• bu sene bir de güzellik yarışmasının düzenlendiği italya'nın en iyi teknik üniversitelerinden biri.
    (bkz: http://www.polito.it/)
    güzellik yarışması için;
    (bkz: http://www.bestorino.com/miss/)
    bir diğer teknik üniversite güzellik yarışması için ki daha kaliteli ve de güzeldir, gelenekseldir,estonya'dadır,vs....
    (bkz: http://www.best.ee/miss)
  • italya da bulunan 3 teknik üniversiteden birçok açıdan en iyisi. özellikle mimarlık fakültesi birçok ünlü mimar yetiştirmiştir.
  • halihazirda master yaptigim, mezuniyete gecilmeyi bekleyen son bir ders ve yazilmayi bekleyen bir tez uzakliginda oldugum universite. muhendislik ve mimarlik bolumleri mevcuttur ve bu sene italyanin en iyi teknik universitesi secilmistir.
  • master yapmak için yanıp tutustuğum üniversitedir. erasmusla bir dönem geçirdim ve sistemine, hocalarına, çalışanlarına hayran kaldığım üniversite. kesinlkle türkiyede görmüş olduğum şeyin eğitim olmadığını dibine kadar hissettrmiştir.
  • mimarlık ve master bölümleri hakkında bilgisi olan, deneyimlerini paylaşabilecek arkadaşlardan bilgi almak isterim. politecnico di milano hakkında epey bilgi var ama politecnico di torino için de bir şeyler yazabilecek birileri varsa sevinirim.
  • burada yüksek lisans yapmış, yapıyor veya yapmaya niyetli olup da şartı şurtu nedir iyi bilen arkadaşlar mesaj kutumu yeşillendirirse mutlu olurum efendim.
  • italya'nin en iyi teknik universitelerinden birisidir. lisans ve yuksek lisans bolumleri mimarlik ve muhendislik uzerinedir. muhendislik adina konusmam gerekirse sistem 3+2'dir. lisans icin ulasilmasi gereken hedef 180 cfu, yuksek lisans icin 120 cfu'dur. tum muhendislik bolumlerinin ilk senesi aynidir (calculus 1 (10 cfu), kimya (8 cfu), geometri (10 cfu), fizik 1 (10 cfu), informatik (8 cfu), secmeli ders (6 cfu), ingilizce (3 cfu) (ielts 5.0). ilk sene minimum 28 cfu (bunun icerisinde calculus 1 sart) almaniz gerekiyor. yoksa ikinci senenin derslerini alamazsiniz. her sene maksimum 80 cfu'luk ders yukleyebilirsiniz. son yapilan duzenlemelerle bolumleri bitirmeniz gereken zaman dilimi: lisans icin 6, yuksek lisans icin 4 senedir.

    lisans bolumleri icin:
    https://didattica.polito.it/…1&p_elenco=t&p_lang=it
    yuksek lisans bolumleri icin:
    https://didattica.polito.it/…z&p_elenco=t&p_lang=it
  • öncelikle @ciaoglobal danışmanlık şirketine çok teşekkürlerimi sunmak istiyorum.onlar olmasaydı bu işi bu kadar ucuza ve hızlı bir şekilde halledemezdim . tık

    bugün itibariyle ingilizce mühendislik sınavına girdiğim üniversite.batırdım desem yeridir daha kötüsü olamazdı. 29,17/100 (bakalım istediğim bölüme yerleşebilecekmiyim).bu puanlara ile mühendisliklere giriliyormuş ne kadar doğru ne kadar yanlış göreceğiz.

    güncelleme : ab ülkesi vatandaşı değilseniz 30 almanız durumunda üniversite sizi herhangi bir mühendislik bölümüne garanti yerleştiriyor.bundan dolayı ne olacak ya 1 puan daha alırım diye düşünerek tekrar sınava girdim ve puanımı 20.24 e düşürdüm.şimdi son bir kez daha sınava gireceğim artık ne kadar yükseltebilirsem kar kardır bakalım sınav sonucuna göre burayı editleyeceğim.

    son güncelleme : sınava girdim 34.52 aldım 30 barajını geçtim bakalım hangi mühendislik bölümüne yerleşeceğim.bu arada eğer okul hakkında sorusu olan varsa özelden mesaj atabilir bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.tabi bana derslerden soru sormayın 3 seferde anca 30 barajını geçebildim :)

    en son güncelleme : arkadaşlar yıllar sonra gözüme çarpınca bir güncelleyeyim dedim, makine mühendisliğine devam ediyorum şu anda 3 yıllık bölümde dördüncü yılım bir dersim kaldı geriye, hadi bakalım hayırlısı... genel durumla alakalı yorumumu da soruyorsanız, yoruldum, baydım... gerek var mıydı bilmiyorum :/
  • üst edit: bu süreçte edutaly'dan danışmanlık alarak yüksek lisans başvuru sürecimi da tamamladım ve restorasyon yüksek lisansına kabul aldım polito'da. konaklama, burs ve başvuru hepsi birlikte bir paket önerdiler ve evime kadar buldular. edutaly.com'dan ulaşılabilir.

    kabul alıp engineering-management bölümüne başladığım teknik italyan üniversitesi. dünya üniversiteleri sıralamasında hemen hemen bütün mühendislikleri ilk 30'da yer alan oldukça köklü bir okul. okula girmek için til-i dedikleri bir sınava girmeniz gerekiyor (elbette mühendislikler için bu şekilde, mimarlık ve dizayn okumak isteyenler için farklı sınavlar söz konusu). eğer ab üyesi olmayan bir ülkeden geliyorsanız bu sınavdan 30 almanız halinde kesin olarak bir bölüme yerleştiriliyorsunuz. 60 almanız halinde ilk tercihinize yerleştiriliyorsunuz. şahsen ben 29 alarak kabulümü biraz geciktirmiş olsam da okula girmeyi başardım :). dünyada bu okulun fiyat-performans kalitesinde bir okul bulmak neredeyse imkansız. edisu denilen vakıfları aracılığıyla hemen hemen kesin olarak burs alabilirsiniz. bu burslar 1800-5500€ arası değişiyor yıllık bazda. bu da birçok ihtiyacınızı karşılamaya yetiyor. okulun içinde mensa isminde edisu'ya ait bir yemekhane mevcut ve fiyatları burs alanlar için 1,80€'ya kadar düşebiliyor(ki bunu türkiye'deki üniversite yemekhaneleri gibi düşünmeyin, oldukça kaliteli). torino şehir olarak da italya'nın sosyokültürel ve ekonomik olarak en gelişmiş şehri ve buna binaen hayat oldukça kaliteli geçiyor. okulun en büyğk başarılarından biri ise buradan mezun olmanız halinde işsizlik denilen bir şeyle asla tanışamayacak olmanız. iş bulabilme oranı güncel olarak %98,6. yardıma ihtiyacı olan arkadaşlar mesaj kutumu yeşillendirebilir.

    alt edit: bu sene mimarlığa geçtim, mimarlık çok daha keyif aldığım inanılmaz bir bölüm. ticari amaçlarımı göz önünde bulundurarak endüstri mühendisliği seçmiştim ama zevklerimin bunun önünde bulunması gerektiğine karar verdim. mimarlıkta şu an 32. konumda polito. hocalar ve derslerden çok memnunum. unesco dünya mirası olan bir sarayda mimarlık okumak inanılmaz bir his.!
  • bu yıl lisans eğitimine başladığım güzel üniversitem. kendileri tıl denilen sınavla kabul ediyorlar. sınavda 42 soru var (mat 18 ,fizik 12,paragraf 6,mantık 6). tıl sınavından 60 üzeri alırsanız ilk tercihinize kesin atanıyorsunuz (100 üzerinden). bazıları 30 ile filan da kabul var diyor doğrudur efenim kabul ediyorlar ama yaptığınız tercihlere göre değil, sizi italyanca bir bölüme atıp italyanca dil belgenizi istiyorlar aklınız da bulunsun. bu arada kendilerinin eğitiminden şu anlık gayet memnunum. üstelik kendileri qs subject ranking'e(engineering) göre dünyada 47. sırada.
    edit: türkiyede gidebileceğiniz en iyi(mühendislik olarak) üniversite qs'e göre odtü. o da mühendislikte 193. sırada. ardından da 218 ile istanbul teknik üniversitesi takip ediyor. boğaziçi'yi söylemezsek ayıp olur o da 308. sırada.
    edit2: kısacası eğer italyancanız yoksa 60 alıp dünyanın en iyi (mühendislik bakımından) üniversitelerinin birinde okumuş olacaksınız.
    edit3: burs olayı ise edisu ve dsu olarak ayrılıyor. zaten devlet üniversitesi olduğu için okul parası 2650 euro. tam da burada dsu devreye giriyor dsu'ya başvurup bu bedelden muaf olabilirsiniz. bu da maddi duruma göre çıkıyor ki öyle çok üst düzey bir maddi geliriniz yoksa çıkar diye tahmin ediyorum( total geliriniz euro'ya çevrildiği için). edisu ise 5000 euro'luk okuma bursu olarak düşenebilirsiniz. bunun 2800 euro'su accomadation 2200 ise scholarship olarak geçiyor. italya'da oratalama bir aylık harcayacağınız para 600-800 euro arası(kira dahil).üstelik aldığınız d tipi vize sayesinde haftalık 25 saat çalışma hakkınız var. okulu kazandıktan sonra ise benim tavsiyem bir eğitim danışmanlığı ile çalışmanız, yoksa gerçekten çok zor evrak tamamlamak. eğitim danışmanlığı için aklınızda soru işaretleri varsa yeşillendirebilirsiniz. çünkü ben de bir eğitim danışmanlığıyla çalıştım ve gayet memnun kaldım. buraya ismini yazmak istemiyorum biraz reklama giriyor çünkü. dediğim gibi merak ederseniz yeşillendirin iyi yanlarıyla kötü yanlarını seve seve anlatırım.
    edit4: dil olayı ise; eğer ingilizce ise programınız ielts 5.5 (sanırım 4 bölümden de 5.5 ve üstü istiyor yani ortalama değil.). italyanca da ise plıda b1 istiyor. üstelik eğer ingilizce bölümdeyseniz sizden sadece ingilizce dil belgesi istiyor ama mezun olurken italyanca a2 belgesi vermek zorundasınız. italyanca bölümdeyseniz plıda b1 üstüne ielts 5.0 da vermek zorundasınız okula kayıt olmak için.
    edit5: liseniz önemli. çünkü konsolosluk dıchıarazıone di valore denilen belgeyi almak zorundasınız. bu belgeyi lise diploma denkliği olarak düşünebilirsiniz. bunun için ortalamanız en az 70 ve üzeri olması şart. (ben fen lisesi mezunuyum bu yüzden sıkıntı çıkmadı ama sanırım düşük puanlı liselerden mezun olanlara denklik vermiyorlar diye duydum. ne kadar doğru bilemem bi konsolosluğa mail atıp öğrenin.)
hesabın var mı? giriş yap