• bir adım gerisi örgütlü cehalet.

    sokak eylemlerinde, kadınların günlük yaşantısına yapılan saldırılarda, 10 ekim katliamını yuhalayan konya'nın dün akşam oynanan maçta, beşiktaş taraftarına 'pkk'lı teröristler' diye seslenmesi ve daha bir çok güncel örnek. vicdansızlıkla, ahlaksızlıkla açıklanmaya çalışılan bu duruma karşı, vicdanlı ve ahlaklı olmakla , örgütlü iyilikle mücadele edilebileceğine inanmak (en hafif tabirle) ahmaklığını gösterenlere karşı asıl panzehir örgütlü mücadele olduğunu hatırlatmak gerekir.

    konuyla ilgili http://www.toplumsol.org/…hlak-degil-guven-g-oztan/ yazı okunmalıdır.

    "vicdan ve ahlâk, eşitlik üzerine kurulu politik bir ilkenin olmadığı yerde siyasi çürümenin önüne geçemez. konya’da milli maçta 10 ekim saygı duruşunu ıslıklayanları, nuriye ve semih’e yemek fotoğrafları gönderenleri, özgür mumcu’ya “baban da sıcağı severdi” tweeti atanları büyüten, iktidarın politik tercihleridir. örgütlü kötülüğün hakkından örgütlü mücadele gelir, vicdan ve ahlâk çağrısı değil!"
  • en yıkıcısını milyonları güden politikacıların yapabileceği kötülük. (bkz: leviathan/#4760714)

    stanley milgram: "eichman bile toplama kamplarını dolaştığında gördüklerinden tiksinmişti ancak kitlesel cinayetlere katılmak için tek yapması gereken masasında oturup evrakları karıştırmaktı. aynı zamanda, kampta gaz odalarına zehirli gazı atan adam da sadece üstlerinden aldığı emirleri yerine getirdiğini söyleyerek davranışını mazur gösterebilir.
    yani, insanların eylemleri parçalara bölünmüştür; kötülüğe karar veren yalnızca bir kişi değildir ve sonuçlarına da bir kişi katlanmaz. modern toplumda sosyal olarak örgütlenmiş kötülüğün en yaygın özelliği belki de budur. (1976, s. 183-184).

    (bkz: linç kültürü) (bkz: kolektif suç)
    (bkz: kötülüğün sıradanlığı)
  • ortadoğu'da "halk" kavramının tanımıdır.
  • depremzedelerin yardım çığlıklarını provokatörlük olarak nitelendiren, öyle ki bu depremi dış güçler yani amerigan oyunun bir parçası olarak görülmesini isteyen , askerlerin halkın can ve mal güvenliğini sağlanması için sahaya inmesini istenilmesini bile fetöcülerin isteği olarak yorumlayacak kadar vicdanlarını kaybetmiş, ihmalleri, yapılan yanlışları, koordinesizliği dile getirenleri namussuz, şerefsiz diye hakaret edecek kadar kalpleri kötülükle dolmuş aktroller için "örgütlü kötülük" ifadesinin kullanılması doğru olacaktır.
  • şeytandan daha kötüdür. şeytanın kimseye zarar verdiği görülmemiştir. en fazla seni senin silahınla vurur. oysa bu organize kötülük ademden parça taşır, yani tanrı yaratması olarak allahtan parça taşır.

    her seferinde organize kötülük olarak aklıma geliyor. örgütlü olması yetmiyor, bir de planı var ve uyguluyor. eylem halinde. malum organize kelime olarak fiilden sıfatfiil yapılmış ve aktif anlamı olan bir sözcük iken "örgütlü" içeren anlamında bir sözcüktür, pasiftir.
hesabın var mı? giriş yap