65 entry daha
  • pek de hayal etmeye gerek kalmayan maddeler silsilesi.

    kimi osmanlı zamanından örnek vermiş, kimi alternatifler türetmiş. tarih eğitimi maç skoru ezberler gibi savaş sonuçları üzerine olunca bu kadar olur zaten. aslında o vaktiyle ezberlediğiniz fakat şimdi unuttuğunuz sefer / savaşlardan biri yavuz sultan selim'in mercidabık ve ridaniye savaşlarını kapsayan mısır seferiydi. tarih 1516-1517.

    öncesinde kavalalı mehmet ali paşa (tosun paşa'nın babası olan - aa tosun paşa diye biri var mıydı gerçekten??) ile kıvılcımlanan "bölücülük"(!) faaliyetleri ve akabinde 1882'de başlayıp 1922'ye kadar süren ingiliz işgaline kadar mısır gayet de bir osmanlı vilayeti olduğundan piramitler de zamanın türkiye'sinde yer almaktaydı.

    ne mi oldu? tabii ki kimse koskoca piramitlerin farkına varmadı. osmanlı o topraklarda aşağı yukarı 350-400 sene hüküm sürmüş olmasına rağmen piramitler ilk olarak anca 1842'de bir alman tarafından keşfedildi, akabinde süregelen kazı çalışmalarını ingilizler devam ettirdi.

    oha koskoca piramitleri mi farketmemişler, nasıl ilgilenmemişler yaane, olabilir mi bööle bi şii yaane, oha yaane diyenler için hani o unkapanı'nda bulunan su kemerinin bizi ilgilendiren tek tarafının trafiği daraltması olduğu veya bin küsür yıllık şehir surlarının dibinin gecekondu mahallesi olduğu, insanların kaçak kat çıkmak için tarihi surları yıktığı gibi örnekler hazırladım.
685 entry daha
hesabın var mı? giriş yap