• josé ıgnacio valenzuela'nın yönettiği meksika yapımı suç-drama dizisi. güney amerika işlerini takip edenler için ilginç bir netflix seçeneği olabilir.

    --- spoiler ---

    netflix also release a teaser for “who killed sara?,” which will make its streaming debut on march 24. the series follows a man named alex guzmán who is released from prison and takes his revenge on the lazcano family after framing him for the murder of his sister sara to save their reputation. the series stars manolo cardona, carolina miranda, ginés garcía millán, claudia ramírez, eugenio siller, alejandro nones, ximena lamadrid, leo deluglio, andrés baida, ana sofía domínguez, polo morín, luis roberto guzmán and fátima molina. “who killed sara?” is directed by bernardo de la rosa and david ruiz, produced by juan uruchurtu for perro azul, and written by josé ıgnacio valenzuela.

    --- spoiler ---
  • aile olarak white lines dizisinde ki aileyi hatırlatmıştır. olay akışı olarakta white lines ile aynı gidiyor. yurtdışında takılan kız kardeş, criminal bir abi ve potansiyeli henüz ortaya çıkmamış bir anne.

    --- spoiler ---

    18 sene mapus yatmış adam içerden çıktığı anda takır takır bilgisayar kullanıyor. üstelik birde kumarhane kamerası hacklemiş. hassiktir diyorum. ulan sen içeri gidriğinde windows xp daha yeni çıkmıştı. millet hala 5110 telefonlarla geziyordu. ispanya'da mapus yatanlara bilgisayar kursu veriyorlarsa bir kaç sahne verseydiniz bari hapishane hayatından. haa bak adam içerde öğrenmiş her boku deseydik. vermişler eline bir tane havya aq.

    böyle zayıf kurgular beni çıldırtıyor arkadaşlar.

    --- spoiler ---
  • spoiler karışık yorum yapacağım.bana göre olmamış netflix dizisidir.bir kere en baştan ölüm sahnesi tamamen bir saçmalık.türk dizilerinde ki bakışma sahnesi gibi saçma bir uzatma ve zoraki ölüme götürmüşler.hadi izlemeye devam etmeye başladın,hapisten çıkan kişinin bir anda anonymous olması daha bir saçma.neden saçma çünkü dizinin başında ricky martin’in meşhur şarkısı çalıyordu ve o zaman çizelgesinde kız öldü,yani çocuk o yıldan itibaren hapiste ve tüm gelişimleri kaçırıyor,hapisten çıkıp tak bilişim uzmanı.hadi lan ordan swh.ispanyol hapishaneleri mahkumlara çok iyi eğitim veriyorsa bilemem.hadi bu kadar saçmalıklarla başlamasına rağmen devam ettim,lakin dizinin esas konusu 5-10 dakika işleniyorsa 30 dakika gereksiz konuşmalar.tam bir gelişme oluyor aha diyorum bu seferde çat seks swh.böyle olunca diziden kopuyorsun çünkü işlemesi gereken konu arka planda kalıyor.kısaca bana göre düşük kalitede bir netflix dizisi olmuş.
  • henüz ilk bölümdeyim, mantık hataları ile dolu bir dizi.

    kız bir anda düşmüyor, ipin inceldiğini görüyor bir süre,içgüdüsel olarak tuttuğun yerin üstünden tutarsın kendini kurtarmak için. bu sahnede ip birden kopmalıydı.

    sara'nın gebelik testinde tarihin 1984 yılı olduğunu görüyoruz. cep telefonu yok( ilk telefon 83 yılında yapılmış, muhtemel deneysel niteliktedir.) adam bu tarihte hapishaneye giriyor ve çıktığında tüm güvenlik ağlarını kırabilen bir hacker'a dönüşüyor. bari hapishaneden çıkınca birine para verip bu işi yaptırsaydı veya içerde böyle bir birimde görev yapmış olup işin erbabından bunu öğrenmiş olarak çıksaydı veya intikam planı dahilinde öğrenseydi. bu tür detayların bir altlığı olmayınca heves kaçırıyor. baştansavma olduğuna kanaat getirip bırakıyorsunuz.

    birde 18 yıl biraz fazla değil mi? kimse kardeşini öldürmek istemez, ya yanlış bağlamış veya bağlayamamıs olabilir, bu durum ihmal olmuyor mu? bilinçli yapılan bir durum değil ki bu, kaza.

    adamlar silahlı saldiri yapacak adres belli, çünkü alex 40 yıldır oturduğu evde intikam almaya çalışıyor.
  • 2021 yapımı netflix dizisi.

    dizi çok güzel bir açılış sekansıyla başlıyor. fonda ricky martin, gençler içki şişesi tokuşturarak tekneyle açılıyor. ilk sezonu baştan sona kadar izlerken, mutlaka bizim türk yapımcılar bunun türk versiyonunu çekerler diye düşündüm. bizim türk dizilerini aratmıyor. dizi baştan sona ajite ve gizem dolu. kötü kalpli mafya babası aynı zamanda kadın satıcısı bir baba ve onun iyi kalpli çocukları arasında geçen olaylar ne kadar gerçeğe ve mantığa yakın olabilir varın siz düşünün. recep ivedik'ten hallice ayı yavrusunu andıran rudolfo karakteri, babasının kumarhane işlettiğini bildiği halde katil ve kadın satıcısı olduğuna bir türlü inanamayan gerizekalı bir kız kardeş, çarpık ilişkiler, sevişgen eşcinseller, her bölümde mutlaka soyunan ve yatağa atılan latin fıstıklar... tüm netflix klişeleri bu dizide. hatta şöyle enteresan bir diyalog var.

    - seni vuran o g*t babamdı değil mi?
    - evet!

    18 yıl hapis yatmış bir adamın hacker olduğunu izleyiciye yutturmak gibi bir derdi var dizinin. tek ilgimi çeken tarafı, sürükleyici olması ve gerçekten sara denen zilliyi kimin öldürdüğü... sonu da gayet şaibeli bitti. tam olarak "nasıl yani?" diye bitirdim diziyi.

    bunun dışında dünyanın pisliğine bulaşmış ve bunu seve seve yürüten kötü kalpli mafya babasının kendisini protesto eden halk için yaptığı şu tespit manidardır bence.

    - sokakta hayvan gibi bağıran şu insanlar, kesin işsiz evsiz tiplerdir.

    düşündüm de, bürokratından en elit burjuvasına kadar bütün tuzu kuru zenginlerin halka bakış açısı bu işte. alex karakteri özünde devrimci bir savaşçı değil, yiyip içip gezip tozmaya gelince mafya babası iyi kalpli cesar amcadır bu karakter için. ne zaman cesar amca kazık atınca kişisel intikam peşinde koşan birine dönüşüyor.

    sırf şu uyuz sara'yı kim öldürdü diye merak ettiğim için izlerim yeni sezonu sanırım.

    izlenmiş en iyi gerilim filmleri: (bkz: #101314076)
    izlenmiş en iyi romantik filmler: (bkz: #122389518)

    düzeltme: imlâ
  • tek sezonluk bi dizi olmalıydı. latin draması olmuş, adeta bir pembe dizi. merak uyandırıyor, dolayısıyla 2. sezon da izlenecek...

    edit: 2. sezonu izleyemedim, dayanamadım bu saçmalığa. bu bataklığa düşmeyi planlayanların bu planlardan bir an evvel vazgeçmelerini öneriyorum. resmen pembe dizidir bu dizi.

    tanım: 10 sezon da geçse bu kızcağızı kim öldürmüş anlayamayacağınız dizidir.
  • henüz 3 bölüm izledim. kahramanımız en zor şeyleri kolaylıkla yapıyor ama en kolay şeyleri yapmıyor/yapamıyor. absürd türk dizilerinden daha kötüsü de varmış.

    kurgu eksikliklerinin bazılarını ilerleyen bölümlerde gidereceklerdir. ama hepsini halletmeleri kolay görünmüyor.

    7 bölüm sonra gelen edit:
    aşkı memnu ve bilumum kimin eli kimin cebinde türk dizilerini unutun. ortalık çok karışık.

    --- spoiler ---

    mafyavari babamız eşcinsel oğlunu tercihi yüzünden sevmiyor sanıyorduk ama babamız diğer oğlunun sevgililerini ve karısını becermekle meşgulmüş. diğerinden hazır manita bulamayacak diye gay oğlunu sevmiyor anlaşılan:)
    --- spoiler ---

    2. sezon sonu editi: olaylar çok karışık rıza baba. yani kimin eli kimin cebinde çözdüm sanıyorsunuz ama bir bakmışsın senin cebinde bir şeyler dönüyor. 3. sezon yoldaymış. hadi bakalım.
  • yakinda aynen sadakaksiz isimli doktor foster replica dizisi gibi bu diziyi de aksoylarin koleksiyona ekleyecegine yemin edebilirim, ama ispatlayamam.
    tamamen sinir bozuklugu nefuluks dizisi ... bu arada sezar'in hakkini sezara vermek lazim...ölüyü diriyi mikiyor... olmadi yenisine göz dikiyor.
  • bir üst entariye katılıyor, türk tipi beyin fukarası entrikaya çok uygun olduğunu düşünüyorum. insanları ters köşe yapacağız diye kasım kasım kasılıp sonunu ikinci sezona iteleyen sevişgenli dizi.olmamış canım.
  • olağanüstü kurgusal saçmalıklar olan dizi. pek spoiler sayılmaz yine de ibareyi koydum.

    --- spoiler ---

    4 bölüm izledim. adamımız 18 sene hapiste yatmasına rağmen bir anda çıkıp kaldığı yerden hackerlığa devam ediyor. hiç mi teknolojiyi kaçırmadın, hiç mi bu işler ilerlemedi? eve ilk gittiği gün kumarhanenin kamera sistemine sızdı abimiz. bravo. bize flashbacklerle salonda hoca olduğu gösterildi oysa. nasıl bağlayacaklar merak ediyorum hackerlığı nerede öğrendi?

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap