• beden sağlığı için perhize girilmesi gerektiği gibi ruh sağlığı için de perhize girilmelidir. özellikle beş duyu organıyla ruhumuza neyin giriş çıkış yapacağına dikkat etmek gerekiyor. örneğin;
    * kulak & göz: kişinin frekansını düşüren seslere ve görüntülere (öfkelendiren, üzen, stres veren, vs.) kulağını ve gözünü kapatması. video, film, şarkı, haber, vs. bunları dinlemeyi ve görmeyi bilinçli olarak bırakması.
    * ten: enerjisi düşük kişilere ve nesnelere dokunmaktan kaçınması, hatta onların bulunduğu ortamdan uzak durması.
    * burun: güzel kokular frekansı artırır. gül, en yükseğine sahiptir.
    * ağız: boş konuşmalardan kaçınması ve boğazından geçen gıdaların doğal olması. gıdalar ne kadar çok işlenmişse o kadar enerjisinin bozulma riski olur. ayrıca gıdanın işlendiği fabrikaların ne kadar toksik enerjisi varsa o gıdaya siner.
  • asla yapamadığım yapmakta istemediğim yiyecek kısıtlaması. kişinin kendi özgür iradesi ile sevdiği yiyeceklerden uzak durması aklımın asla alamadığı bir davranış biçimidir. onu bunu bilmem arkadaş; kısacık ömürde ne rejimi ne perhizi bu yaşıma kadar yiyecek kısıtlamalarından olabildiğince uzak durdum. şiarımda dişin keserken yiyeceksin yakışırken giyeceksindir.

    (bkz: aklımda kalacağına midemde dursun)
  • sağlık sorunları yüzünden doktor önerisi ve isteği üzerine bazı gıdaları almamak veya mümkün olan asgarileri ile yetinmek**
  • rejim yapmak.
  • peygamber sabrı gerektirecek bi durumdur.. kadir çöpdemir 'in anlatımıyla; bütün rejim programları yemek yemeden zayıflatma amacında.. önemli olan yiyerek zayıflatan bir rejim programının bulunması..
  • sadece yiyecek için değildir. duygusal da olur, cinsel de olur. irade gerektirir. ödülü de çoğunlukla irade ve özsaygı ile ilişkilidir.
hesabın var mı? giriş yap