• marmara universitesi'nin televoleci hocalarindandir. sik sik tv'lerde oturumlara katilir, ana haber bultenlerine konuk olur. kayit disi ekonomi uzerine uzmanlasmis bir muhasebe profesorudur. gunlerden bir gun tv'de besim tibuk ile bir tartismaya girmis ve ekran basindakileri kirip gecirmistir.
  • marmara universitesi'nde master yapmi$ olan bir arkada$imin anlattigina gore aralarinda yarici bir dialog ya$anmi$ prof. dr.

    arkada$imin tez sunumuna giren hocalardan biri de saygideger osman altug'dur.. osman hoca yerine oturmu$ ve bizim arkada$a "anlat" demi$.. bizimki de ba$lami$ seri bir $ekilde guzel guzel anlatmaya.. birden hoca cocugun sozunu kesmi$ ve "dur $imdi, sen once bir $unun tanimini yap bakalim" demi$.. bizim arkada$ da hocayi ve uslubunu tv'lerden az cok tanidigi icin kendisine sorulan konunun tanimini yaptiktan sonra, i$in icine belki biraz da samimiyet katarak hoca'dan arti puan almak istemi$ olacak ki "tabi bunlar i$in hikaye kismi" demi$ ve derken elleri ile gozleri de bu lafi destekleyen $ekillere girmi$.. hoca bir anda kopurmu$ ve "ne bicim konu$uyorsun sen? burasi akademik bir ortam, nerde saniyorsun sen kendini?" diyerek cocuga okkali bir ayar cekmi$.. hoca daha sonra da, "bana ne bakiyorsunuz, ben o amiyane konu$malarimi, tavirlarimi ancak televizyonda katildigim sohbet programlarinda sergilerim.. bunun yeri boylesi akademik ortamlar degildir.." demi$..
  • marmara üniversitesi iibf iktisat bölümünde prof. olan ve iktisat politikası derslerine giren nuray altuğ' un eşi..
  • tip itibariyle ünsal oskay'a benzettiğim profesör.
  • marmara üniversitesi rektör adayları arasındadır.
  • 1946 yılında yozgat ta doğmuş, ilkokul 4. sınıfa kadar yozgat'ta okumuş olup, ilkokulu istanbul cankurtaran ilkokulunda ,ortaokulu ise istanbul erkek lisesinde tamamlayan ve şimdide maramara üniversitesi iktisadi idari bilimler fakültesinde profosör olarak görev yapan öğretim üyesidir.
    üniversitenin dışında başbakanlık başdanışmanlığı da yaparak siyasetin yanindan geçmiş fakat siyasete girmemiştir.
    prof. osman altuğa göre türkiye ekonomisinin en büyük sorunu kayıt dışı ekonomidir ve tüm sorunların yoluna girmesi için öncelikle kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması gerekmektedir.
  • türkiyede yeti$mi$ en iyi ekonomi analizcilerinden biridir benim kanaatimce
  • an itibari ile "düşük kur yüksek faiz" uygulaması ile millet olarak 1999'dan beri hükümet tarafından soyuldugumuzu trt gibi bir kanalda oldukca amiyane bir uslupla tatlı tatlı anlatan hocamızdır.
  • an itibari ile "ruhat mengi ile her açıdan" programında yaptığı,çok yerinde yorumuyla beni benden almıştır.
    şöyle ki;
    "- türk vatandaşı, apartman toplantılarına gitmez. yani evine sahip çıkmaz. evine sahip çıkmayan insan, mahallesine sahip çıkmaz. iline, ilçesine sahip çıkmaz. ülkesine sahip çıkmaz. yani türk vatandaşı katılımcı değildir. siyaset katılımı gerektirir. o zaman siyasetin finansmanını türk vatandaşı yapmıyor. kara para yapıyor. o zaman bu demokrasiyi sogulamalıyız. almanya, fransa demokrasisiyle kıyaslayamayız."
    sürç-i lisan ettikse affola.
hesabın var mı? giriş yap