• sıradan bir pentium4 makina'da yapilmiş live testlerde günde ortalama 100.000 mesaji babalar gibi ortalama .70 load averagela göğüslemiş canavar mta. aynı konfigürasyon dual xeon ve scsi konfigürasyonlu yeni sunucuda .10 load average'a sebep olmaktadır. makina çalıştığının farkında değildir.

    100.000 mesajın yaklaşık 50.000'i spam ve virus olarak bloklanmaktadır. yani 100.000 mesajın tümü hem virüs (clamav) hem de spam (spamassassin) taramasından geçmektedir.

    konfigurasyon özeti:
    - os: fedora core 3
    - mta: postfix + mysql + mailscanner + clamav + spamassassin
    - server: intel sr1400, dual xeon 2.8, seagate 10k rpm scsi
  • multithreading çalışması nedeniyle işlemci sayısı arttıkca qmail'e fark atmaya başlayan mta. tek işlemci üzerinde ise gözle görülür bir fark oluşturmamaktadır.

    lakin onca yıl boyunca qmail ile savaştıktan sonra postfix ile tanışıp vay anasını be dedirtmiştir zat-ı muhterem
  • emin değilim ama suse'de default gelen ve redhat'in de sıradaki versiyonunda sendmailin yerine default geleceğini bi yerlerde okuduğum mta..
  • adam gibi konfigüre edilemeyince suç atılan mta.
    yıllarca qmail kullandıktan sonra ilaç gibi gelmiş mta.
    günlük 250000-300000 arasında maili işlerken makinanın ağzına sıçmayan (max load average 0.8) sosyal demokrat mta.
    ayrıca g.tümü güvenle teslim edebileceğim mta.
    yıllar önce kurduğumuz (bkz: #7627421) makinaya hiç bakım yapmama eşekliğini göstermemize rağmen hala aynı yükle çatır çatır çalışıp banamısın dememiş oturaklı mta.
  • ayarmator yazilim.

    can@proplyd:~$ (sleep 2; cat testm) | nc xx smtp
    220 xx esmtp postfix
    250 2.1.0 ok
    554 5.7.1 <canburak@xxx>: relay access denied
    554 5.5.1 error: no valid recipients
    221 2.7.0 error: i can break rules, too. goodbye.
  • yaklaşık 4 yıl önce bir yere kurmuştum ben bunu kankalarıyla beraber *. pentium d işlemcili, 2 gb ramli normal sata diskli bir hp serverda günde 10-15 bin maili arada bir ıkınmasına karşın transport ediyor o günden beri. uptime'ı %92. 8 gb ram ekleyince o ıkınmaları da geçmiş taş gibi çalışıyor ve bu firma serverı alırken verdiği 1500 tl haricinde 4 yıldır mail için tek kuruş para ödememiş oldu.
  • debian 6 altında adım adım kurulumunu anlatan faideli bir döküman niçin bkz. http://workaround.org/ispmail/squeeze

    derdi quickie olan, etliye sütlüye bulaşmadan a dan z ye bir mail sistemi isteyenler ise bu taraftan http://www.iredmail.org/ & http://www.zimbra.com/
  • kendi serverınız varsa mailleriniz için şahane bir spam önleyicidir.

    kaynak
  • gpl lisansli olan ve linux uzerinde de en cok kullanilan mtalardan birisi. hizli, guvenli kolay yonetilebilir, virtual, muti domain, virus + spam filter gibi cozum ihtiyaclarina kolaylikla adapte edilebilen basarili yazilim. sendmail kullananlarin kolaylikla alisacagi sekilde dagilmistir konfigurasyon dosyalari. sendmail compitable denilebilir*.

    postfix + sasl + spamassassin + clamav + amavis + ssl + horde + mysql + mailman super compact bir mail sunucu cozumdur, ortaya cikan sey de son derece guvenli, hizli ve her ise gelebilen bir mail sunucusudur. bunlari gentoo ustune cakmak farzdir. tadindan yenmemesi durumu bu noktada kendini hissettirmeye baslar.

    qmail ile hakli olarak kiyaslanmaktadir fakat freebsd kullanmayan sistem yoneticileri icin ciddiyetle tavsiye olunur. kullanin ulan.
  • ciddi bir yük karşısında "nerdeyim ben" seviyesinde domalan, bıktırmış olsada qmail'in elini eteğini öptürüp allah djb yi korusun dedirtmiş mta.
hesabın var mı? giriş yap