• (bkz: who the fuck is this guy)

    edit: başlık başa.
  • hukuka uygun muameledir.

    polis küfretmiyor, direnci kırmanın üzerinde şiddet uygulamıyor, görüntü alınmasını engellemiyor. polisin yaptığı hareketlerde bir hata yok.

    zaten 40 yaşlarına yakın iki tane polis görülüyor videoda, eski tarz polislerden adamlar. yeni ak-it polislerinden değiller.
  • tabi üc bes kurus para kazanip bir de sözüm ona kokusmus tüketim toplumunda, ünlü titeli da alinca cevirmeden kacilabilir, alkol kontrolüne karsi diretilebilir.
  • alkolmetreye üflemeyi reddeden birisine yapılan gereksiz muamele. yeni kanuna göre reddeden birisine para cezası yazıp geçiyor polis. kanundan haberleri yok herhalde.

    edit: alkolmetre ile ilgili uygulama: adli tıp veya hastanelerde polis nezaretinde kan verilmek şeklinde uygulanmaktaymış. öyle ceza kesip göndermek yokmuş.

    yine de polislerin her olaya cinayete suçüstü yapıyor refleksiyle yaklaşması kabul edilebilir gibi değil. tak kelepçeyi götür. rica, minnet, orasından burasından çekiştirmek nedir allasen.
  • başıma bir şey gelmeyecekse polisin alkollü araç sürerek kendisinin ve başkalarının can sağlığını hiçe sayan bir bireye engel olma çabasından gayri bir şey göremediğim saçmalık..
  • benim gordugum kadariyla vatandas polis cevirmesinden kacmis, yakalandigi zaman polise direnmis, israrla uyarilmasina ragmen polisle isbirligi yapmayi reddetmis... vs.

    abd'den ornek vereyim; polis cevirmesinden kacarsaniz sizi takip ederler. durdunuz durdunuz, durmazsaniz arabaniza carparak dahi olsa sizi durdururlar. durdurduklari yerde sorgusuz sualsiz tutuklarlar. tutuklamaya direnirseniz direndiginize mutlak suretle pisman ederler. nihayetinde hapse atilirsiniz. bir yargic dosyaniza bakana kadar hapiste kalirsiniz. yargic dosyaniza bakar, isterse kefalet belirler. kefaletiniz varsa oder cikarsiniz mahkeme gununuze kadar. kefaletiniz yoksa ya da odeyemezseniz hapiste kalirsiniz bu surecte. yargicin karsisina ciktiginizda speeding, reckless driving, resisting arrest, failure to comply, evading law enforcement... gibi uzun bir suclama listesiyle yargilanirsiniz. resisting arrest soz konusuysa zaten hapiste yatacaksiniz, burasi kesin.

    buna dayanarak, bahsi gecen video polisin kotu muamelesini degil, adalet sisteminin icinde bulundugu aczi gosteren bir video.

    manyak misiniz ulan?
  • hiç mi için acımadı şerefsüz dedim izlerken.
  • alkolmetreyi üflemenin cezası para + 2 yıl ehliyete el koymaktır. yazarsın cezanı, adamın ehliyetini de alırsın, çekici çağırıp arabayı da alırsın sonra evine yollarsın bu oyuncu bozuğunu. ama öncesini bilmiyoruz tüm bunlara rağmen mi olay çıkarıyor veya çıkarmıyor. polis ve uygulamalarını ölesiye eleştiren bir insanım ama böyle bir asayiş olayı için hemen "kötü polis muamelesi" diye atlamamak lazım, sonuçta öyle fiziksel bir bokta yok. batı ülkesinde olsa ki orada bu tip hareketleri toplumun en cahil kısmından başka kimse yapmaz adamın ağzına sıçarlar.
  • normal bir muameledir. gürbey bey de "ayıp ayıp"tan öte laf etmiyor. ne ayıp amk herkes giriyor alkol testine. üfle geç eğer temizsen.

    tövbe bana polisi savundurtacaksınız. alın elimden şu başlığı.
  • polisin sürücünün alkol alıp almadığını kontrol ederken yaptığı hareketler bütünü. benim diyeceğim başka bir şey yalnız. gelip şu başlığın altına amerika'dan örnekler veriyorsunuz ya kendimi duvardan duvara vurasım geliyor. kıta farklı insan profili farklı. suçlu profilleri farklı.
    o zaman ben de sizlere bu olay yunanistan'da olsaydı ne olurdu anlatayım. bir kere çok absürd bir şey olmadan bu genç çocuk polis çevirmesine girmezdi. ülkede akşam dışarı çıkıp da alkol almayan yok. %90'ı da evine arabasıyla dönüyor. hem bak bu ülke komşu ülke. hem de bize çok benziyorlar. alkollü araba kullanmak doğru mu? değil. ama ne olursunuz böyle olayları değerlendirirken uçakla bile uzaklığı onlarca saat olan bir yerin kurallarını burada gelip örnek vermeyin.

    aztekler insan kesiyormuş biliyor musunuz? siz yine iyisiniz.
hesabın var mı? giriş yap