• 80lerde her yıl, sene sonunda o yılın en sevilen şarkılarının çalındığı konser. zdf veya ard düzenlerdi bunu tam emin değilim, dortmund westfalen hallede düzenlenirdi. muazzam bir kalabalık olurdu, değil 80ler şimdiler için bile rüya gibi sayılabilecek bir organizasyondu.katılan sanatçılar arasında billy idol, laura brannigan, sandra, kool & the gang, europe, bonfire, spandau ballet, whitney houston ı sayabiliriz.ilk başlarda bu programın adı thommy's pop show iken (düzenleyen kişinin adından dolayı) sonradan peter's pop show olarak değişti.
  • tam 24 yıl önce bugün, belki de yine bu saatlerdi...
    yılbaşı gecesini televizyon karşısında geçirecekler için hiç bir seçim şansı yoktu. trt, dönemin tek kanalıydı ve aradığınız, beklediğiniz herşeyi bu kanaldan ummak durumundaydınız. aslında o dönemdeki yılbaşı gecelerinin vazgeçilmez 2 klasiği vardı : gece saat 0:00'a dakikalar kala çıkan nesrin topkapı, ve yeni yılın ilk saniyelerinde sahne alan zeki müren. işte yine bu şekilde geçmesi beklenen 1985'i 1986'ya bağlayan yılbaşı gecesi, televizyonda ne var ne yok diye elime aldığım yayın akışında gece saat 02:00 - 03:00 sularında yabancı müzik diye bir program bilgisine rastlamıştım. o yıllarda yabancı müziği takip edebildiğimiz kaynak sayısı son derece sınırlıydı : gençlik dergileri, fm bandından yayın yapan trt3 ve polis radyosu, bir de kasetçilere doldurttuğumuz karışık yabancı kasetler... 80'lerin sonlarına doğru bu alandaki eksiği kapatan hakan gündüz'ün ve çıkardığı blam, panaroma serilerinin hakkını yememek lazım elbette.

    işte o geceyi saat 02:00 de başlayacak bu yayını bekleyerek geçirdim. program o dönemin en bomba parçaları ile başladı : opus-life is life; modern talking - ymhyms, cheri cheri lady; rick springfield-celebrate youth vs... peter's pop show isimli bu organizasyon, dönemin gençliğini resmen mest etmişti. trt belki de ilk kez gençlere yönelik bu çapta bir yabancı müzik konseri yayınlamıştı; konser her ne kadar canlı olmasa ve orjinaline göre epey kesilmiş olsa da, bir ilkti. sonraki 2-3 yılbaşında da yine aynı saatlerde peter's pop show bizleri ekran karşısına kilitledi.

    bugün, o yılların tüm konserlerinin dvd'lerine sahip biri olarak, bir nostalji yaşamak için gece yarısı ekran karşısında olacağım. dvd çalarıma 1985-1989 arası yapılan konserleri koyup, biramı yudumlayıp, cipsimi atıştırıp, sabahın ilk ışıklarına ve 2010'un ilk gününe merhaba diyeceğim. günümüzün beş para etmez ruhsuz minimalist müziklerini dinlemektense, o yılların belki kalitesiz, ama hiç olmazsa samimi, sıcak ve melodik parçalarını, gençliğin coşkusunu tekrar hatırlayacağım. belki de üzüleceğim; 25 yıl öncesi, bana pek çok şey bırakmış ama bu yıllar 25 yıl sonraya bugüne ait pek birşey bırakamayacak diye... bugün peter's pop show seviyesinde bir organizasyonun olmaması bile üzülmek için yeterli bir neden zaten.
  • eski günlerde trt'nin gençliğe en büyük hizmeti olan alman kaynaklı müzik programı. bugünün koşullarında biraraya getirilmesi zor birçok ünlü ismi inanılmaz büyük bir organizasyonla bizlere sunan bu şovun dvd'lerini seyrederken duygu sağanağından fena olduk geçenlerde. insan karnına kadar çekilmiş buz mavisi kotu, dirseklerine kadar sıvanmış deri ceketi, boynunda nora yazan kolyesi, dudağında pembe parlatıcısıyla thomas anders'i ve yanında zıplayıp duran sevimsiz dieter bohlen'i, cool'luğun kitabını yazmış kate bush'u, kendini mahvetmeden önceki gencecik whitney houston'u, londra'nın cadde çocukları pet shop boys'u hatta o uyuz sandra'yı bile görünce gerçek pop denen şeyin ne olduğunu hatırlıyormuş onu anladık.
  • efsanevi program bugün youtube'dan izlediğimiz de nostalji yapıyoruz. bunun diğer örneği ise music box kanalından yapılmış kayıtları yayınlayan trt 'dir
  • yılbaşı gecelerinin özlenenidir.
    1985 1986 1987 1989
hesabın var mı? giriş yap