• dönem....
    boksta devre anlamına gelen round kelimesinin türkçeleşmiş hali....
  • lise sürecinde okula destek olacak mobil uygulama ve kitap seti.
    kardeşime 9. sınıf setini aldık. 990 lira mı ne, biraz pahalı geldi ama ev dershanesi gibi bir şey. fasiküllerini çok beğendim, hem tüm derslerden her şey hap bilgi şeklinde ama hiçbir şey atlanmadan müfredatla uyumlu ve organize şekilde verilmiş. hem de tüm videolar fasiküllerle uyumlu ve set içinde gelen tüm soruların videolu ve yazılı çözümlerini uygulamadan izleyebiliyorsunuz, bence konu anlatımlarından çok bu kısmı güzel zaten. uygulama vakit verip kendi bilgilerini girdikten sonra seni takip de edecek yazılıma sahip.
    ancak videolardaki anlatımları ilk denediğimiz derslerde kardeşim biraz yavaş buldu ve sırf bu yüzden izlemekten baştan vazgeçti, konuları biriktirmiş olmasının da sancısını yaşıyor. güzel bir lise kazanınca saldı maalesef. o yüzden ona faydası olur mu onu bilemiyorum, kendi adıma rengarenk, sevimli bir set ile uzaktan yapabileceğim ne varsa yapmaya çalışıyorum. bakalım. yakında burayı editlerim.
    edit: hızlı tekrar videoları da varmış dijital içerikte.
  • üniversiteye hazırlık sürecinde bir öğrencinin ihtiyaç duyabileceği; öğrenci koçu, hedefe ve seviyeye göre rehberlik, konu anlatımı videoları, soru çözümleri, deneme sınavları, çıkmış sorular, her seviyeye göre ve ösym tarzına yakın sorular barındıran bir sistem. fiyatı ilk başta pahalı gibi dursa da bütün bunlara toplamda verdiğiniz parayı düşününce uygun oluyor. ek olarak ürünü aldığınızda elinizde kitapların da bulunması ve size sınav için kalemle soru çözme özelliğini kaybettirmiyor oluşu da online çalışmanın en büyük zararlarından birini ekarte etmiş.
  • kitaplarını biri dışarı atmış soru bankası falan var.. süper konular dedim.. ama al soru çöz cevap anahtarı yok.. uygulamaya üye olmayan biri bu kitapları tekrar kullanamaz. çöp
  • yaklaşık 15 dakikadır müşteri hizmetlerine bağlanmak için bekleten site. "birazdan müşteri temsilcilerimiz size yardımcı olacak, beklediğiniz için teşekkür ederiz." cümlesinden nefret ettiren kuruluş. epi topu bir kargo takip numarası verecekler. bezdim sözlük.

    tanım: onlayn eğitim şeysi.

    edit: 24 dakika sonunda bağlandım. çok kibar bir hanımefendi ile görüştüm. beklediğime değdi. mutlu ettiler ya hu!
  • youtube üzerinde denk geldim ve play store adresi üzerinden bir bakayım dedim ne olup olmadığına. yorumların hepsi a google user 'lar tarafından yapılmış ve 5 yıldız verip çok iyi yorumda bulunmuşlar. ön yargıda bulunmak istemiyorum ama çok büyük olasılıkla bot ile puanlama ve yorumlama yapılmış.
  • üniversiteye hazırlanan birinci derece akrabam aşırı kötü hazırlanmış youtube reklamlarından ötürü bu ürünü alamadı. ebeveynleri reklamda müşterilerin yani veli ve öğrencilerin ağızlarının eğilmesine kızdı. kızılmayacak gibi de değil. inanılmaz bi pazarlama taktiği gerçekten. vay teyzişkonun yapar binim guzuuum demesiymiş falan. bu kadar gerizekalı bi reklam olamaz. ne kendisini ne kitlesini ciddiye alıyor.
  • aradan 4 sene geçtikten sonra geçtiğimiz aylarda üniversite sınavına tekrar girmeye karar verdim ve sınav başvurumu yaptım. sınava hazırlanmak ve bilgilerimi hatırlamak için bir kaynağa ihtiyacım vardı, bu raunt denen meret de sürekli youtube'da reklamlarda karşıma çıkıyor ve mükemmel bir pazarlama stratejisiyle aklımı çeliyordu. reklam her karşıma çıktığında "oha abi çok iyi fikir ya, mükemmel" dememe sebep oluyordu. fiyatı sebebiyle alayım almayım derken martta pandemi patladı ve bilin bakalım ne oldu, raunt sınav tarihine kadar herkese ücretsiz oldu. bunun üzerine hemen sisteme kaydoldum ve giriş yaptım.

    evet raunt teoride çok iyiydi, her dersin en iyi hocaları ders videolarını planlı ve sistemli şekilde hazırlayacaktı, alanlarında en iyi 3 soru bankasıyla konular öğrenilecek, yanlış cevaplar ise konu anlatımına entegre biçimde özümsenerek öğrenilecekti. akıllı öneri sistemi, özel bir çalışma programı sayesinde de öğrenci durumunu ve hedefine ulaşması için yapması gerekenleri adım adım takip edip hedefine ulaşacaktı.

    ancak maalesef raunt sadece teoride iyiydi.hocalar belki iyiydiler ama planlandığının aksine uzaktan eğitim sistemine entegre olabilmiş değillerdi. 2000'li yıllarda konu anlatımı cd setleri vardı bilen bilir, işte konu anlatımı videoları o cd setlerindeki tadı veriyordu. soru bankalarına gelecek olursak belki de sistemin tek başarısı bunlardı. fen için palme ve sözel için limit yayınları zaten piyasadaki en çok kullanılan yayınlardı ve sistem için çok doğru seçimdi ancak bu kitaplara öğrencilerin kendilerinin de ulaşabiliyor olması ve soru çözümlerinin de harici olarak ücretsiz bulunması sebebiyle raunt almaya gerek yoktu. son olarak akıllı öneri sistemi ve özel çalışma programı gibi şaşalı isimler verdikleri paneller tam olarak fiyaskoydu, hatta amiyane tabirle kandırmacaydı.

    sonuç olarak sistemi 2-3 hafta denedim ve sonrasında kendimi youtube'daki hocaların video listesinde buldum. raunt sistemine yapılan yatırımı takdir ediyor ve gelecek için umut verici buluyorum, ancak şuan için oldukça yetersizdir.benim değerlendirmem sözel bölüm içindir, sözel dersler için bu sistemin size en ufak bir yarar sağlayacağını düşünmüyorum. youtube'da ramazan yetgin , bayram meral ,rüştü bayındır hocaların ücretsiz videolarıyla sözeli çok rahat halledebilirsiniz.
  • youtube reklamları sayesinde premium hesap sahibi oldum. yazacak çok şey var ama uğraşmaya değecek bir kalite görmediğim için yazmayacağım.
  • youtube reklamları sayesinde opera browser'ı keşfettim. teşekkürler raunt!
hesabın var mı? giriş yap