• gitar çalmaya beni görüp özenerek başlayan yetenek. iyi ki ilham vermişim, maşallahı var. çok iyi yerlere gelecek, hepimize bakacak.
  • ze tije müzik topluluğunda emek harcayan neşeli bir müzisyen.
  • yetenekli gitaristtir. metalcilik vesilesiyle tanışmıştım. ardından öğrendim ki adam jazzdan metale, bluesdan etnik müziğe geniş bir yelpazede döktüren bir elemanmış. gerçi eminim kültür şoku yaşıyordur bazı günlerde, ama olsun. ayrıca hem alaylı hem mekteplidir.

    (bkz: ytü sanat ve tasarım fakültesi)
  • çok delikanlı adamdır. ayakkabılarının arkasına basar.
  • lise arkadaşımdır. eski metalcilerdendir, kendisini sırtındaki ımmortal tişörtüyle ve siyah ojeli tırnaklarıyla hatırlarım. son yıllarda sadece kadıköy'de rastgelsek de arkadaşlığımız 18 sene öncesine dayanır. elektro gitara başlamamda ve kendimi geliştirmemde çok büyük bir esinlenme kaynağı olmuştur benim için. liseye gitarla gelip çalarken merakla dinler ve bir şeyler kapmaya çalışırdım. üsküdar'dan libadiye'ye sabahın köründe sırtımda elektro gitar, elimde 10-15 kiloluk amfiyle evine gittiğim günleri hatırlarım. yıllardır hunharca alternate picking ve sweep picking kasmamın baş sorumlusudır.

    2007'de sırf o zamanlar ıbanez rg2550 çalıyor diye ben de aynı gitardan almıştım kendime. kendisi bu süre zarfında onlarca sefer gitar değiştirmiş olsa da ben rg2550'de kaldım ve hâlâ aynı gitarı kullanıyorum. sanırım bu ara çoğunlukla musicman kullanıyor.

    kasdav müzik yarışmasına liseyi temsilen katılan grubun gitaristliğini yapmıştır. yanlış hatırlamıyorsam ilk sene alphaville-big in japan ile jüri özel ödülü almışlardı. daha doğrusu parçanın guano apes coverını coverlamışlardı sanırım :) ikinci sene children of bodom'dan bed of razors çalmışlardı ve vokal yine kendisiydi. grubun adı shah mat idi. suratlar makyajlı, tırnaklar siyah :) sahneye ilk çıkan grup oldukları için sesle ilgili sıkıntılar yaşanmıştı. pek iyi geçmedi diye hatırlıyorum. ayrıca 2005'teki soundcheck yarışmasında soad'ın toxicity'si ile 1. olmuşlardı. hâlâ var mı bilmiyorum ama zamanında blue jean dergisine bile çıkmışlardı.

    bir 12 sene öncesine kadar beraber ufak çaplı bir grubumuz da olmuştu. 80'ler 90'lar rock temalı 10-15 tane parçaya çalışıp taksim'deki pulp bar'da çıkmıştık. hem kadıköy'deki provaları hem de performansı çok iyi hatırlarım. beraber çalma imkanımız olduğu için kendimi şanslı hissediyorum.

    youtube hesabından çok kaliteli ve alevli videolar paylaşıyor. bir göz atmanızı tavsiye ederim.

    https://www.youtube.com/user/pasacelikk
  • güzel çalar.
    aynı zamanda gitar dersi de veriyor diye biliyorum.
    ilgililer bir araştırsın.
    ayrıca , o gitara nazar değer, o ne güzelliktir öyle. her yerde göstermesin, tü tü tü.
  • kurduğu trio ile polonya’da çalmaya başlamış ve yakın zamanda spotify üzerinden iki adet single yayınlamış gitarist. bu çalışmalardan biri etnho jazz,diğeri de manouche jazz stili üzerine.
  • geçen haftalarda medyascope’a konuk olmuş sanatçı-gitarist. link

    keyifli bir röportaj olmuş, tavsiye ederim. her ne kadar konunun başlığı ‘’yurtdışında müzisyen olmak’’ olsa da müzisyenlikten genel olarak bahsedilmiş. müzik evrensel olduğu için, müzisyenlerin problemleri de dünyanın birçok yerinde aşağı yukarı benzer. paşa şu an polonya’da yaşıyor. polonya’da da ortalama bir müzisyenin sosyal ve ekonomik durumu türkiye’dekinden pek farklı değil. yurtdışı ve türkiye karşılaştırması yaparak detaylara güzel değinmiş.

    ayrıca pasa celik trio adında yeni bir grup kurmuş. umarım hak ettiği değeri görüp iyi bir yerlere gelebilir.
  • 25 ekimde, nardis jazz club’da çalacak olan gitarist. kendisine can tutuğ (vibraphone) ve alp erdoğmuş (kontrbas) eşlik ediyor.
  • kurduğu trio ile londra-istanbul arası performanslarına devam eden ve londra'da albüm çalışmalarına başlamış olan gitarist. son çıkardığı parçayı da güzel bir kliple dinleyip izlemeniz mümkün

    https://www.youtube.com/watch?v=ygsss6bk8mm

    kendisine twitch yayınları yapması için yeterince baskı yapamadım. umarım aklını yakın zamanda çelebilirim*
hesabın var mı? giriş yap