• 'yaşayabilmesi için gerekenden fazlasını harcayanlar için afrika gibi yardıma muhtaç yerlere yardım etmek bir tercih meselesi değil ahlaki bir zorunluluktur' derken işkembeden atmamaktadır. kendisi princeton profesör maaşının üçte birini oxfam ve unicef'e bağışlamaktadır.
  • hayvan özgürleşmesi kitabının tamamı okunduğunda; sakat çocukcukların öldürülmesinde sakınca görmediği düşüncesini savunduğunu değil de; "eğer insanları diğer canlılardan ayıran özellik beynimizse ve bu yüzden diğer hayvanlar üzerinde deneyler yapıyorsak, zihinsel olarak hasarlı insanları da deneylerde kullanabiliriz. yani hayvanların öldürülmesi, üzerilende deneyler yapılması saçmadır." düşüncesini savunduğu açıkça görülebilir.
    bu noktada, "insanlık için, hiç deney de mi yapmıyah?!" diye sorulan sorulara da şöyle cevap veriyor; bir benzer şekilde, lösemi gibi bir hastalığın tedavisini geliştirmek için tek bir deney yapmak yeterliyse, bu deney haklıdır; ama gerçek hayatta deneylerin yararlarları daima az, çoğu deneyinse hiçbir yararı yok (135. sayfa). kitabın devamında da nasıl yararsız deneylerler yapıldığı anlatılıyor.
  • “hayvanlara karşı yaklaşımlarımız çok küçük yaşlarda oluşmaya başlar ve bu yaşlarda et yemeye başlamamız da bu konuda çok etkili olur. ilginçtir, çoğu çocuk başlangıçta hayvan yemeyi reddeder ve ancak bunun sağlık için zorunlu olduğunu söyleyen anne babasının yoğun uğraşları sonucunda ete alışır; ama çocukların ilk tepkileri nasıl olursa olsun, asıl önemli olan nokta, ölü bir hayvanın vücudunu yediğimizi fark edebilecek yaşa gelmeden çok önce et yemeye başlamamız. dolayısıyla, hayvan vücudu yiyip yememek konusunda, uzun yıllar boyunca kök salmış ve topluma uyum gösterme baskılarıyla iyice pekişmiş bir alışkanlığın yarattığı yanlışlıktan bağımsız olarak karar verme fırsatına hiçbir zaman sahip olamıyoruz.”

    (peter singer, hayvan özgürleşmesi)
  • hayvan özgürleşmesi kitabıyla gönlümde taht kurmuş avustralya'lı felsefeci, yazar. insanların hayvan etiyle beslenmesinin, eğlence sektöründe kullanmasının, deri- kürk vs kullanımının neden etik olmadığını ve bunun yaygın kanının aksine neden bir zorunluluk olmadıgını anlatıyor uzun uzun.
  • (bkz: herkes bir milyon verse adamları)

    bunu söylerken götümden sallamıyorum. adamın yapılması gerektiğini savunduğu şey direkt olarak bu. zihniyeti şuna yakındır: "açlık, kıtlık vesairenin sebebiyle hiç ilgilenmeyelim, kalıcı çözüm aramayalım; anca yemek yollayalım ki ölmesinler". aferin çok güzel düşünmüşsün diyor ve geçiyoruz.
  • geçen hafta bir organizasyonda konferans vermek için türkiye'de olan felsefeci hayvan hakları savunucusu. insanı en azından geçici bir süre için et yemekten soğutan kitabın yazarı.
  • ne yazmış, ne etmiş, ne demiş, onun için ne denmiş... bu sorular cevabını

    http://www.utilitarian.net/singer/

    adresinde buluyor. tıkla kazan!
  • hayvan hakları ayağına duygu sömürüsü yaparak elde ettiği şöhretini harem kurmak için kullanan pompacı:
    görsel

    evli bekar dememiş amcam, ver etmiş kobrayı.

    bunun gazıyla vegan/vejetaryen olan, meşhur olup harem kurmak amacıyla çıkardığı zırvalıklara prim veren kişiler peter amcanın pompasına peçete tutmuşlar bir nevi.

    yalnız iyi yere dükkan açmış herif. hayvan hakları mevzusunun nasıl devasa bir hatun mıknatısı olduğunu gözde canlandırmak zor değil.
  • animal liberaton (hayvan ozgurlesmesi) kitabıyla tanınan avustralyalı felsefeci, yazar.
  • 1975 yilinda yazdigi animal liberation adli kitap hayvan ozgurlugune dair yayimlanan ilk kitap olmasina ragmen gercek anlamdaki hayvan ozgurlugunu anlatmamis filozof, yazar.
hesabın var mı? giriş yap