• 17.06.2021 tarihine aşı randevusu alıp normal vatandaşların yaptığı gibi randevu saatinde hastaneye gittim. aşı olmak için geldiğimi söylediğimde biontech aşısının kalmadığını öğrendim. sabahtan beri gelen randevusuz kişiler aşılandığı için ellerinde bulunan biontech aşısını bitirmişler. aşı yapan sağlık görevlileri de haklı olarak mecburen kimseyi geri çeviremediklerini, randevululara öncelik tanınsa tepkiyle karşılaştıklarını belirttiler. madem randevu almadan aşı yapılıyor randevu sistemi tamamen kaldırılsın. her şeyi olduğu gibi aşılama işini de ellerine yüzlerine bulaştırdılar. üstelik 6 aydır çoğu ülke günde bir milyon aşı yapıyor bunlar kadar şovunu yapana rastlamadım.
  • şahsen aşı randevusu verirken aşağıda yazdığıma benzer bir şekilde uyarı taahhüt şartı ile randevuların verilmesi taraftarıyım.

    burada amaç randevusuz gelenleri cezalandırmak değil, randevu alıp aşısını yaptırmayanlar sebebi ile bu tarz karışıklıkların veya aşıların ziyan olduğunu düşünüyorum.

    "bu aşının bedeli xxxx tl dir.
    en az 6 saat önceden randevunuzu iptal ederseniz veya randevu günü ve saatinde gelip aşınızı olursanız bu ücret alınmayacaktır.
    randevu iptal edilmediği halde gelip aşı olmayanlardan ziyan olan aşı bedeli ücreti gerekli gecikmesi ile tahsil edilecektir. "
  • arkadaş böyle bir sistemsizlik olur mu?

    manavdan domates mi alıyorsunuz? randevusuz aşı ne demek? herkesin elinde telefon var, internet var. herkes randevu alabilir. ne demek randevusuz gelene aşı yapmak?

    sağlık bakanlığı'nın fiyaskosudur.
  • neden sorusu onemli bir sorudur.
  • hastane kapısına bir barkod okuyucu koyup randevu kartı olmayanların girmemesi sağlanmalıyken sırf "günde 2 milyon kişi aşılanacak" dediği için hastanelerde curcunaya sebep olan nobel yalan ödülü aday adayı fahrettin sebebiyle gerçekleşendir.

    biz sana "günde 2 milyon kişiyi aşılayamazsın" demedik ki fahrettin. " atıp tutmadan önce aşıyı tedarik et" dedik. aracı pazarlığınız uğur şahin tarafından baltalanana kadar da aşı falan yoktu ortalıkta. çin ile aranız bozulmasa "nisanda yerli aşı çıkacak, biontech lazım değil" demeye devam edecektiniz.

    günde isterseniz 10 milyon kişiyi aşılayın. buna ak çomarların iddia ettiği gibi muhalifler üzülmez, sevinirler. ancak bunu yaparken de;

    1) randevusu olanın hakkını yemeyin!
    2) hastanelerde curcunaya sebep olup birilerinin hastalanmasına sebep olmayın. bu düzensizlik yüzünden fazladan 1 kişi ölse "aman 1 kişiden bir şey olmaz" diyeceksiniz. peki o 1 kişinin ailesi böyle diyebilecek mi?
    3) hastanede tedavi gören/görecek diğer hastaların imkanlarının kısıtlanmasına sebep olmayın.
    4) sağlık çalışanlarına kaldırabileceklerinden fazla yük verip hata riskini artırmayın. ve yine hastanede tedavi gören diğer hastaların tedavilerinin aksamasına sebep olmayın.

    bu kadar zor olmamalı arkadaş bunları yapmak.

    sizin günde 2 milyon aşı yaptığınız yerde almanya günde 2 milyondan fazla aşı yapamayacak değil. ancak düzeni bozup, kabile usulü yapmak tercih edecekleri bir şey olmadığı için yapmıyorlar.

    adamlarda sizdeki gibi "bedava aşı veriyoruz, sürünsün i.neler" diye bir bakış açısı yok...
  • geçtiğimiz cumartesi günü aşı hakkı tanındığı an mhrs üzerinden pazar günü 19:10 a randevu aldım. pazar günü 18:30 da hastaneye varıp yetkiliye "randevu saatine kadar nerede bekleyelim" diye sorduğumda "saati beklemene gerek yok, geç içeri hemen ol çık" diye bilgi verdi. o an baktım ki kimse de randevu yok, ayrıca aşı hakkın var mı gibi soran eden de yok. o gün ben oradayken gelen herkes aşısını oldu ve çıktı.
  • vatandaşın suçu yok kardeşim.

    2 gün önce randevusuzda gelin yeterki gelin dediler insanlar gidiyor.

    aşı sayılıysa neden randevusuz gelin dediler soru bu.
  • twitter'dan randevusuz gidenleri de geri çevirmiyoruz diye paylaşımda bulunursanız böyle bocalarsınız.

    görsel
  • insanların kalabalık yapmaması için kesinlikle randevu sistemi olmalıdır. hastanede uzun aşı kuyrukları olması hiç normal ve sağlıklı değil... ayrıca bu sistemde randevu alan vatandaş cezalandırılmış oluyor.
  • dün akşam büyükçekmece devlet hastanesinde aşı oldum. randevu aldıgımda önümde 200 kişi vardı ama 10 oda oldugu için 25 dakikada sıra bana geldi.

    randevu almak zaten gereksiz onu girdiğim gibi anladım ama daha da farklısı lobide bekliyoruz ve 6 nolu aşı odası randevuya göre çalışmıyordu. ara ara çıkan bir güvenlik veya hemşire ''10 kişi gelsiiiin'' diyordu. ben yine de 200 kişilik sıramı bekledim ama o odaya sürekli 10 kişi girdi çıktı. bir ara girenleri takip ettim hep böyle bir yere kaynak yapmaya çalışan tipleri suratlarından okunan malum tiplerdi.

    olan yine bize oluyor. randevu alıyoruz, sıraya giriyoruz sıra bekliyoruz ama kekolar girip 2 dakkada aşı olup çıkıyorlar. ve tabi o kekolar bazı yerlerde bizim sıraya girdiğimiz aşıları da bitirir çok normal.

    çok eminim bu kitle ''aşı sistemi çohh iyi yaaa biz gittik 2 dakikada olduk çıktık'' diye konuşuyorlardır.
hesabın var mı? giriş yap