• mısır piramitlerini yaklaşık 10 yıldır deve sidiği, deve boku, yapışan seyyar satıcılar, yere atılmış kola kutuları ve izmaritler yüzünden adam gibi gezemezsiniz. mısır'da turist sayısı neredeyse sıfır, piramit bölgesine giren 10-15 turiste de yaklaşık 200 satıcı yapışıyor ve gidene kadar peşlerini bırakmıyor. hayır'dan anlamayan bir güruh. 50 pound dediği bir hediyeliği en son 5 pound'a vereyim ne olur al diye 20 dakika peşinden geliyorlar insanın. bezdirme stratejileri var. içeride güvenlik yok. iyilik yapıyormuş gibi fotoğrafınızı çeken kişi para verene kadar ayrılmaz yanınızdan. deve pisliği kokusundan maske ile gezmekte fayda var. sıcak da cabası. bin türlü kötü hislerle ayrılıyorsunuz oradan. piramitlerin tarihi, büyüsü, bütün ihtişamı puff diye kayboluyor o anda.

    bu nedenle bu kadar da küçümsemeyin ülkenizi. piramitler burada olsa tertemiz olurlar.
    turist gelir. yeter ki işletmesi mafyavari bir gruba değil de kültür bakanlığı gibi bir kuruma verilsin. çok ama çok daha güzel bir tarih beklerdi insanlığı.
  • ziyaretçi : üç ytl
    tourist : 15 ytl
  • kemal unakıtan:

    "sadarım işteo. sabah pijamalarımla bile sadarım. sermaye ırkçısı olmayın. dünya değişti, uyanın ardık. kim çok verirse sadarım. babam olsa sadarım. piramidleri ayrı ayrı da sadarım. toptan da sadarım. otel de yapabiliriz. tarih dediğinüz çok matahsa kitaplar filan var ondan okuyuverin. ra ma yok ardık. öldü hepsi. biz cağa ayak uyuduruyoz."

    derdi.

    (bkz: tarihten sümerbank değil kemal unakıtan silinsin)
  • türkiye piramitleri olurdu.
  • hayret yazılmamış.

    (bkz: piramit avm)

    üstelik en üstteki taş saatte 360 derece hızla dönüyor.

    edit: gelen ısrarlı sorular üzerine, evet derece hız birimi değildir -doğrusal harekette- ki buradaki doğrusal değil dairesel hareket. dairesel hareketin genel kullanım birimi rad/s dir. anlaşılır olması açısından derece/h yazdım.
    “saatte 360 derece hızla” ifadesi “bir saatte 360 derecelik tam dönüşünü tamamlıyor” anlamı taşır.

    (bkz: açısal hız)
  • pek de hayal etmeye gerek kalmayan maddeler silsilesi.

    kimi osmanlı zamanından örnek vermiş, kimi alternatifler türetmiş. tarih eğitimi maç skoru ezberler gibi savaş sonuçları üzerine olunca bu kadar olur zaten. aslında o vaktiyle ezberlediğiniz fakat şimdi unuttuğunuz sefer / savaşlardan biri yavuz sultan selim'in mercidabık ve ridaniye savaşlarını kapsayan mısır seferiydi. tarih 1516-1517.

    öncesinde kavalalı mehmet ali paşa (tosun paşa'nın babası olan - aa tosun paşa diye biri var mıydı gerçekten??) ile kıvılcımlanan "bölücülük"(!) faaliyetleri ve akabinde 1882'de başlayıp 1922'ye kadar süren ingiliz işgaline kadar mısır gayet de bir osmanlı vilayeti olduğundan piramitler de zamanın türkiye'sinde yer almaktaydı.

    ne mi oldu? tabii ki kimse koskoca piramitlerin farkına varmadı. osmanlı o topraklarda aşağı yukarı 350-400 sene hüküm sürmüş olmasına rağmen piramitler ilk olarak anca 1842'de bir alman tarafından keşfedildi, akabinde süregelen kazı çalışmalarını ingilizler devam ettirdi.

    oha koskoca piramitleri mi farketmemişler, nasıl ilgilenmemişler yaane, olabilir mi bööle bi şii yaane, oha yaane diyenler için hani o unkapanı'nda bulunan su kemerinin bizi ilgilendiren tek tarafının trafiği daraltması olduğu veya bin küsür yıllık şehir surlarının dibinin gecekondu mahallesi olduğu, insanların kaçak kat çıkmak için tarihi surları yıktığı gibi örnekler hazırladım.
  • türkiye'de olsa bile türkiye'nin olmazdı, çoktan peşkeş çekilmişti.
  • firavunlardan ne eksiğim var deyip kendine 10 keops büyüklüğünde bir piramit yaptırırdı.
  • + olm bi' yer buldum acayip sote. kızla filan gidilir.
    - nerde?
    + bizim evin orda boş bi' arazi var orda.
    - mekanın ismi ne?
    + bilmiyorum. üçgen gibi böyle. karanlık, sessiz sedasız bi' yer. gelen giden de olmaz.
    - oo iyiymiş bak o!

    ...
hesabın var mı? giriş yap