• bu halklardaki her bir bireyin birden çok daha fazla isimli olma durumudur. mesela;
    bizim jose mourinho diye bağrımıza bastığımız adamın orjinal adı şudur:
    ·jose mario santos mourinho felix.

    brezilyalılar, arjantinliler, uruguaylılarda da aynı mesele mevzu bahis. nedenini bilen varsa beri gelsin...
    yannış anlaşılmaya karşı edit: portekizden kasıt portekizlilerdir. bu güruha ispanyollar da dahildir. örn: raul(bildiğimiz real madridin esk 7 numarasının orjinal adı raul gonzalez blanco'dur.)(hakeza luis figo'nun da bir araba adı var ama hatırlayamadım şimdi)
  • yamulmuyorsam eğer brezilyalılarda annenin soyadı da işin içine giriyor uzunluk biraz da bundan kaynaklanıyordur. allahtan adamlarda öss yok, ismini kodlayana kadar sınavın yarısı biter zaten...
  • tarihte araplarla çok etkileşimde bulunmalarından kaynaklanıyor olabilir.
  • doğrudur. hem annenin hem babanın soyadı girer işin içine ve çocuklara illaki iki isim hatta üç isim verilir. dolayısıyla adını maria olarak bildiginiz bir kızın tam adının 4-5 kelimeden oluştuğunu öğrendiğinizde dumur olursunuz. bir de bu isimler de - da - gibi bağlaçlarla da bağlanırlar.
  • iki soyadı ve genellikle iki isim kullanılmasından kaynaklanıyor. ilk soyadı babanın ilk soyadı, ikinci soyadı annenin ilk soyadıdır. isimlerde ise iki isim kullanılıyorsa eğer ilk isim dini veya milli referans amaçlı kullanılır genellikle; juan, jose, maria gibi.
  • ispanyollarda da geçerlidir.

    bir örnek: pablo diego josé francisco de paula juan nepomuceno maría de los remedios cipriano de la santísima trinidad ruiz y picasso (kısaca pablo picasso)
  • yanlış yerden bakma sorunudur, belki onlarınki uzun değil, seninki kısa?
  • durumun tek nedeni iki soyad kullanmak gibi görünse de tamamen öyle değil. evet, iki soyad kullanmaları nedenlerden biri fakat asıl sorun şu ki; latinlerin 12 tane "aziz" dedikleri kutsal katolik din adamları var. oscar, carlos, jose, juan, miguel, andres, diego, marco gibi... (kadınlar için 'maría'dır bu genel olarak)
    ve yeni doğan bir bebek -eğer yeterince dindar bir aileye sahipse- ilk önce doğduğu aya ait olan "aziz"in ismini almak zorunda. ancak bundan sonra anne ve baba diledikleri ismi verebiliyor çocuğa. bu da bitmek tükenmek bilmeyen bir kaosu çıkartıyor ortaya. azizlerin ismi, annenin verdiği isim, babanın verdiği isim, annenin soy ismi, babanın soy ismi derken çocuk türkiye'de yaşasa sınavlara bile giremeyecek hale geliyor.
    ve neticede latinler isimlerini ne kadar kısaltırlarsa kısaltsınlar en sona en az iki isim kalıyor.

    bu arada uzun isimli latin deyince iki kişi gelir aklıma. biri rosalinda'nın sevgilisi fernando jose altamirano del castillo, diğeri de kısaca simon bolivar diye bildiğimiz simon jose antonio de la santisima trinidad bolivar y palacios.
hesabın var mı? giriş yap