• ilk gorunce hakkaten zaytung haberi zannettim, sap birçok büyük firmanın kullandığı bir üründür.
  • bakın çok enteresan. sabah gazetesinin sahibi olan çalık holding'te de aynı yazılım kullanılmaktaymış.

    link

    edit: fuzzy logic uyardı sağolsun. çalık grubu sabah gazetesini aralık 2013'te hepimizin bildiği şekilde elden çıkarmıştı.
  • bizim arkamızda her dediğimize inanan mal sürüsü var, korkun lan bizden demeye getirmişler. havuz medyası hem okuyucusu ile hemde cemaat ile taşak geçiyor. her ikisi de windows falan kullanıyordu dememişler ona da şükür.

    şu fıkraya benziyor, kıssadan hisse;

    bir gün hz. ali'nin taraftarlarının yoğun olduğu küfe'den, bir arap, devesiyle şam'a gelmiş. şam sokaklarında dolaşırken biri ona yanaşmış:
    - ver o dişi deveyi bana! demiş. tartışma büyümüş, küfe'den gelen adam, "bu deve benimdir, üstelik dişi değil, erkektir" diye itiraz etmişse de anlaşamamışlar. konu muaviye'ye yansımış.
    halk meydanda toplanmış... muaviye, küfe'den gelenle şam'da deveye sahip çıkan yerliyi dinledikten sonra, kararını açıklamış:
    - bu dişi deve şamlınındır!
    sonra toplananlara dönmüş ve sormuş:
    - ey cemaat, bu dişi deve kimindir?
    cemaat hep birlikte bağırmış:
    - şamlınındır!
    küfeli şaşkın bir vaziyette devesinin ardından bakakalırken, muaviye onu yanına çağırmış:
    - ey küfeli, dinle! sen de ben de biliyoruz ki, bu deve senindir ve dişi değil, erkektir. ama sen küfe'ye dönünce gördüklerini ali'ye anlat ve de ki: "ey ali, muaviye'nin, dişi deveyi erkekten ayırt edemeyen, o ne derse evet diyen 10 bin adamı var! ayağını denk al!"
    edit:imla
  • gözünün üzerinde kaşın varın şirketlere uyarlanmış hali sanırım. kullanmayan şirketi dövüyoruz aslında.

    (bkz: sap)
    (bkz: systemanalyse und programmentwicklung)
  • nasıl bir kitleye hitap edildiğini göstermesi bakımdan oldukça anlamlıdır.
    toplumun aynasıdır.
  • demek ki saplar heryerdeler.
  • memleketi saran sıkıcı havayı daha da sıkıcı hale getirmiştir. bugün dünyaca ünlü bir yazılım paketi bu heriflerin dilinde terörist yazılımı haline gelebiliyor.

    acaba diye düşünüyorum, haberi yapanlar gerçekten de sap nedir bilmiyorlar mı? yoksa bizim bilmeyen ve öğrenmek de istemeyen yandaş akp destekçilerini mi unutuyorlar kasti olarak. çünkü bir çoğunun seviyesi sap nedir anlamaya bile yetmez. yani bu programdan suç delili çıkarmak saçmalamanın dik alasıdır.

    aklıma işin şu tarafı da gelmedi değil, haberi yapan kurulu?ta çalışanların çalışma saatleri vesaireleri en azından sap'den geçiyordur. yani sap'i bilmeyen adam orada yoktur diye düşünüyorum. aklıma eskiler geldi, ben küçükken büyük gazeteler anasayfadan verdikleri herhangi bir yalan yanlış haberde aynı sayfadan tekzip yayınlamaya mahkum edilirdi. şimdikiler ne kadar yüzsüz olmuş. tabii bir de aynı cezayı verecek dirayetli mahkeme nerde?
  • şimdi sıkı durun, sap alman yazılımıdır. buraya dikkat, almanya'nın ise alman istihbaratı ile kanıtlanmış çok ciddi ilişkileri vardır.
hesabın var mı? giriş yap