• baş edit: başlık başa (bkz: fes başıma)

    gerekçeli karar metni
    --- spoiler ---

    kararda, öldürülen gültekin'in yaşadıkları evlilik dışı ilişkiyi avcı'nın eşi ve çevresine söylemekle tehdit ettiği belirtildi. bu durumun tck'nın 107. maddesinde düzenlenen şantaj suçunu oluşturduğu ifade edilen kararda, "sanık cemal metin'in de maktulün söz konusu haksız fiil içeren davranışlarından duyduğu öfke ile maktule yönelik söz konusu suçu işlediği dikkate alındığında mahkememiz yargılamasına konu somut olayda tck'nın 29. maddesinde düzenlenen haksız tahrik hükümlerinin uygulama şartlarının tamamının gerçekleştiğinin kuşkuya yer vermeyecek şekilde sabit olduğu gözetilerek mahkemece sanık hakkında verilen cezada tck'nın 29. maddesi uyarınca indirim yapılmıştır" denildi.

    yakma fiili eziyet amaçlı değil'
    gerekçeli kararda gültekin'in yakılarak öldürülmesiyle ilgili olarak, sanığın amacının eziyet çektirmek değil, suç delillerini yok etmeye yönelik olduğu kaydedildi.

    mahkemenin gerekçeli kararında şu ifadeler yer aldı:

    “cemal metin'in maktulle birlikte yayla evine girdikten hemen sonra maktulün boğazını sıkarak maktulü öldürmeye kalktığı ve eylemini bir an önce tamamlamak istediği, eziyet çektirme kastının bulunması halinde uzun süre eylemini devam ettirmesinin gerektiği, sanığın profesyonel bir sağlık personeli olmadığı da gözetildiğinde maktulün boğazını ölümü gerçekleştirecek nitelikte kırık oluşmasına neden olacak kadar sıktıktan sonra maktulün henüz ölmemiş olduğunu bilemeyebileceği, sanığın maktule yönelik yakma fiilini gerçekleştirmekteki amacının eziyet çektirmeye yönelik olmayıp maktulün cesedini yok ederek yakalanmaktan kurtulma ve suç delillerini yok etmeye yönelik olduğu gözetildiğinde mahkeme sonuç cezaya etkisi olmamakla birlikte koşulları oluşmadığından söz konusu unsurun somut olayda gerçekleşmediğini kabul etmiştir."

    --- spoiler ---kaynak

    sosyal medyanın gazına gelip kimseyi ya da hiçbir kararı erkenden yargılamamam gerektiğini bana göstermiş karardır. öznel olarak konuşuyorum.

    adamı resmen yolmuşlar. (diğer şahıslar yokmuş, o yüzden kaldırdım)

    edit: rolleri değişse idik aynı şey bir kadının başından geçse ve sonuç bu olsa kadının hapis yatmamasını bile isterdim. verilen ceza bence adil.

    edit2: kimsenin kölesi olmadığım gibi kimse ile de aynı şekilde düşünmek zorunda değilim. hür iradem ile ne düşünürsem onu savurum. fikrimi bir şey değiştirse de o şeyi savunmayı bırakırım.

    kadın olsa ceza almamasını isterdim dediğim için ayrı küfür ediyorlar, cezayı adil bulduğum için ayrı. küfür edene aynı şekilde karşılık vermekten çekinmiyorum. küfür sevmesem de küfür dağarcığım geniştir.

    edit3: gerekçeli karar başa eklendi.
  • sosyal medya yargıçlarının gazına neden gelmememiz gerektiğini bir kez daha göstermiştir. kimse hukukun mükemmel işlediğini iddia edemez ama sizin gibiler de pek yardımcı olmuyor bu kör topal sisteme.

    şimdi cinayeti ve işleniş şeklini savunduğumuzu iddia eden iftiralar atacaklar. çünkü utanmaları yok.

    edit: 2 dakika sürdü gelmeleri.
  • herif zaten şerefsiz çok güzel işin var çoluğun çocuğun var uçkur sevdasına bir halt yemiş, karşılığında rahmetli de bir halt yemiş bağıra bağıra bu işin sonu gelmiş.
  • bu başlığı takip edin arkadaşlar, adamı savunanlar olacak -keza var- not alın bunları. dikkat edin bu tiplere.

    gerekçeli karar sikimde değil afedersiniz. haksız tahrik sonucu betona yakıp insan gömmezsin. gidip şikayet etseydin? şantaj yapıyordu, öldürdüm? hatta hunharca öldürdüm? ee az ceza verin? olur mu lan öyle şey. madem kız bi halt etmiş, gidip şikayet et.

    azıcık adam olun, erkek olun olm dik durun. benim böyle kızın birinde videom olsa çıkar göster ulan git her yerde yayınla derdim. he götüm yemiyorsa alet küçükse gider polisten yardım isterdim. kızı öldürmek nedir? sikerim öyle haksız tahriği afedersiniz.

    delikanlı olun lan.

    edit: gelen mesajlara topluca cevap vereyim.

    1 - meriç değilim.

    2 - bunu yeryüzünde bana yapabilecek bir tane delikanlı yok, rahat olun.

    3 - bir gün başınıza böyle bir olay gelirse kızı öldürmeyin, savcısı var memleketin polisi var. rahat olun.

    4 - tekrar söylüyorum; delikanlı olun.

    son edit: engelle engelle bitmiyor, hay maşallah akıyor akıyor.

    mahkemenin kararı doğru, itiraz ettiğim kısım bu değil. her haksız tahriğin sonucu bu olmamalı, bunu söylemeye çalışıyorum. tecavüze uğrayan kadınlarda erkeleri yakıp betona mı gömsünler arkadaşlar? siz nasıl ailelerde yetiştiniz lan böyle.

    son kez söylüyorum; delikanlı olun. kips.
  • gerekçeli karar sikimde değil diyip hukuka güvenmeyen arkadaş diyor ki öldürmek yerine gidip şikayet etseydi. bu kadar kendi içinizde çelişmeyin.

    gerekçeli kararı okuduğunuzda sorunsuz yaşadığınız her an için yüzlerce şükür etmemizi sağlayan davadır. ne yaşanacaksa yaşansın daha düzgün bi çevrede yaşanmalı. şu olanların izahı yok hiç bir açıdan. ama şu da var ki su testileri su yolunda kırılıyor
  • kararda itiraz edilecek bir husus yok gibi gözüküyor. hukuku savunmak, katil övmek değildir. şantaj başlı başına haksız tahrik unsurudur.

    hukuk tek yönlü bir şey değildir. sadece kurbanın haklarını savunacak diye bir şey yok. failin de haklarını korumak zorundadır. themis teraziyi sizin görüşlerinizi, hislerinizi, duygularınızı tartmak için tutmuyor elinde. ceza da orantılı olmalıdır.

    cinayetin bahanesi asla olmadığı gibi, durduk yere birini öldürmeniz ile size şantaj yapan birini öldürmeniz aynı şey değildir. birini canlı canlı yakmanız ile öldürdükten sonra cesedi bulunmasın diye yakmanız aynı şey olmadığı gibi.
  • 'göte göt denmiş..' yazılıyor yukarıda. bu cümle çok kötü. ne demek bu. ölümü haketti demek bu resmen.

    anladığım kadarıyla katilin hayatında o sırada başka bir kadın var ve bir yandan da pınar g. ile birlikte. sen bekar değilsin o zaman başka kadınla ne işin var derler adama. rahmetli de bekar olmayan biriyle ilişki yaşadığı için zaten hatalı ama cezası ölüm değil, olamaz.

    canına kastedilmediği sürece yani nefsi müdafaa dışında birini isteyerek öldürmek ne demek? bunun açıklaması yok. ben evliyken çapkınlık peşinde koşacağım, ortaya çıkmasın diye gidip insan öldüreceğim. oldu yavrum, başka!?

    nefsi müdafaa olayı bile çok hassas iken çapkınlığın ortaya çıkmasını engelleme cinayetinin hiç bir mantıklı, vicdana uygun açıklaması yok.

    edit: ben adama verilen cezanın azlığıyla ilgili tek bir şey yazmadım. bir sürü mesaj geldi, öyle ya da böyle tahrik olduğuyla ilgili. benim demek istediğim, öyle ya da böyle bize haksızlık yapan insanları kafamıza göre öldüremeyiz, değil mi? bir kere ya da daha fazla evli adamın başkasıyla ilişki yaşaması yanlış. bahsi geçen rahmetlinin evli bir adamla tek seferlik bile olsa ilişki yaşaması da yanlış. üstüne ifşa etmekle tehdit edip şantaj yapması da yanlış. ama bu şantajın cezası ölüm o-la-maz. öldürülmesinin hiç bir mantıklı açıklaması yok. ben bir b*k yedim, şimdi de şu insan beni ifşa etmekle tehdit edip para istiyor diye gidersin şikayet edersin, daha önce para gönderdiysen kanıtı da sunarsın, eşine durumu açıklarsın katil olmazsın. şimdi ne oldu? aman etraf duymasın diye bir şeyler yapmaya çalıştın, katil oldun çıktın. keşke etraf duysaydı da en kötü evliliğin bitseydi. ne sen hapse girerdin ne de birini mezara yollardın. karısını aldatan insan olmak mı, katil olmak mı daha kötü? şu an, yaptığı şantaj nedeniyle, hapiste olan pınar g. olabilirdi. sen de belki eşinle arayı düzeltip evliliğini kurtarabilirdin. en kötü boşanmış bir insan olarak hayatına devam ederdin.
  • arkadaş bir hukukçu olarak durumu bi biz konuşamıyoruz. herkes çok biliyor.

    gerekçeli karar ortada. ama infaz kanunu ile ceza kanunu sıkıntılı mı? evet sıkıntılı. yasa koyucu bu eksiklikleri gidermeli bir an önce.

    hakimler, savcılar yasanın karşılığını verir, vermelidir de. ama bu haliyle hukuk devleti olunmaz. kanun devleti olmak ayrıdır hukuk devleti olmak ayrıdır. tez zamanda…
  • yok öyle hem şantaj yaparım;
    hem de işime bakarım..
    tamam kimse cinayeti savunmuyor..
    ama şantaj yap adamın 50 bin lirasını al
    öldürülünce de "kadın cinayeti" diye entry kas..
    hayat bu kadar basit değil..
    kadının adama şantaj yaptığı şahitler ve banka hesap hareketlerinden sabit..
    "yok o iş öyle değil" filan diye saçmalamayın rica ederim...
    adamın tek hatası savcılığa gidip şikayetçi olmaması..
    olsa iş bu hale gelmeyecek..
    şantajdan temiz 5 sene yatarı var..

    ben bu davayı abd'deki johny deep-amber hard davasına benzetiyorum biraz..
    orada da amber heard bir sürü saçma sapan iddiada bulunarak deep'in kariyerini zedelemişti..
    johny deep kadını varile koyup yakmasa da mahkemeye başvurup 15 milyon dolar tazminata mahkum ettirmişti..
    yani abd'deki mahkeme de olaya kadın-erkek ilişkisinden öte "kimseye iftira atamazsın" çerçevesinden bakmıştı..
    bu davada da mahkeme olayı aynı bakış açısıyla ele almış bence..
    ölenin kadın ya da erkek olması fark etmez..

    edit: entry'lerin hemen hemen hepsini okudum..
    nick ve profil fotoğraflarından şöyle bir kanıya kapıldı.
    kadın ve erkek yazarlar taban tabana zıt düşünüyor..
    kadın yazarlara göre adama müebbet verilmeliydi..
    erkeklere göre de gerekçeli kararda şantajın bir hafifletici neden olması doğru..
    kadınlara tavsiyem "öyle her haltı yerim sonunda ben haklı çıkarım" düşüncesinden bir an önce kurtulun..
  • "adamı resmen yolmuslar!"
    bak dünden beri adamın avukatları şantajı gerekçelendirmek için kadının tecavüz suçuna azmettirdigi iftirasını atıyor ama gördüğünüz gibi mahkeme bunu bir gerekçe olarak kabul etmemiş. ama siz bu ölmüş kadinin arkasından tecavüz ettirdiği iftirasının atılmasına hiç ses yükseltmediniz, ilginç. pınar olan biteni anlatmak suretiyle şantaj yapınca haksız tahrik, ama bir kadını öldürdükten sonra mahkemede böyle bir iftirayla damgalatmak olabilir yani.
    bu adam evli barklı iken bir genç kadınla sevgili olmuş. şantaj dediğin de o. adam karısını aldatmış, aman bu ortaya çıkmasın diye önce bir dünya para ödemiş, ardından da yine bu olay ortaya çıkmasın diye bir kadını öldürmüş, yakmış, betona gömmüş, bütün bunları da planlı olarak yapmış. ortaya çıkmasın diye dertlendigi konu da karısını aldatması. karısının karşısına çıkıp "ben bir bok yedim" dememek için, belki nafaka vermemek için önce para verip kurtulmaya çalışmış, kurtulamayinca da sırf karısına "ben seni aldattım" dememek için başka bir kadını öldürmüş. bu yani. erkeğin yediği haltın doğal sıkıntısını çekmekten bunalmasi bu kadını öldüren haksız tahrik gerekçesi. alın bu yorumla ne yaparsanız yapın.

    edit: bak bu davada var olduğu iddia edilen santajin, çıplak fotoğrafları ailesine sizdirilmakla tehdit edilen kadınlarla hiç alakası bile yok. bu ülkede bir kadının çıplak fotoğrafları ailesine sizdirilirsa, o kadının hayatı itinayla karartilir. okulundan alınır, işinden edilir, insan içine çıkamaz hale getirilir, bazen canı bile alınır, toplumun tüm bireyleri eline fırsat geçince o kadının üzerinde öyle bir baskı kurar ki kadın 24 yıl hapis yatmistan beter edilir. o fotoğraflar onu hayat boyu, ölümüne kadar kovalar böyle bir toplumda. bir genç kadının en doğal hakkı olan cinselliginin teşhiri ile tehdit edilmesi ve tahakküm altına alınması ile bir adamın sırf karısını aldattı diye uğrayacağı kayıpların karşılaştırılması bile ayıptır.
hesabın var mı? giriş yap