• şimdiye kadar gordugum en pratik ve en yararlı raspberry pi projesi. bu proje ile kendi dns serverinizi yaratıyorsunuz. bu dns server reklam linklerini filtre ediyor. adware gibi ama cok daha iyi. istatistiklere gore hemen hemen 10% luk trafik sadece reklam linkleri icin. cok kisa zamanda bu reklam linklerinin filtre edilmesi ile internetinizin daha hızlı ve daha kaliteli oldugunu hissediyorsunuz.
  • evde adblock kullanmama sebebim.
    sbc* alıp router olarak ayardım ve üstüne pihole kurdum, bu router'a bağlı tüm cihazlarla reklamsız bir şekilde internette gezinebiliyorum.
    adblock yüklü olduğu için açılmayan sayfalar da pihole yükledikten sonra açılır hale geldi.
  • youtube reklamlarınıda buyuk olcude azaltan metod.
  • üniversite projelerinden kalan rasperry pi’ye kurduğum harika program. özelikle telefon da sürekli ekrana yapışan reklamlardan kurtulduk.

    iphone'da bağlı olduğunuz wifi ayarlarına gidip, dns’i rasperry pi’in adresine yöneltirseniz tamamdır.
  • simdi aliyorsunuz bir adet raspberry ve bunun uzerine bu programi kuruyorsunuz.ondan sonra evinizdeki cihazlarda reklam derdin den kurtuluyorsunuz.sadece reklam mi? tabiki degil.tum zararli siteleri de engelliyorsunuz.
  • şimdiye kadar denediğim en başarısız raspberry pi yazılımı. güncel filtrelerle bile reklamları azaltmadı, sadece google daki ürün aramalarında çıkan linklere erişimi engelledi... sayfa ulaşım süresini .3 saniyeden 1.5 saniyeye çıkardı. birkaç günde bir kilitlenip internete erişimi komple engelledi. sildim kurtuldum diyordum ki şimdi de raspberry pi'ın internete erişimini engelledi. statik ip ayarlarında sorun yok fakat internete erişemiyor. torrentbox'u da bozdu gider ayak. şimdi iki gün çözmeye uğraşalım.

    interface eth0
    static ip_address=192.168.1.17/24
    static routers=192.168.1.1
    static domain_name_servers=127.0.0.1

    mission critical raspberry pi'ınıza kurmayın, sağda solda kartına format atmaya üşenmeyeceğiniz raspberry pi ınıza kurun.

    edit: sudo nano /etc/dhcpcd.conf ile manuel dns ayarları ekleyince sorun düzeldi.
  • kurabileceğiniz en efsane raspberry pi projelerinden biri. ev ağınızdaki reklamları topyekün engeller, adblocker falan yüklemenize gerek kalmaz.
  • en güzeli 2 adet pihole ile yerel ağdan dışarıya 53 portundaki dns sorgularını pihole yönlendirmek, sadece pihole dns sunucuların dışarıya dns sorgulamasını sağlamak şeklinde olmakta. bunları yapmak için tipik dsl, vdsl modemler işe yaramıyor tabii ki openwrt gibi bir özgür bir kardeş ile çok iyi çalışmakta olan yerel ağ dns sunucusu.
  • bir vps sunucu ya da sbc üzerine kurabileceğimiz reklam önleme çözümü. bir kaç gündür rpi zero /w üzerinde koşturuyorum. mobil cihazlarda browser reklamlarını (mesela ekşi sözlük reklamları) büyük ölçüde engelliyor ancak youtube bumper videolarını ve masrhead videolarını engellemiyor. aynı şekilde google altyapısıyla yayınlanan reklamları engellemiyor. muhtemel sebebi google domainlerininin blacklistinde olmaması. eğer bir çılgınlık edip google domainlerini bloklarsanız bir çok google hizmetinden faydalanamazsınız. raspian üzerinde çalıştıracaksanız kurulum sonrasında gui yerine cli moduna alın, sisteme gereksiz cpu ve ram yükü bindirmeyin. soğutma sistemi olmayan cihazlarda sıcaklık 40+ oluyor. ya pasif bir soğutucu takın ya da ara sıra kapatın soğusun. kapatmayı tercih ederseniz modeminizin ikincil dns adresine telekom ya da google dnslerinden birisini ekleyin yoksa pihole kapalıyken sayfa görüntülemede sıkıntı yaşarsınız. uygulama reklamlarında test etme şansım olmadı. ilk başlarda reklam olması gereken yerlerin boş olması biraz garip geliyor ama alışıyorsunuz. kurulum konusunda yardım almak isteyenlere bir mesaj kadar uzaktayım.
hesabın var mı? giriş yap