• türk hava yollarında olmuş olaydır. oslo'ya giden uçak kalktıktan sonra pilot oslo'ya ait haritanın yanında olmadığını farkederek geri dönüp bir koşu yeni haritayı alarak yeniden havalanmıştır. haberi burada
  • sadece türkiye'de yaşanabilen olaylar kategorisine adını altın harfler ile yazdıracak olay.
  • whatsapptan resmini çekip yollamamışlar mı? pilotun yaptığı büyük bir ayıptır.
  • sadece türkiye'de yaşanabilecek olay değildir. ihmaldir doğru. türkiye'de yaşanabilecek olay pilotun haritasız da giderim lan demesidir, çok şükür ki böyle bişey olmamış.
  • türk hava yollarına bağlı bir havayolu şirketi olan anadolujet ile denizli'ye çok yakın bir arkadaşımın düğünü için yola çıktık. uçak 45 dakika rötar yaptı. normalde inmemiz gereken saati 45dakikalık rötara rağmen yalnızca 10 dakika geçirdik. inerken de pilotun anonsunu duyduk: "biraz rötar yaptık ama ben sizi kestirmelerden getirdim." abi sen uçaksın, kestirme ne demek.

    (bkz: kestirmeden gitmek)
  • jeppesen elektronik chart'dır. unutulma değilde uçakları değiştirince eski uçağın bilgisayarında kalmış, pilota yüklenmeyin.
  • pilotun haritayı unutmasını bile hükümete bağlayabilecek zihniyetlerin barındığını anladığım başlık.
    pilotluk sınavının,eğitiminin, derslerinin ne kadar zor olduğu bilmeden konuşmak ne kolay..
    olum o sınavları geçebilmek için milletin götünden kan alıyolar,kan.
    evet florida, ingiltere oxford gibi baba yerlerde eğitim görüyolar ama gece gündüz it gibi çalışıyolar. üniversiteden mezun olduktan 6-7 yıl sonra oturacak baba gibi çalışacaksın deseler çoğunuzun götü yemez. ama o adamlar it gibi çalışıyolar.
    evet, içerde çok oyun, çok adam kayırma, bi zamanlar çok şakirt devri olduğu doğruymuş, hatta şuan akp locaları da dönüyor olabilir ama içeriye girmek öyle abla abi olunca olmuyo canlarım.

    ayrıca bi haritayı unuttu diye bi pilot ne kadar mal olabilir? biz alışkın diil miyiz hasta karnında unutulan makaslara malalara? iş güvenliğinden habersiz taşerona usta başına?
    bırakın allah aşkına..

    son olarak yanındaki osursa hükümetten bilenler, bi bitemediniz. ne malsınız olum. sizin bu sığ siyasetiniz yüzünden bi adım öteye gidemedik.
hesabın var mı? giriş yap