• ayrıca depresyon sebebidir. o yüzden gitmiyoruz.
  • yaşam koçlarından, sahte psikologlardan, hacılardan, hocalardan gerçek psikologlara sıra gelmediği için para kazanamıyorlar. o yüzden ücretler bu kadar yüksek. çünkü kimse psikoloğa gitmiyor, adamların düzenli müşteriye ihtiyacı var, ofis açmaları gerekiyor ofisin kirası, ev masrafları vs. derken psikologlar da kepenk kapatıyor. bir kısır döngü içerisindeler

    edit: ayrıca mezun olunca bir sürü terapi sertifikası almaları lazım o sertifikalar için ayriyeten para verip eğitim alıyorsun, misal emdr terapi sertifikası 5 bin tl + kdv, varoluşçu terapi sertifikası 3500 tl + kdv.

    yani kolay değil psikolog olmak, genellikle zenginler icra ediyor bu mesleği, fakirler kepenk kapatıyor, başka işlerde çalışmak zorunda kalıyorlar.

    varoluşçu terapi
    hipnoterapi
    oyun terapsi
    aile terapisi
    bilişsel davranışçı terapi
  • psikoterapist olmak için psikologların harcadıkları paralar yüzünden.

    klinik psikoloji yüksek lisansı devlet üniversitelerinde çok az ve kontenjanları çok kısıtlı. vakıftakiler ayı gibi pahalı. üstüne terapi ekolü eğitimleri, test eğitimleri, süpervizyon, psikoloğun kendi analizi. işin ehli olmak için hepsi mecbur ve hepsi çok pahalı. gerçekten işinde iyi olmaya çalışan bir psikologa ödediğin seans ücretinin yarısı ve hatta mesleğe yeni başlayanlarda neredeyse tamamı eğitimlere gidiyor. iş ticarete dökülmüş, meslek yasası yok, tpd'nin bir boka merhem olduğu yok. yani bize gelişi bu ablacım, aşağısı kurtarmıyo maalesef.

    edit: devlet, devlet hastanelerinde daha fazla psikolog istihdam edebilir. sigorta kapsamında ücretsiz olamayabiliyorsa da özelde ödenen ücretlere göre daha düşük, sembolik ücretlere hizmet verdirebilir. ama yok. son sağlık bakanlığı atamasında 10bin filan hemşire 100 psikolog ataması oldu. iki yılda, tüm bakanlıklar dahil devlete atanan psikolog sayısı 2000 değil ama kyk yurtlarına tek seferde 1000'e yakın manevi rehber atandı. mevcut yönetimin psikoloji alanına bakışı ortada. bi bok değişeceğine dair zerre umudum yok.
  • pahalı olduğu konusunda hak veriyorum, türk halkının psikolojisi gerçekten dağılmış durumda. ancak memlekette sadece insan hayatı ucuz olduğu için psikolog ücretlerine gelene kadar başka bir sürü mal ve hizmetin daha ulaşılabilir olması gerek bence.

    ek: ne kadar olduğunu yazmamışım, hemen örnek vereyim. ben en son geçen ocak ayında eskişehir'de kızılcıklı mahmut pehlivan caddesinde bir psikoloğa ücret sormuştum. saati 300 lira demişti. 80-100 liraya kaliteli bir hizmet olsa da 2 haftada 1 gitsek.
  • psikolog ücretlerinin yazılmadığı başlık.
  • oğlum yazın da görelim ne kadarmış. çok fazla diyip miktar belirtmiyorsunuz iyice kitliyosunuz adamı.
    merak konusu ücretler.
  • pahalılık derken kastedilen tam olarak kaç para acaba? sözde nam salmış, bir nevi influencer olmuş tipler astronomik rakamlar telaffuz edebilir ama bunlar konu dışı.

    mesela ilkokul öğretmeninden hayat bilgisi dersi bile alsan 150-200 lira eder diye düşünüyorum.

    geçenlerde elektrikçiye yaklaşık 5 metrelik kablo çektirdim, dışardan sigortalara gelen ana hat, 1 saatini aldı ve 700 lira.

    manita yapma büyüsünün 1200 lira olduğunu okudum.

    referans nedir? bildiğim kadarıyla psikologlar 300-400 lira talep ediyor. kaç para olursa pahalı diyebiliriz?
  • ücretleri merak edenler için sembolik ücret 60-150 arası. normal seanslar psikologun tecrübesine, eğitimine ve pek tabii kendisini ve terapiyi pazarlama becerisine göre 150-800 (800'den yukarısını henüz duymadığım için yazdım, belki yukarısı da vardır.) arası değişiyor. ortalama 250-350.
  • 50 tl ye var mı psikolog?
  • 350 tl her ay gidiyoruz.
hesabın var mı? giriş yap