• bireylerin içeriklerinden para kazanmalarını sağlayan bir internet platformu olan onlyfans, cinselleştirmeyi ve nesneleştirmeyi teşvik ettiği için eleştirmeliyiz. platform, erkeklerin kadınları cinselleştirdiği acımasız bir döngü üzerinde çalışıyor ve bu da kadınların bu cinselleştirmeden kâr elde etmesine ve kadınları daha da nesneleştirmesine yol açıyor.

    kadınların bedenlerinin ve cinselliklerinin erkeklerin cinsel zevki için metalaştırılması kadınları güçlendirmez, aksine onları daha da kötüleştirir. onlyfans, kadınların yalnızca bedenleriyle ilgili olduklarında kendilerini güçlü hissetmelerine izin verildiği fikrini sürdürerek, geleneksel değerlerin ve ahlakın bozulmasına katkıda bulunur. cinselleştirmenin ve nesneleştirmenin bu şekilde normalleştirilmesinin toplum üzerinde aşağıdakiler de dahil olmak üzere olumsuz etkileri olabilir: - toplumsal cinsiyet eşitliğinin erozyonuna katkıda bulunmak - zararlı güzellik standartlarını teşvik etmek - zararlı cinsiyet rollerini güçlendirmek.

    onlyfans, cinselleştirmeyi ve nesneleştirmeyi teşvik etmenin yanı sıra, riskli davranışlar için sömürüyü ve yasa dışı finansal kazancı da normalleştirir. platform, bireylerin vücutlarının cinselleştirilmesinden kâr elde etmelerine olanak tanır ve bu da bireylerin karlarını artırmak için riskli davranışlarda bulunmalarına yol açabilir. sömürünün bu şekilde normalleştirilmesi ve riskli davranışlar için finansal teşviklerin toplum üzerinde aşağıdakiler de dahil olmak üzere olumsuz etkileri olabilir: - bireyleri finansal kazanç için riskli davranışlarda bulunmaya teşvik etmek - savunmasız bireylerin sömürülmesini normalleştirmek - açgözlülük ve materyalizm kültürüne katkıda bulunmak.

    son olarak onlyfans, kadınların nesneleştirilmesini normalleştirerek ve zararlı güzellik standartlarını teşvik ederek geleneksel değerlerin ve ahlakın bozulmasına katkıda bulunur. nesneleştirmenin bu normalleştirilmesi, bireylerin başkalarını içsel değer ve değere sahip bireylerden ziyade nesneler olarak görmelerine yol açabilir. ek olarak, platform, bireylerin fiziksel görünüme ve maddi zenginliğe çok fazla önem vermesine yol açabilir ve bu da hayatın daha anlamlı yönlerine odaklanma eksikliğine yol açabilir. platform, kadınların nesneleştirilmesini normalleştirdiği ve cinsiyet eşitliğinin erozyonuna katkıda bulunduğu için eleştirildiği için onlyfans'ın bir bütün olarak toplum üzerindeki etkisi de bir endişe kaynağıdır. onlyfans, etik ve değerlerden ziyade kâra öncelik vererek, bir bütün olarak toplumun bozulmasına katkıda bulunuyor.

    her türlü kadını (genç, yaşlı, bekar, , evli, boşanmış, güzel, çirkin, şişman, zayıf) vücutlarını çevrimiçi satmaya ve bundan geçimini sağlamaya teşvik eder.

    ve çıplaklık endüstrisinin bir parçası olan diğer her şey gibi, öncelikle para için çaresiz olan kadınların çıplaklığı ve erkeklerin seks ihtiyacının sömürülmesi (cinsel sömürü) yoluyla kendini sürdürür.

    bu nedenle, onlyfans'ı toplumdan ortadan kaldırmanın ve yıllar içinde verdiği zararı en aza indirmenin ve hatta geri almanın gerçekten güçlü bir yolu, erkeklerin nefislerine hakim olması, kişilerin bilinçlendirilmesi ve bu platformlar üzerinde yasaklama da dahil devlet kontrolü sağlanmasıdır.

    allah, insana akıl vermiş, onu düşünen ve iyiyi kötüyü ayırt eden bir varlık kılmıştır. ona neyin en iyi neyin en kötü olduğunu, neyin en çok arzu edildiğini ve neyin en sevilmediğini gösterir. insan gerçekten de adaletsizliğin, yalan söylemenin ve başkalarına eziyet etmenin, çıplaklığın ve teşhirciliğin nefret dolu olduğunu, adaletin, doğruluğun ve iyiliksever olmanın iyi olduğunu bilir. düşünme yeteneği ve terbiye onu hayvanlardan farklı kılar; iyi, övgüye değer ve ahlaki davranışları sevmek, kötü ve ahlaksız davranışlardan hoşlanmamak.

    insanı diğer canlılardan ayıran temel özelliklerden biri olan ahlak anlayışıdır. hayvanlar ne ahlak ve ilkeleri bilirler ne de iyi ve doğru ile kötü ve kötü olanı ayırt edebilme konusunda insan gibi sorumludurlar.

    bu nedenle, yalan söylemek, aldatmak, adaletsiz, aldatıcı, ikiyüzlü olmak, çıplaklık, teşhircilik ve zina gibi kötü ahlakla karakterize edilen bir insan, bir hayvandan daha kötüdür ve insan toplumundaki varlığı diğer tüm insanlar için bir tehlikedir.

    islam bize, insanlar olarak, en iyi ahlaki erdemlerle karakterize edilen ilkelere dayalı bir yaşamı takip etmeyi ve yanlış davranışlardan kaçınmayı öğretir.

    muhammed (aleyhisselam) şöyle buyurmaktadır: "ben yeryüzüne güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim." islam'ın temel amaçlarından biri, insanı en faziletli ilkelerle eğitmek ve onu ahlaksızlıklardan ve ahlaksız davranışlardan uzak tutmaktır.

    kötü karakterli bir insan sadece topluma değil, kendine de zarar verir. yalan söyleyen, haksızlık yapan, gıybet eden, nefret eden, aldatan ve ihanet eden, teşhircilik yapan kişi, elbette başkalarının güvenini ve saygısını kaybeder.

    kötü huylu bir insan, allah'ın öfkesine ve insanların nefretine maruz kalır. sosyal yaşamda yolsuzluğun yayılmasına neden olur ve halk arasında çürüyen bir sosyal etkidir ve yok edici olur. bu nedenle muhammed (aleyhisselam), müslümanlara insanın mükemmelliğine giden yol olarak iyi huylu ve erdemli, ahlak sahibi olmayı da öğrettiği "kim huysuz olursa kendine zarar verir" sözüule bizleri bu tür kötü huylu kişiliklere karşı uyarmaktadır.

    şüphesiz müminlerin en mükemmeli, ahlâkın en güzeli."1

    muhammed (aleyhisselam) ayrıca kıyamet gününde en güzel ameller arasında güzel davranışlar olduğunu bildirmiştir. dedi ki: "kıyamet günü insanın terazisine güzel davranışlardan daha iyi bir şey konulamaz."

    insanların davranışlarını düzeltmeleri, insanlara yumuşak davranmaları ve kötü davranışlarla nitelendirilenlerden kaçınmaları farzdır. muhammed (aleyhisselam) kendisi, doğruluğu, dürüstlüğü ve insanlara adil davranması, kötülük yapanları affetmesi, cömert, cesur, adil ve herkes için iyilik yapan biri olması nedeniyle tüm müslümanlar için örnek ve en önemli rol modeldir.

    kur'an-ı kerim, bu tür insanları yerinde ve kesin bir şekilde şöyle tarif eder ve övmektedir:

    "ve muhakkak ki siz (kendinizi) yüce ahlaka uydurursunuz." kur'an-ı kerim (68:4)

    islami karakter, evinizden ve komşularınızdan ve topluma yönelik muamelenize kadar hayatınızın her bölümünü kapsar. kendi ahlakınızı yükseltmek için bir rehber sağlarken aynı zamanda başkalarının ahlakını da olumlu yönde etkiler. müslümanların ellerinden geldiğince doğrulukla ve ahlakla meşgul olmaları beklenir, ancak aynı zamanda müslüman olsun ya da olmasın toplumlarına ve etkileşimde bulundukları herkese katkıda bulunarak aynı olumlu davranışı başkalarında da teşvik etmeleri beklenir.

    iyi ahlaki karakter, inancın beş şartı olarak bilinen zorunlu eylemlerde kanıtlandığı gibi islam'ın temel taşıdır; dua, zekat, iman, hac ve oruç. ahlaklı olma, ibadet ve allah bilinci ile ilgilidir. hayırseverlik, başkalarına yardım etmekle ilgilidir. daha çok imanın şartı olarak bilinen tek tanrı'ya ve son peygamber olarak muhammed'e inanç ifadesi de allah bilinci ve doğruluğu ile ilgilidir. hac, kendinizden daha büyük bir şeye bağlılığı gösterir. oruç, kendini kontrol etmeyi ve zamanın değerini gerektiren bir ibadet eylemidir. tüm bunlar hep birlikte islam'ın başkaları için iyilik yaparken ve kendine hakim olurken allah'ın farkındalığını korumaya odaklandığını gösteriyor.

    islam, insanlığı bencil davranışlardan, tembellikten,teşhircilik, çıplaklıktan özdenetim eksikliğinden ve sadece kendimize değil, çevremizdekilere de zarar verebilecek incitici eylemlerden koruyan bu ahlaki davranış kurallarını teşvik eder. islam'daki bu ahlak, bizi allah bilincine sahip olmaya ve her eylemi bir ibadet eylemi haline getirmeye teşvik eder. bu, durum ne olursa olsun ahlaki sorumluluk, merhamet, cömertlik ve dürüstlük duygularını teşvik eder.

    islam ve ahlak sayesinde toplumumuz uyumlu ve güvenli olabilir. allah bilincine sahip bir davranış kurallarına uymak sizi tanrı'ya yaklaştırır, yüreğinizi aydınlatır ve çevrenizdeki topluma yarar sağlar.
  • onlyfans toplumun aynasıdır, zaten bozuk olan şeyi bozamazsın.
  • bence toplum ahlakının sanal yansıması.malzeme zaten bu.
  • onlyfans'a gelene kadar sanki toplumumuzun bir ahlakı olduğunu sanan saf insan beyanı...
    camilerde, kur'an kurslarında, cemaat yurtlarında çocuklara tecavüz edilen, mecliste "bir kereden bir şey olmaz" diye icazet verilen, aile bakanının bile eleştirmediği tecavüzlerin olduğu bir ülkede ahlakımızı onlyfans mı bozuyor?
    lan bütün toplum, özellikle de muhafazakar geçinenler patlamış lağım gibi...
    olmayan ahlakı mı bozuyorlar?
  • müge anlı'nın tv programında ensest ilişkilerin ve ormana gömülen cesetlerin ortaya çıkması, toplum ahlakının hiç bozuk olmadığını gösteriyor herhalde.
  • ahlakla ilgili bir durum yok ki. varsa da onlyfans ve türevleri toplumun ahlakını yok etmez, toplumun neticesidir yani ahlak bozmaya sebep değildir. sonuçtur bu. sebep değil.
  • (bkz: diyanet'in evlatlıkla evlilik günah değil fetvası)

    insanlar bu fetvanın canlandırmasını izlemek için onlyfans'a para ödüyor. hatırlatırım.

    (bkz: ensest)
    (ara: tarikat yur*)
  • tek başına böyle bir etkisi olmasa da katkısı olduğu kesin.

    benim hayatta anlam veremediğim bir platform. benzer ve çok daha fazlası ücretsiz varken neden insanlar bunun için para öder. maddi durumun çok iyi desem manken gibi eskortlarla birlikte olmak varken neden burayı kullanırsın. asla mantığım almıyor.
  • akp'nin yarattığı yeni türkiye'nin yanında onlyfans melek kalır. oyna devam.
  • benim ahlakımı yok edemediğine göre ya ben toplum değilim ya toplum zaten ahlaksız dediğim durum.
hesabın var mı? giriş yap