaçarak soluğunu kesti.
    fakat doktorumuz planlanandan nerdeyse 2 kat uzun sürse de ameliyat sırasındaki kompleksiyonlardan ablamın hayatını kaybetmemesi için çok uğraştı. ameliyat çıkışı ter içinde ve yorgunluktan bitaptı. biz telaşla noldu? niye uzun sürdü diye soru yağmuruna tutarken hocamız bir kanepeye kendini attı. başını yukarı kaldırdı ve biraz müsade dedi. allahım öldü, evet öldü diye düşündük. ve dediki kroner yoğun bakımda ve iyileşecek. annem neredeyse doktorla aynı yaşta olsa da ellerini öpmek için üzerine atıldığını hatırlıyorum.
    ve şükür ki 17 senedir ablam çok iyi. takiplerini de gayet güzel yaptı. ablam ağrılarından ötürü uykusuz gecelerinden ve bu nedenle morlaşmış göz altlarından kurtuldu.ve inanın hala aklıma geldikçe kendisi için ailece dua ediyoruz.
  • başlığı canlı tutalım yardımcı olacak arkadaşlar çıkacaktır acil şifalar
  • allahim inşallah yardımcınız olur size ve sizin gibi hastalara. başlığın yukarıda tutulup bir an önce doktor bulunabilmesi dileğiyle.
  • bu tür, sık karşılmayan veya tedavisi zor rahatsızlıklar için sağlık bakanlığı özel bir prosedür hazırlamalı artık.

    zorlu, her uzmanın baş edemeyeceği rahatsızlıkların bir listesi olmalı ve sağlık bakanlığı bu rahatsızlıklarda uzmanlaşmış doktorlarla hastalar arasında direkt köprü sağlamalı. tedavi süreçleri de iyice belgelenip diğer doktorlar tarafından gözlemlenmeli ve öğrenilmeli.

    bu sorunu çözebilen 25 kişi mi var? devlet bünyesinde olanlara gerekli teşvik sağlanıp hastalar onlara sağlık bakanlığı tarafından direkt yönlendirilmeli. üzerine bu 25 kişinin bilgi ve deneyimleri yine teşvikle güzelce paylaştırılıp kalifiye doktorlarımız arttırılmalı.

    bir hastanın, tehlikeli bir problem için uzman aramasının hastanın sorumluluğunda olması çok yanlış.

    bu ilk defa değil masraflı veya zor tedavisi olan bir rahatsızlığa sahip hastanın doktorsuz kalıp yardım araması. sağlık sistemi sadece genel rahatsızlıkların üzerine kurulmaz. nadir rahatsızlıklar da mercek altına alınıp uzmanlarına yönlendirilmeli. bulunan çözümler de bilimsel olarak güzelce belgelenip gelecek nesildeki doktorlara sunulmalı.

    geçmiş olsun.
  • teşhis konan arkadaşın en kısa zamanda kurtulmasını dilediğim hastalık. yardımcı olacak birileri mutlaka bulunur, yukarıda tutmak için up.
  • guncel tutulmasi gereken bir basliktir.
  • (bkz: beyin cerrahlığının artık popüler olmaması)

    tıpta uzmanlık sınavında adını soyadını doğru yazabilenlerin ve kimlik numarasını doğru kodlayabilenlerin kazandığı branş. yok tabi o kadar değil ama sonuç olarak barajı geçebilmek gerekiyor. yani baraj yeterli.

    küçümsemek haddim değil çünkü bu tip branşları yapabilmek her şeyden önce yürek ister. ancak ülkemizde cerrahi branşların durumu içler acısı. en azından fiyat performans açısından.

    benzer durumda olan diğer branşlar: acil tıp, pediatri, çocuk cerrahisi, göğüs cerrahisi, kadın doğum, kalp damar cerrahisi.

    bu saydığım branşlara nispet yapan plastik cerrahi her ne kadar risk içeriyor olsa da iyi para kazanma ihtimali, instagram ve nip tuck etkisi nedeniyle dermatoloji, çocuk psikiyatrisi, fizik tedavi ise neredeyse sıfıra yakın riski nedeniyle tus’ta dereceyle girilebilen branşlar haline gelmiş durumda. bilenler bilir derece yapanlar 10-15 yıl önce kadın doğuma ve pediatriye girerlerdi.

    riskli alanlarda çok daha az sayıda ve nitelikte cerrah yetişmesinin sonuçlarını benim kişisel tahminime göre 15-20 yıl sonra göreceğimiz için devletin bu konuda herhangi bir müdahalesinin bugün olacağını düşünmüyorum. çünkü devlet kafatasını açan, göğüs kafesini açan, riskli gebeyi takip edip vajinal yolla doğurtan hekimin iyi eğitim veren bir fakülteden mi yoksa çıtırsu/ berkecan / busenaz üniversitesinden mi mezun olduğuna ya da tus’ta 45 alıp barajı ancak geçebilmesiyle ilgilenmez. o işi yapan beyaz önlüklü birisi pardon hekim var mı yok mu ona bakar.

    komplikasyon veya malpraktis meydana gelirse (bu ikisi çok farklı şeylerdir) onun da icabına ayrıca bakıverir.
  • umarım bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz.
hesabın var mı? giriş yap