• adana'nın kültür emperyalizmine yenik düşmüş bireylerlerin sergilediği eylem türüdür. yaşasın tam bağımsız osmaniye!
  • hiç yapmadığım şeydir, çünkü adana'ya gitmişliğim azdır, soru sorarlarsa bilemem. aslen dörtyolluyum fakat nerelisin diyene hatay diyince direkt antakya farzediliyor ve yok şurayı biliyor musun, alevi misin, arap mısın cart curt soruların arkası kesilmediğinden artık osmaniye diyorum. osmaniye diyince insan profili belli tabi, çok sorgulamaya gerek kalmıyor. o açıdan büyük rahatlık.
  • aşağılık kompleksi değildir ama yanıltıcıdır. izmir'in yakınında yöresinde doğmayıp izmir'liyim diyenlerin yaptığı gibi.
    bilmem kaç yıl öncesinde de düzce ili bolu'nun bir ilçesi idi. fakat il olduktan sonra ben düzce'li olup bolu'luyum diyen bir vatandaşa rastlamadım.

    bir adana'lı olarak osmaniye'lilere toprak gözüyle bakamıyorum nedense. adana'lılara çok benzeyebilirler ama adana'lı olmadıklarını bir şekilde hissettiriyorlar. hele kadirli ilçesinden olanlar; bizimle çok ters mizaçtalar mesela. ''kadirli, kozan; adana'yı bozan'' sözü kadirli'leri tanıdıkça hak verdiğim bir motto oldu.
  • ben osmaniyeliyim diyorum hem her yerde. adana osmaniye yi bilmeyen harita bilgisi olmayan insanlarla karşılaşıldığında yardımcı olması amacıyla kullanırım.
  • devlet il yaptı diye il olunmuyor işte, osmaniye'nin kaç tiyatrosu, kaç sineması, kaç müzesi, kaç kapalı spor salonu, 40-50 dönümden büyük kaç parkı var ki il olmuş sayılıyor.kağıt üzerinde il yapıldı fiiliyatta adana'ya bağlıdır.çukurova bölgesinin başkenti adana olduğuna göre osmaniye'de doğup büyüyen de dışarı çıktığında pekala "adanalıyım" der, kaldı ki osmaniye'nin yerini haritada gösterebilecek kişi bulmak zordur.
    ha kültür olarak evet çok farklıdır ama yapacak bir şey yok.
hesabın var mı? giriş yap