• haber kaynağında, haberin devamında 31 mart seçimlerinin ve dersim'in kürdistan için önemini vurgulamakta. kürdistan diyen ağızlarını...

    --- alıntı ---

    " bu yaklaşım 31 mart seçimlerinin türkiye ve kürdistan’daki anlamını, dersim’in bu genel mücadeledeki yerini görmeden gösterilmiştir. "

    --- alıntı ---
  • en iyi cevabı dersimliler verecektir şüphesiz. maçoğlu başkan yürüyedur.
  • kürtçülük peşinden yürüyen türkiye soluna selam yollamıştır.

    pkk, her yeri sanıyor ki kandil. sürekli tehdit dili ile iş. hıyar ağası madem gücüne, güç birliğine güveniyorsun neden çekilmesini istiyorsun. dersim halkı kendi seçimini yapabilecek yeterlilikte değil mi gözünüzde? abin dızo bremin haaamına.
  • böylesine iğrenç çapulcuların her türlü bölücü eylemlerini 'devrim' gibi asil bir kavram üzerinden kamufle etmelerini tiksintiyle karşılıyorum.

    devrimci olmak; cesaretle zekanın birleşimiyle vücut bulan ve her türlü haksızlığa baş kaldıran soylu bir amaca tutunmaktır. devrim öylesine yüce bir gayedir ki sefillerin ağzında oldukça iğreti durur. bırakın artık şu ayakları; çünkü siz çok kirlisiniz.
  • umarım bu vesileyle türkiye solu'nun desteğini sonsuza dek kaybederler
  • tunceli bir yol ayrımında...

    maçoğlu bu ülkede en sağcı adamın bile takdir ettiği, saygı duyduğu belediye başkanı profili çizdi. süzme akp'li evlerde bile adından söz ettirebildi, bir kaçının -keşke bizimkiler de böyle olsa dediğine şahidim.

    şimdi tunceli ya bu adamı ya da hdp adayını seçecek.
    hdp = pkk gerçeğini zaten artık sorgulamaya zerrece gerek yok. kısacası tunceli pkk ile maçoğlu arasında bir seçim yapacak.
    tunceli'de maçoğlunun kazanması tunceli denince akla gelen terör imajını kırmak için bir başlangıç olabilir.
    aynı zamanda maçoğlu kazanırsa tunceli'de pkk saldırılarının artacağını düşünüyorum. ama çözülmeyecek bir sorun değil. ypg ile ikmal koridoru kapalı olduğu için rahatlıkla başları ezilebilir.

    maçoğlu iyi bir adam, iyi bir yönetici, benim gibi kapitalistlere dahi kendini savundurabilecek kumaşa sahip. bunun üstüne daha denecek bir şey yok zannedersem. umarım tunceli'yi alır.

    dipnot: bu adam iyi değil, kötünün iyisi...
  • geçen günlerde (bkz: halk ekranı) tunceliye giderek halka sorular sordu ve ana konuları maçoğluydu .sanki onlarda bu adaydan heyecanlı ve halkın gündemi kominist başkan konuşuluyormuş havasını alacaklarını tahmin ettiler ve inanılmaz cevaplar var o videoda.
    tunceli merkezde herkes kominist başkanın medyanın adamı olmakla itham etti ve yaptıklarını reklamla falan suçladı,10 kişiye sordularsa bir kişi falan ona belki veririm dedi.
    ve zaten videonun altında röportajı yapan kişinin şok olduk ifadesi ile yayınladığı bir yazı var. tunceli merkezde maçoğlunun bir ağırlığı olmadığını gözlemledik gibi bir içeriğe sahip uzun bir yazı.
    bu arkadaşlar kim bilemiyorum ama türkiye'nin çoğu iline gidip dışardan bir gözle oranın adaylarını sorup kameraya çekip youtube'da yayınlıyorlar ,bilemiyorum finansörleri kim ama sürekli izliyorum.
  • dersimli kemal’den bu konuyla ilgili kısa bir açıklama geldi: böyle bir sey olabilir mi?
  • bu ülkede yıllardır yapılan iyi şeyler hep cezalandırılır. hangi fikirde olduğunuzun önemi yok . umarım fatih maçoğlu gibi insanların sayısı artar belki o zaman birşeyler değişir
  • bi taraftan islamcılar, bir taraftan sosyalistler bir taraftan komunistler. herkes birbirini koparıyor. neler oluyo lan öyle!
hesabın var mı? giriş yap