• the series focused on climate change issues by the influence of sir david attenborough, i guess. nevertheless, it must have been much harder to film wild life documentaries over the last 20 years in which we have damaged the nature to a great extent, globally. the series also gives significant morale by displaying how resilient can nature be.

    flow of emotions are well blended with the help of classical music. swift changes between hope, sadness, fear... just as you'd find in any tv show. the quality of the images are stunning. riot of colors... must watch with the highest definition available.

    even though some episodes may have been boring and less breathtaking than planet earth ii, the overall score can't be less than 10.
  • inanılmaz derecede büyüleyici ve bir o kadar da üzücü netflix belgeseli. insanların yol açtığı birçok olumsuzluğun yüzümüze tokat gibi vurulması da cabası. o sahneler hangi teknolojik kameralarla çekildi inanın aklım almadı. ayrıca jungles ve frozen worlds bölümleri sigara yaktırır...
  • üçüncü bölümü olan 'jungles' kesinlikle izlenmeli. cennet kuşunun dansı, yağmur yağması ile su ibriğine düşen karıncalar, karıncanın vücudundan fışkıran kordiseps mantarı* vs muazzam görüntüler. yukarıda yazılmış, bazı yerler animasyon gibi duruyor inanamadım çekim olduğuna. özellikle karıncaların yuvalarının içindeki kısımlar animasyon gibi duruyor. ışık, gölge nasıl ayarlanmış, çözemedim.
  • izlemeyen kalmasin dedigim basyapit. netflix, torrent, cd ile elden ele ulastirma vs, nasil yaparsiniz bilmem ama izleyin ve izletin.

    ozellikle belgeselin nasil cekildigini anlatan bolum (kamera arkasi cekimler) cooook iyi. ben bazi kisimlarin animasyon oldugunu dusunuyordum ama belli ki gercek cekimler.
  • ilk bölümü full hd indirdim
    32 gbyte :d
  • david amcaya ayip olmasin diye bi bölümü onun sesinden bi bölümü mazlum kiper’den dinleyip izledim. görseller o kadar guzeldi ki altyaziya hic bakmak istemedim. mazlum kiper de gayet guzel anlatmis.
  • netflix'te yayınlanan 8 bölümlük muhteşem bir belgesel. görseller ve anlatım gerçekten mükemmel.
  • --- spoiler ---

    ıkinci bölümündeki morslari gordukten sonra uzerime agir bir mutsuzluk, umutsuzluk ve üzüntü çöktü. ` ---
  • birçok yazar belirtmiş ama ben de belirteyim; o ikinci bölümün sonunda bir araba dayak yemiş kadar oldum. çirkin ve insan toplulukları arasında yaşamadıkları için pek empati kurmadığımız morsların intihara eş değer inişleri benim bugüne kadar bir belgeselde gördüğüm en zorlayıcı sahneydi. henüz iki bölüm izledim ve belli ki her bölümde (ilk bölümde ayakları tuzla kaplanan yavru flamingo gibi) çarpıcı bir sekans olacak. fakat morslardan daha sarsıcı bir örnek çıkacağını zannetmiyorum. tam oh ne güzel o kalabalıktan kurtulmuşlar daha tenha bir yer bulmuşlar derken iniş kısmında belgeselcilerin sen öyle san dediğini duymuş kadar oldum. uzun bir süre aklımdan çıkmaz.
  • (bkz: david attenborough)'un seslendirdiği, 8 bölüm ve 6 saat 43 dakikalık netflix belgeseli. en sonunda 9.bölüm olarak belgeselin nasıl ve ne şartlarda çekildiğini gösteren ilave bölüm bulunmakta.
    herkesin seyretmesi gereken bir belgesel bu. en güzeli en iyisi olduğu için değil, seyrederken aşılaması muhtemel bir çevre bilinci için seyredilmeli.

    diğer belgesellerden en büyük farkı, belgeseldeki ana temanın vahşi hayatın güzellikleri göstermekten ziyade insanoğlunun vahşi hayata etkileri olması. yani bir çitanın impalayı ya da arslanın sığırları avladığını seyretmiyorsunuz, tırtılların güzel güzel beslenip kelebeğe dönüşmesini ve oluşturdukları güzelliklere ağzınız açık kalıp içiniz mutlu olmuyor aksine şimdi bu görüntülere ne kadar az rastlanır olduğu gözünüze sokuluyor. tüm bu yaşananlara insanoğlunun etkileri anlatılıyor ve bu rahatsız edici bilgilerle bir bilinç aşılanmaya çalışılıyor. açıkçası zaman zaman bu "hayatın gerçekleri" kısmı sıkmıyor değil ama genel olarak güzeldi. orijinal belgeseldi.

    çok güzel kareler var aklımda;
    birincisi kesinlikle sibirya kaplanını görmekti,
    ikincisi nesli tükenme noktasın gelip alınan tedbirlerle sayıları artmaya başlayan mavi balina sürüsünün görüntülenmesiydi, sayıları çok fazla ve hep beraberlerdi inanılmazdı gerçekten.
    üçüncüsü de binlerce yunusun bir arada bulunduğu geniş sürünün seri yüzerken tepe görüntüleriydi.
    dördüncü bonus güzellikle de denizin alt tabakalarında yer alan ışıldakgiller :))

    kötü görüntüler de var maalesef;
    birincisi deniz aygırının denize en kısa sürede ulaşmak içgüdüsüyle sanırım uçurumdan inmeye çalışarak ölmeleriydi, sayılarının 200-300 olduğu söylendi ek bölümde
    ikincisi bacaklarında biriken tuz sebebiyle yürüyemeyen ve sürüden kopan flamingo yavrusuydu

    çernobilin 20 yıldaki değişimi tüyler ürpertiyor, resmen milli parka dönmüş...yalnız aklıma takıldı orada yaşayan hayvanların taşıyıcılığıyla radyasyonun insanlara zarar vermesi mümkün değil mi?
hesabın var mı? giriş yap